פוסט ויראלי בטוויטר התפשט בקרב בני נוער להט"בים באיראן, שהגיבו בעשרות ושיתפו מניסיונם האישי כיצד הם מתמודדים כהומואים צעירים ברפובליקה המוסלמית של איראן. הרגשות הנפוצים ביותר הם דיכוי ותסכול, אולם יש גם יוצאים מן הכלל. הקישור לדיון הטוויטר נותר חסוי מדאגה לזהותם של הכותבים. "המצב בקרב נוער להט"בי באיראן, על התסכול והדיכוי שאני רואה בו, הוא איום ונורא", כך נפתח השרשור, "מעולם לא הייתי כה מתוסכל. אנא הגיבו ושתפו מה כואב לכם ביותר". והתגובות החלו לזרום מעשרות פרופילים.

אחד כתב, "פחד מהעתיד שאולי לא יהיה לך", ואחר שיתף: "בן הזוג שלי נרצח". "יש לי משפחה קשה", הוא ממשיך לשתף, "יש לי אמא בלתי נלאית שהייתה לה תחושה רעה בנוגע לבן הזוג שלי. היא סיפרה להוריו עלינו, ושבוע לאחר מכן הוא נרצח בידי הדוד שלו. החברים שלי לוחצים עלי להתחתן עם אישה. אני באמת אובד עצות".

בחור צעיר נוסף מספר על הפחד מפני נקמה של אחד מבני המשפחה. “אני לא יודע אם אזכה לחיות מחר", הוא מעיד, “המשפחה שלי איימה עלי שבמוקדם או במאוחר, זה הולך לקרות". לרבים מהם, הברירה היחידה היא להיכנע לתכתיבי המשפחה ולהקים משפחה עם אישה כמה שיותר מהר. ורובם המוחלט נתקל בקשיים לקבל את מי שהם.

להט"בים באיראן (צילום: shutterstock)
"אנחנו בטוחים שלא נמצא מערכת יחסים, ולעולם לא נצא מהדיכאון" | אילוסטרציה | צילום: shutterstock

"אנחנו לא מקבלים את עצמנו. אפילו שאנחנו מכירים בקיומנו כמיעוט, עדיין אנחנו בטוחים שלא נמצא מערכת יחסים, ולעולם לא נצא מהדיכאון", מעיד אחד הכותבים. אבל אחרים הציגו צד אופטימי יותר, אולי בגלל שהם מקופים בסביבה מקבלת יותר, יחסית. "אני כלל לא מאוכזב מעצמי בגלל נטייתי המינית. אני שמח וטוב לב. והדבר היחיד שמטריד אותי הוא מתי יגיע היום שהמשפחה שלי תקבל אותי. זה עניין של כבוד המשפחה, ואני פשוט לא יודע אם זה יקרה".

והוא ממשיך: "אני אוהב לרקוד עם האחיינים שלי. ובכל פעם שאני מקשיב לעצמי או למישהו אחר שאומר שאני נחות או בזוי, אני עוצר לחשוב ונותן לזה לחלוף מעלי".

>> כל התמונות ממצעד הגאווה 2019

>> 10 הסלבס הישראלים הגאים הכי מצליחים באינסטגרם

>> 11 אייקונים להט"בים בוחרים את היצירה הגאה של השנה

כידוע, מאז החלת החוק המוסלמי במדינה האיראנית, נקבע עונש מוות להומואים שיצאו אשמים בקיום יחסי מין, ועונש הלקאה פומבית לעבירות פחותות יותר כמו נשיקה בין שני גברים, או לכל מגע מיני בין נשים. שר החוץ האיראני מוחמד ג’אוואד זריף יצא להגנת עונש המוות להומואים באיראן לאחרונה והכריז: "לנו כחברה יש עקרונות מוסריים. ואנו חיים על פיהם".