שיוויון בנישואים או אפס אחוזי שומן? לטייל עם הילדים בגן מאיר בשבת בבוקר או לתפוס צבע בהילטון? להתפשר על זוגיות סבירה או לחכות למשהו טוב יותר? לכל אחד ואחת מאיתנו תפיסה שונה של המציאות ושל המושג אושר, והרצון לממש אותו הוא זה המגדיר את השאיפות שלנו ואת החלומות שלנו בדרך להשגתו. אך מה משפיע על תפיסת המציאות שלנו? מדוע לכל אחד דרך אחרת להשגת האושר והאם אנחנו יכולים לשנות את תפיסת המציאות על מנת להיות יותר מאושרים?

ביום שלישי הקרוב, ה-22.7, תתקיים בבר האוויטה הרצאה של מרכז "קבלה לעם" בנושא תפיסת המציאות, שלדברי המארגנים הולכת לענות על כל השאלות הללו ולשנות את חייכם.

"חכמת הקבלה היא שיטה שמאפשרת לאדם לגלות ולהרגיש את החוק האחד שמפעיל את כל המציאות, ולהגיע איתו לאיזון", אומר ערן שיוביץ, מרצה בכיר במכללת "קבלה לעם" ומנהל חברה לשיווק באינטרנט, "אנחנו נמצאים בתקופה שיותר ויותר אנשים מרגישים שהמציאות לוחצת עליהם, או חשוכה מדי עבורם, והם מנסים למצוא דרכים להרחיב לשפר או לשנות את המציאות, הרבה אנשים פונים לחוויות כאלו ואחרות כדי להפחית את הרגשת הלחץ של המציאות, חלק על ידי משככי כאבים, סמים ונוגדי דיכאון, או בריחה מההתמודדות עם החיים".

מה זה בעצם אומר "תפיסת המציאות"?
"אנחנו תופסים את המציאות בצורה מאד מסוימת, וכתוצאה מכך אנחנו מתנהגים, חולמים, שואפים ופועלים. חכמת הקבלה מדברת על זה שאנחנו צריכים לשנות את הפרספקטיבה, ויש שיטה לעשות זאת". 

למה שאדם ירצה לשנות את תפיסת המציאות שלו?
"הרבה פעמים יש פער בין הצורה בה אנחנו תופסים את המציאות לבין האופן שבו מציאות פועלת עלינו, הפער הזה מביא אותנו לחוסר איזון בחיים. כל אחד מאיתנו רוצה להיות מאושר, להרגיש יותר טוב ולברוח מכאב וחוסר נעימות. החברה בה גדלנו והחינוך שקיבלנו הם אלו שיקבעו מהו אושר בשבילנו, בין אם זה להיות ראש ממשלה, ספורטאי מצטיין או עם גוף של אל יווני. ברגע שנקבע עבורנו הסטנדרט לאושר, אנו פותחים במירוץ בניסיון להשיג את התמונה המושלמת שהחברה הטמיעה בנו".

התערוכה  (צילום:  ג'ורג' במבר)
הדרך אל האושר? מתוך התערוכה "Future Past Sadness" | צילום: ג'ורג' במבר

והמירוץ אף פעם לא מסתיים?
"בדרך כלל המירוץ אל האושר מסתיים במשבר בו תמונת האושר שהחברה הטביעה בנו מגיל צעיר נשברת. המשבר יכול לנבוע משני מצבים: במצב הראשון, האדם הגיע אל מה שהחברה הגדירה לו כאושר (התחתן, הביא ילדים או בנה קריירה), ולמרות שהוא השיג את כל מה שהחברה הטמיעה בו, הוא עדיין לא מאושר, ואז הוא אומר לעצמו 'אוקיי, מכרו לי שזה אושר וזה לא באמת אושר'. במצב השני, האדם לא מצליח להשיג את מה שהחברה הטמיעה לו כאושר (למשל להט"ב שלא יכול להתחתן ולהביא ילדים), או שהוא נתקל בקיר מאוד חזק מול החברה והאני שלו, ומגיע להתנגשות כזו עם החברה שגורמת לו להבין שבצורה כזו הוא אף פעם לא יוכל להיות מאושר. ואז מתחיל תהליך של חיפוש".

כולם מגיעים לנקודה הזו?
"לא. יש כאלו שרצים אחרי האושר בלי להגיע לנקודה הזו. אלו שכן מגיעים למקום הזה מתחילים תהליך של חיפוש אחר תבנית חדשה, מילוי לאותו רצון שקיים בנו שלא הצלחנו למצוא בריצה המטורפת בחיים. בפני מי שמגיע לנקודה הזו, עומדות על פי חכמת הקבלה שתי אופציות: אופציה אחת שהבן אדם מחליף סיפור אחד בסיפור אחר, זאת אומרת במקום להיות מדען הוא ילך להיות כוכב רוק. או יחליף בן זוג אחד בבן זוג אחר, ואז יתחיל מירוץ נוסף בתוך הסיפור החדש".

"אופציה שנייה היא שיש לך רצון אבל אתה לא יודע איך לממש אותו, וזו התופעה של הריקנות והדיכאון שהולכת ומתרחבת. אם מתעורר בך רצון לילד, זה הרצון הכי חזק במציאות, כי אתה קם בבוקר ואתה יודע מה אתה רוצה ואתה מכוון מטרה. אבל אם מתעורר בך רצון ואתה לא יודע מה אתה רוצה, אתה פשוט מרגיש ריקנות שאתה לא יודע מה לעשות איתה".

ומה הפתרון?
"חכמת הקבלה אומרת שכדי להבין איך המערכת פועלת ומה לעשות איתה, צריך להסתכל בעיניים אחרות. צריך להבין שבצורה בה אתה רץ היום אחרי כל תענוג כדי להתמלא, אתה תגיע בכל פעם למשבר אחר. אם אתה רוצה לשנות את האופן שבו אתה מתמלא ולהגיע לאיזון עם המציאות, אתה צריך להבין את המערכת שבתוכה אתה מתקיים".

כל אחד יכול למצוא את האושר?
"קודם כל כולם חייבים לרדוף אחרי האושר, זה חלק מהיותנו בני אדם, ומעצם הטבע יש לנו רצון להיות מאושרים. אנחנו רק צריכים לדעת איך להגיע אליו נכון, איך לממש את עצמנו נכון ולהבין יותר נכון את המציאות בה אנו חיים, לסדר את החיים קצת יותר טוב".

אוויטה
כולנו קשורים אחד בשני ולכל אחד יש מה ללמוד מהשני. האוויטה

הקבלה יכולה לתרום רבות להתפתחות הקהילה הגאה

את החיבור בין הבר הגאה לבין "קבלה לעם" יזם שי רוקח, מבעלי האויטה ותלמיד נאמן של חכמת הקבלה קרוב לשמונה שנים, מתוך רצון להעניק לקהילה שלנו כלים שיאפשרו לה להתפתח ולצמוח.

למה דווקא קבלה?
"אני לומד את חכמת הקבלה קרוב לשמונה שנים, ותמיד רציתי לדעת מה מפעיל את הכל. חכמת הקבלה היא מפתח להבנת כל המציאות שלנו, החל מהדברים הבסיסיים כמו מה גורם לנו לקום בבוקר, ועד איך רצון פנימי למשהו מסוים צובע לך את כל המציאות החיצונית. תפיסת המציאות של כל אחד היא אחרת, וכל אחד יוצר לעצמו את המציאות שלו, ברגע שאנחנו מתחברים לראיית המציאות גם של אנשים אחרים ולא רק למציאות כפי שאנחנו רואים אותה, אז אנחנו יכולים לראות את המציאות האמיתית. גם עם אנשים שיש להם דעה מנוגדת, במקום להתווכח לנסות לראות את תפיסת המציאות שלהם". 

למה דווקא באוויטה?
"הקהילה שלנו מורכבת מכל כך הרבה סוגי אנשים שמתחברים לקהילה אחת. ברגע שנבין שאנחנו יכולים לקבל את הדעות המנוגדות ולהבין שהם פשוט צורת ראיה אחרת של אנשים את המציאות, נוכל להרחיב את התפיסה שלנו". 

איך זה יכול לעזור לנו כקהילה?
"ניקח לדוגמא את המאבק לשיוויון שנוהל פה לפני מספר חודשים. אם היינו פועלים יותר בשיתוף פעולה היינו יכולים להשיג תוצאות מדהימות ובזמן קצר יותר, כי החיבור בין האנשים יוצר ייעול. גם אם התפיסות שלנו מנוגדות, כולנו קשורים אחד בשני ולכל אחד יש מה ללמוד מהשני. יש הרבה אנשים שיש להם יכולות לעזור לאנשים אחרים, ובעזרת חיבור של כל החלקים בקהילה שלנו אנחנו יכולים להעצים את הפרט ולהרים אותו הכי גבוה שאפשר. צריך רק להבין שהאחר הוא חלק ממני וכל אחד מביא למציאות גוון מיוחד ומדהים. צריך רק לחבר את החלקים".

ההרצאה "תפיסת המציאות" תתקיים ביום שלישי 22.7.14 בשעה 20:00 באוויטה.
פרטים והרשמה בטלפון 0526665599 או בטופס ההרשמה באינטרנט

עוד ב-mako גאווה: