זוג התאומים הזהים ג’ק וג’ייס גראף נולדו ביוני 1995, ונקראו בלידתם ג’ייסלין וג’ניפר. הם גודלו בבית נוצרי שמרני בבולטימור מרילנד, שם מעולם לא הרגישו בנוח. מילדות, הם מספרים, הם בכו מדי לילה וקיוו לקום יום אחד בגוף של בן. הרגשות הקשים שהסתירו נחשפו לבסוף בגיל 18. השניים סיפרו זה לזה את מה שתמיד ידעו, ועברו לגור יחד במונרו, ג’ורג’יה, שם החלו במעבר מגדרי. הם החלו טיפול הורמונלי באפריל 2017, וניתוח התאמה מגדרית בפלג הגוף העליון. התאומים, שכיום עובדים שניהם במשטרה, החליטו לשתף את סיפורם.

"כשהייתי קטן בכיתי והתפללתי לאלוהים שאתעורר בגוף זכר, מבלי להבין שיש כזה דבר טרנסג’נדר", אומר ג’ק. "עכשיו אני הכי מאושר שהייתי בחיי. תחושת חוסר הנחת שהייתה בעבר נעלמה לגמרי", הוא ממשיך, "כשיצאנו מהארון עשינו את זה מול כל המשפחה, אבא אמא ואחות גדולה. ההורים שלנו אף פעם לא נתקלו בכזה דבר. הם לא הכירו גייז או טרנסג’נדרים, ואבי הוא כומר".

תאומים זהים טרנסים (צילום: מתוך יוטיוב)
"לחלקם פשוט קשה לבלוע את זה” | צילום: מתוך יוטיוב

אך גם בחייהם החדשים השניים נתקלו בקשיי קבלה. ג’ייס מספר שסבל לא מעט התנכלויות במקום עבודתו בתחנת המשטרה. “יש לא מעט אנשים בעבודה שקוראים לי 'Shit', 'She', 'He' ,'It'". וזה לא נגמר שם, רבים בסביבתם מתעקשים להתייחס אליהם כנשים.

"זה כואב אבל אני מבין. בגיל צעיר גם אני הייתי סקפטי לגבי זה. לחלקם פשוט קשה לבלוע את זה”, ג’ייס מוסיף, “בכנות, להיות תאום עזר לי מאוד. בגיל 15 או 16 בחיים לא הייתי חושב שאגיע למקום בו אנו נמצאים היום".

>> כל התמונות ממצעד הגאווה 2019

>> אירועי הגאווה 2019: כל הכתבות

>> 11 אייקונים להט"בים בוחרים את היצירה הגאה של השנה

באותו הגיל בערך התחפשו השניים לדמויות גבריות בכנס אנימה, והתוודו זה לזה שזה הרגיש להיום טבעי. שנה אחר כך הם סיפרו זה לזה שהם נמשכים לנשים, והזדהו כלסביות. למרות שתופעה של תאומים זהים טרנסג’נדרים היא נדירה מאוד, מחקרים מראים שהסבירות כי תאומים זהים יחוו דיספוריה מגדרית גדולה מזו של תאומים שאינם זהים. ג’ק מסכם: “היום זה מרגיש לי טבעי".