פוסט ויראלי של בחור צעיר מפלורידה בשם דייויד, החי עם HIV, הצית דיון בשאלה סביב סטיגמה ו-HIV. בחודש שעבר הוא חלק את הסטטוס הנגיפי שלו עם חבריו ועוקביו בפוסט שהעלה לרשתות החברתיות. דייויד טוען כי למרות שהוא מטופל והעומס הנגיפי שלו מתחת לרף הזיהוי (Undetectable), הסטיגמה עדיין חוצצת בינו ובין אחרים בכל הנוגע להיכרויות וסקס. השבוע הוא פרסם על מי בדיוק חוסם אותו בגריינדר, ושאל למה.

"התרגשתי כבר להיפגש עם מישהו, וכשאמרתי לו שאני אנדיטקטבל הוא חסם אותי. הקטע הוא שהוא על PrEP!!! עייפתם". הכוונה באנדיטקטבל, כלומר "בלתי ניתן לזיהוי", היא שבבדיקת מעבדה לא ניתן לזהות שרידים של הנגיף בדם. הוכח בכמה מחקרים שאנשים החיים עם HIV כלל לא יכולים להעביר את הנגיף במצב זה. בנוסף, הוכח במחקרים אחרים שהטיפול מונע ההדבקה PrEP יעיל ב98% לפחות במניעת העברה של הנגיף.

View this post on Instagram

A post shared by dyevid (@dyevid) on

אה, ושכחנו להזכיר שהאופציה לשימוש בקונדום תמיד קיימת. אז למה, בכל זאת, טוען דייויד שאנשים חוסמים אותו בגריינדר מרגע שנודע להם שהוא נשא HIV?

"נכנסתי לשיחות עם אנשים על PrEP, ומיד הם שינו כיוון ואיבדו עניין, למרות שלהיחסם קורה לעיתים קרובות יותר", מעיד דייויד בראיון לאתר קווירטי, “התמודדות עם הסטיגמה היא אולי החלק הקשה ביותר להיות HIV+ כיום, בייחוד מול אנשים על PrEP, בגלל שזו בדיוק הסיבה שלשמה הומצאה התרופה הזו – למניעת HIV". הוא ממשיך לדבר על המסר החדש בהתמודדות עם הסטיגמה, U=U, קיצור ל"בלתי ניתן לזיהוי = בלתי ניתן להעברה”.

"לא כולם מבינים את זה עד הסוף, ואנחנו צריכים עוד אנשים מהקהילה שיקדמו את המסר הזה", הוא מוסיף, "אני מאמין שהסטיגמה פחתה בהרבה מאז, בוא נגיד חמש שנים, אבל אנחנו אפילו לא קרובים להגיע למקום בו אנחנו מקבלים אנשים החיים עם הנגיף".


חלק מהמגיבים העלו את ההשערה שהחסימות מגיעות לדייויד בצדק, מאחר שהוא לא חשף את הסטטוס שלו כבר מתחילת השיחה, וייתכן שאנשים תפסו את זה כחוסר כנות. מרבית המגיבים תמכו בדייויד, וחלקו חוויה דומה.

>> 14 בתי עסק סירבו לקבל את רומי אברג'יל לעבודה

>> אזהרה: עלייה אדירה במחלות מין בקרב הומואים בישראל

מתיו הודסון מארגון בריטי המרכז מידע על הנגיף, הוסיף לכתבה המקורית: "רק ה-PrEP לבדו יעיל ב99%. בכל הכנות, זה אבסורד שמישהו על PrEP יחשוב שזו שיטת מניעה יעילה יותר לחסום מישהו שמגלה את הסטטוס הנגיפי שלו מאשר מישהו שלא. מישהו שאינו מאובחן בנגיף, ואינו יודע על הסטטוס הנגיפי שלו, יכול להיות עם רמות עומס נגיפי גבוהות ביותר, ולכן יהיה סביר יותר שיעביר את הנגיף. למרבה הצער, פחדים מיושנים משתרכים עד היום ומתעלים על הבנה מדעית. HIV השתנה מאז. תחת מעקב וטיפול תוחלת החיים שווה לשאר. הבורות והדעה הקדומה איתה אנחנו מתמודדים, היא האתגר הגדול ביותר העומד בפני אנשים עם HIV".