כמעט 200 אלף מתושבי סאן פרנסיסקו עליזים במיוחד בימים אלו, בעקבות פתיחת המוזיאון הראשון לקהילה ההומוסקסואלית שנחנך השבוע ברובע קסטרו שבעיר. כרבע מאוכלוסיית העיר משתייכת לקהילה, עובדה שללא ספק תרמה להקמתו של המוזיאון המציג את פעילותם של הומוסקסואלים בולטים בהיסטוריה, כתבים העוסקים בחיי הקהילה כמו גם תמונות ומיצגים המזוהים עם הקבוצה הורודה.

תצוגה מוזיאון ההומוסקסואלים (צילום: האתר הרשמי)
מאה שנים של חיי הקהילה ההומוסקסואלית. תצוגה במוזיאון | צילום: האתר הרשמי

מתוך 150 המטרים הרבועים של המוזיאון הוקדשה פינה במתחם התרבותי להארווי מילק, פוליטיקאי אמריקאי והומוסקסואל, אשר נבחר ב-78' למועצת עיריית סאן פרנסיסקו ונרצח באותה השנה בידי חבר מועצה אחר. חוץ מאת כתביו וסיפור חייו של מילק, מנהלי המוזיאון גאים - תרתי משמע - להציג גם את המשקפיים הורודים של הפוליטיקאי המת.

בהנהלה בטוחים שהעסק הולך להתרומם – שוב, תרתי משמע – ונשענים על העובדה שזהו המוזיאון השני בעולם העוסק בנושא, בנוסף למוזיאון הגייז שנפתח בברלין ב-1995.

"המוזיאון הוא הלב של רובע קסטרו", אמר פול בונברג, מנכ"ל המוזיאון, והוסיף כי "בשכונה מבקרים לא רק מקומיים כי אם גם אלפי מטיילים בשנה, המגיעים לראות מקרוב את תרבות הקוויר". אם אתם סקרנים לשמוע עוד על המוצגים במוזיאון, בונברג מפרט: "אפשר לגלות אצלנו אוצרות מהארכיב, סיפורים מופלאים המתפרשים על פני כמעט מאה שנים של חיי קהילה הומוסקסואלית", הוא אומר בדרמתיות.

תצוגה במוזיאון ההיסטוריה של ההומוסקסואלים (צילום: האתר הרשמי)
המשקפיים הורודים של מילק במוזיאון בסאן פרנסיסקו | צילום: האתר הרשמי

קופסאות גפרורים בתצוגה  (צילום: האתר הרשמי)
אוסף קופסאות גפרורים מברים גיי פרינדלי | צילום: האתר הרשמי

גם דון רומסבורג, אוצר התערוכה במוזיאון ועוזר מחקר בחוג למגדר באוניברסיטת סונומה שבקליפורניה, מוציא מהארון את המילים הדרמטיות ואומר שהמוזיאון יכול להשפיע על החיים של חברי הקהילה וממש לשנות אותם. "המוזיאון מוציא אותנו למרכז מהשוליים", הוא אומר.

>> חדש: אתר המציע מחירי מלונות נמוכים במיוחד ברחבי העולם