1. השתמשו בסימני קריאה!

כבר 20 שנה מאז שסימני הפיסוק התיישנו והפסקנו להשתמש בהם בהתכתבויות כמעט לגמרי, אבל עדיין ישנם כמה סימנים ששווה לשמור עליהם. סימני קריאה הם אולי הסימן הכי מועיל שנשאר, הם משדרים התרגשות, מעורבות, ובעיקר מפחיתים את הסיכוי שההודעה ששלחתם תעבור כאדישה, צינית או מתנשאת. מחקרים מצאו למשל ששימוש בנקודה בסוף משפט בהתכתבות נתפס כמזלזל. צוות החוקרים מאוניברסיטת בינגהאמטון מסבירים כי הודעה המסתיימת בנקודה נתפסת כפחות כנה, והשולח הודעות כאלה נתפס כחסר רגשות. אז היו כנים, הביעו רגשות, ובשם שרית חדד, הבת ורוח הקודש, השתמשו בסימני קריאה!

2. הגיבו (במקרה ואינכם עסוקים)

סבבה, אתה עם חברים ואתה לא רוצה להיתקע עם הראש בתוך הטלפון והכל קול, אז אין צורך להגיב. אבל אנחנו לא מדברים על המקרה הזה. אנחנו מתארים לעצמנו מצב שבו אתה שוכב במיטה וצופה בסדרות, שומע צליל הודעה וחושב לעצמך: "אני אענה לזה כשייגמר הפרק". עכשיו ברצינות, למה מי אתה?

3. אל תתחילו לכתוב ואז תעצרו באמצע

זה פשוט אכזרי. אם אתם מוצאים חן אחד בעיני השני, אין דבר מאכזב יותר מלראות את שלוש הנקודות, לצפות לתשובה ולקבל אפס מענה. גם אם ניסית ולא מצאת תגובה טובה מספיק, בחיים כמו במשחקי קופסא, אם נגעת נסעת – שלח לפחות אימוג'י כאות הוקרה.

4. הימנעו משימוש בתגובות של מילה אחת כמו 'אוקיי', 'סבבה' וכדומה

הכלל הראשון הוא לא להיות פאסיב-אגרסיב, אבל חשוב גם לא להפגין חזות של פאסיב-אגרסיב. הודעות קצרצרות שכוללות מילה או שתיים, שגרתיות וקוליות ככל שיהיו, יכולות להיתפס כציניות, לא כנות או פשוט כהתנהגות ילדותית ופאסיבית-אגרסיבית. ממילא ההודעות האלה לא מביעות את מה שאתה חושב, ובכלל לא ברור אם אתה ממורמר או מרוצה.

5. הפגינו רמת ריגוש נאותה

אני מצפה להרבה, אבל הרבההההההה הכפלת אותיות במקרה שאמרתי משהו מרגש. אלף סימני קריאה ואימוג'י מכל הגוונים, לפחות חמש הודעות רצופות שיראו לי כמה אתה עף על זה. אל תתבייש, כי זה מה שחברים טובים עושים!

6. שיחה רצינית – לא בהודעות

אם אנחנו צריכים לדבר על משהו, כנראה שהכוונה היא שבאמת נדבר ולא נתכתב. כל נושא בעייתי יהיה קל הרבה יותר לדיון פנים אל פנים, כשאפשר להבין את הנימה ואת אופן ההבעה בקלות, מאשר בהודעות שעלולות להשאיר אותנו לעיתים קרובות מדי תועים באפלה.

7. טקסט ארוך על הרגשות שלך? אין עניין

במילה אחת: בלתי. בשתי מילים: בלתי נסבל! אנחנו יודעים שהרבה יותר קל לכתוב את הרגשות שלנו מאשר לדבר, ומהסיבה הזו בדיוק, אנחנו מעדיפים לא לטבוע בעשרה עמודים של שטף מילולי, ומבקשים יפה מעט הגינות אנושית והתחשבות בזולת. אם לא הבנו את הרגשות שלך, תהיה נסיך ותסביר לנו את זה פנים אל פנים, במקום לתת לנו לקרוא הודעה כל כך ארוכה שתגרום לנו להרים את המרקר ולסמן משפטי מפתח.

8. די עם ה"היי"!

אולי לא ציינו את זה, אבל ממש לא כדאי לעלות על העצבים של הבחור איתו אתם מתכתבים. דרך טובה להוציא מישהו מדעתו היא פשוט לכתוב לו "היי". זו לא השיחה הראשונה שלכם, עברתם חילוף תמונות, מספרים, קורות חיים, נוזלי גוף או מה שזה לא יהיה. אין שום סיבה של"היי" שלכם לא יצטרף עוד קצת טקסט, שאלה קטנה, כמה מילים או התחלה של סיפור. אנחנו בעניין, אנחנו מתכתבים, ואין צורך בהודעות גישוש חסרות פשר. תודה.