יש יותר לסביות מהומואים

סקר גלופ שנערך בארה"ב בשנת 2012, בו השתתפו למעלה מ-120,000 נשאלים, מצא כי ישנן יותר נשים המזדהות כלסביות מאשר גברים המזדהים כהומואים. 3.3 אחוזים מכלל הגברים הזדהו כהומואים לעומת 3.6 אחוזים מכלל הנשים הזדהו כלסביות. אמנם ההבדל הוא לא משמעותי במיוחד, אך עקבי גם בסקרים אחרים.

הרומן הלסבי הישראלי הראשון יצא כבר בשנת 1960

הספר "הדווקאים" יצא בישראל בשנת 1960. הסופרת רינה שרב פנתה להוצאות לאור במטרה לפרסם את הרומן שכתבה, והם מצדם התנערו ממנה לגמרי. בסופו של דבר, חסכה שרב פרוטה אחר פרוטה כדי לגייס את הכסף, ולהוציא לאור את הספר באופן עצמאי. הרומן מתאר את חייה של יעל, לסבית המחפשת את מקומה בעולם. שרב מתארת את תהליך יציאתה מהארון של הגיבורה, ואת קשריה החברתיים והמיניים עם לסביות אחרות בישראל השמרנית והלסבופובית של אז. ישראל הממסדית התייחסה אל הרומן כספרות פורנוגרפית זולה והתעלם מהאנושיות ומהמרכבות העולה בו, אך זכה בסופו של דבר להצלחה מסחרית.

לסביות מרוויחות יותר

מחקר שנערך בקרב לסביות ונשים סטרייטיות ופורסם בעיתון הבריטי "דיילי מירור", מגלה כי נשים לסביות במדינות המערב משתכרות יותר מנשים סטרייטיות. בארה"ב שכרן של נשים לסביות גבוה ב-20% מממוצע השכר של נשים סטרייטיות. בארצות אחרות פער ההשתכרות בין נשים לסביות לנשים סטרייטיות קטן יותר: בקנדה הפער הוא 15%, בגרמניה 11%, בבריטניה 8% ובהולנד כ-3% יותר.

לסביות נהנות יותר

סקר שהתפרסם במגזין הסאן הבריטי בו השתתפו 3000 נשים, קבע כי נשים לסביות מגיעות לאורגזמה יותר מנשים סטרייטיות. לפי תוצאות הסקר, נשים סטרייטיות דיווחו כי חוו אורגזמה ב-61.6 אחוזים מהפעמים ששכבו עם הפרטנר שלהן, לעומת 74.7 אחוזים מנשים לסביות. סקר אחר שנערך ב-2017, בו השתתפו 52,000 נשים, מגלה כי נשים לסביות דיווחו כי חוו אורגזמה ב-86 אחוזים (!) מהפעמים ששכבו עם בת זוגתן, לעומת 65 אחוזים מאחיותיהן הסטרייטיות.

חברת הכנסת הלסבית הראשונה כיהנה כבר בשנות השבעים

מרשה פרידמן כיהנה כחברת כנסת בשנות השבעים מטעם סיעת רץ. במהלך כהונתה בכנסת יצאה מהארון והתגרשה מנישואיה הקודמים עם גבר. באחד הראיונות סיפרה פרידמן: "הייתי אישה נשואה, ורק לקראת גיל 40 החלטתי לצאת מהארון ולנהל מערכת יחסים עם אישה. הנושא היה אז מאוד סגור, לא קיים. הייתי צריכה להסתיר מהמשפחה ולערוך מסיבות בבתים מאחורי תריסים סגורים. מעט מאוד נשים בשנות ה-70 העזו להודות בהיותן לסביות, ואותו דבר היה אצל הגברים".

ביוני 2015 זכתה פרידמן להיכלל בין 40 המשפיעים בתולדות קהילת הלהט"ב. מאז פרידמן ישנן מעומדות לסביות ראיות ביניהן היידי מוזס, המתמודדת על מקום בכנסת מטעם הליכוד וזהורית שורק מיש עתיד. ככל הנראה, לשתיים יש סיכוי טוב להצליח להיכנס לרשימה אך עד עתה מלבד לפרידמן לא כיהנה חברת כנסת לסבית.

עם הזמן יותר נשים מזדהות כלסביות/ביסיות

מחקר בריטי מצביע על תופעה מעניינת לפיה בשנים האחרונות חלה עלייה של כ-45 אחוזים בנשים המדווחות שהן נמשכות לנשים (לסביות וביסקסואליות). המחקר עולה בקנה אחד עם מחקרים נוספים שנערכו בארצות הברית.

כל לסבית היא אי

המונח לסבית נגזר משמו של האי היווני לסבוס, מקום פעילותה של המשוררת סאפפו, בת המאה השביעית לפני הספירה. סאפפו הנהיגה קבוצת נשים באי, והיא תיארה בכתביה את מערכות היחסים של הנשים, את הטקסים, את היופי של הנשים ואת תשוקתה לנשים. בשנת 2008 תושבי האי ניסו למנוע בחוק את השימוש במונח שלא לתיאור האי, אך הניסיון העלה חרס.

כולן לסביות (או לפחות ביסקואסליות)

כולנו מכירים את האמרה אלמותית "אין דבר כזה סטרייט", אבל מסתבר שבעצם שאין דבר כזה סטרייטיות. במחקר שנערך באוניברסיטת אסקס הבריטית ביקשו מ-345 נשים לצפות בפורנו, ובמקביל למדוד את התעוררות המינית שלהן. תוצאות המחקר גילו כי גם נשים שהזדהו כסטרייטיות היו מגורות בממוצע מגברים ונשים בסרטונים באותה המידה. ד"ר ריג'ר שערך את המחקר סיפר: "למרות שרוב הנשים מזדהות כסטרייטיות, המחקר שלנו מדגים באופן מובהק שכשזה מגיע למה מדליק אותן - הן או ביסקסואליות או לסביות, אבל אף פעם לא סטרייטיות". בנוסף, המחקר מגלה כי המשיכה המינית של נשים פחות מושפעת מהמין הביולוגי של הפרטנר, ויותר מושפעת מגורמים חברתיים ותרבותיים.