אין רע כשלעצמו בקיום יחסי מין מרובים, כל עוד הדבר נעשה בהסכמה, וכמובן תוך הקפדה על מין מוגן. הבעיה מתחילה כאשר אנו מרגישים שהמקום של יחסי המין בחיים שלנו חורג מזה שנוח לנו, או שהוא בולם אותנו מלפתח קשרים מעבר לזה המיני; כאשר אנו מרגישים שאנו פועלים מתוך הרגל או אולי התמכרות, או כאשר אנו מרגישים תחושה של ריקנות, גועל או חרטה לאחר קיום היחסים, אך למרות זאת מגיעים שוב ושוב לסיטואציות מיניות.

>> לכל השאלות שלכם: לחצו כאן

כדאי לנו לחשוב על מספר שאלות:

ראשית, מה התחושות שלנו לגבי יחסי המין? האם יש פער בין התחושות והציפיות שלנו טרם המגע לבין אלו שאחריו? האם אנו כורכים ביחסי המין ציפיות שאינן מתממשות: 'דרך יחסי המין אצליח למצוא זוגיות'? ואם כך הדבר, אילו אפשרויות יש כדי להתאים את הציפיות הללו למציאות? האם אנו מרגישים שאנו בשליטה על תדירות יחסי המין, או שאולי אנו חשים שבמידה רבה המקום שלהם בחיינו משתלט על חלקים נרחבים יותר ויותר מבחינת זמן המושקע בחיפוש פרטנרים? האם אנו מוותרים על עיסוקים אחרים לטובת חיפוש זה (עבודה, חברים)?

סוגיה חשובה נוספת היא בחינה של קשר בין יחסי המין המרובים לבין התנהגויות נוספות אשר הצירוף שלהם יכול להדליק נורה אדומה. למשל: האם קיום יחסי המין מלווה בצריכת סמים? סמי מסיבות? אלכוהול? האם מדובר במין לא מוגן?

מה טיבו של הקשר בין הקושי במציאת זוגיות לבין קיום יחסי המין המרובים? האם אנו חווים קושי ליצור קשרים חברתיים מלבד מציאת בן זוג? האם אנו סובלים מחרדה חברתית? בדידות? האם ניהלנו בעבר מערכות יחסים? או אף קשרים חבריים ארוכים? האם הצלחנו ליצור קשרים חברתיים עם בני/בנות הקהילה שאינם מערבים קשר מיני?

סוגיה נוספת שיכולה להיות רלוונטית היא הקשר בין יחסי המין המרובים לבין תחושות או חרדות לגבי האופן בו אנו ממלאים אחר ציפיות מגדריות מצד החברה. האם אנו חשים כי יחסי המין מאפשרים לנו לחזק או לאשש את הגבריות שלנו?

כדאי לחשוב על כל אחד מהמרכיבים הללו, תוך הצעה, ככול שהדברים יהיו רלוונטיים, לבחון את הדברים באופן עמוק יותר ומתמשך, באמצעות השירות הפסיכו סוציאלי של האגודה המתמחה בסוגיות הקשורות לחיי להט"ב. 

>> לכל השאלות שלכם: לחצו כאן

יש עם מי לדבר – קשב ותמיכה לקהילה הגאה | ימים א'-ה' בשעות 19:30-22:30 בטלפון 03-6205591 | בדוא"ל yesh@glbt.org.il  או בצ'אט מאתר האגודה www.glbt.org.il