אפתח בגילוי נאות: יצא לי לחוות את הקהילה משני צידי המתרס, כאחת שזקוקה לסיוע מהארגונים בקהילה, וגם כאחת שנתתי באמצעותם בחזרה. אולי דווקא בגלל זה, קשה לי להחליט באיזה צד יותר כיף להיות: אז נכון, כיף לראות שיש קהילה תומכת מאחוריך, מלאת מתנדבים מכל מיני סוגים. אבל לא פחות כיף מזה, ובהחלט יותר מספק, להיות בצד שנותן, שעוזר ומדריך. אירועי חודש הגאווה אומנם נראים עדיין רחוקים, אבל הארגונים בקהילה כבר מעלים הילוך וזקוקים לעזרתכם.

אז יצאתי למסע בין ארגוני הקהילה, להבין מה בדיוק כל ארגון צריך ואיך אפשר לעזור. כל מה שנותר לכם לעשות זה לקרוא, ולהחליט איפה בא לכם להתנדב.

בית דרור

אז המקום הקרוב ביותר לליבי הוא כמובן בית דרור. למי שלא מכיר, בית דרור הוא בית זמני לנוער להט"בי שנפלט מהבית בשל נטייתו המינית. בניגוד לשאר ארגוני הקהילה, מדובר על ארגון השייך למשרד הרווחה, מה שאומר שהתנדבות בארגון הזה היא אומנם מספקת ונחוצה אך מחייבת יותר משאר ההתנדבויות וחלים עליה כללי אתיקה נוקשים יותר. אז ראשית, בית דרור מחפשים מתנדבים מכל רחבי הקשת, המגדר והנטייה המינית. וישנן מגוון משרות רחב (כל אחת מהן שונה מבחינת השעות, ההתחייבות, וכמובן- האינטראקציה עם הנערים).

חזרה ל'בית דרור' (צילום: תומר ושחר צלמים)
בית דרור | צילום: תומר ושחר צלמים

>> מצעד הגאווה 2015  בתל אביב – כל האירועים

1. מתנדב בוקר- כשמה היא נערכת בשעות הבוקר, וכוללת סיוע בהוסטל, ליווי בני נוער לחיפוש עבודה, לבדיקות ולראיונות, וסיוע בתחומים שונים ומגוונים (החל ממטלות בית ועד לשיווק הבית) - שעות ההתנדבות הן מתשע בבוקר ועד הצהריים (אחת לשבוע או אחת לשבועיים) והיא נערכת באינטראקציה נמוכה-בינונית עם הנערים.

2. מתנדב בישול- בבית דרור נערכת בכל יום בשעה 14:30 ארוחת צהריים גדולה וחמה שמיועדת לנערים השוהים בבית ולבוגרים של הבית שחפצים בפינה חמה ובאוכל חם. את הארוחה הזו מכינים מתנדבים. ההתנדבות היא בשעות 12:00-15:00 בין פעם לארבע פעמים בחודש, והאינטראקציה עם הנערים נמוכה יחסית.

3. התנדבות ערב- מתנדבי הערב הם גולת הכותרת של ההתנדבות בארגון. מדובר באינטראקציה גבוהה עם כל הקבוצה, סיוע בהוסטל בכל מה שצריך, עזרה לנערים בהכנת ארוחת הערב, בסידור החדר, יציאה ל'טיולי אוורור', ליווי לקופת חולים ולמיון במידת הצורך, והכי חשוב לדבר, להקשיב ולתמוך. ההתנדבות נערכת אחת לשבוע\שבועיים בשעות 18:00-23:30. מדובר באינטראקציה מאוד גבוהה ובקשר מאוד אינטימי עם הנערים ועל כן, יש להתחייה אליה לשנה לפחות.

מעבר לשלוש המשרות האלה, בית דרור כמובן שמח לכל יוזמה מעניינת החל מהעברת חוג או סדנה, שיפוץ ותיקונים וכמובן גיוס משאבים הפצה או תרומות של כסף\ שוות כסף.

ליצירת קשר לפרטים ניתן להיכנס לאתר-  http://bethdror.org/  , לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/beitdror?fref=nf  ליצור קשר באחד מן הטלפונים: 03-5162071\ 03-5164621 או לשלוח מייל ליעל (מנהלת הבית) : Yael@otot-il.org.il .

 

ב.ל.ה דואגת – הוועד למלחמה באיידס

בלה דואגת היא זרוע ההסברה ומניעה לקהילה הגאה של הוועד למלחמה באיידס. המערך מוביל את קידום הנושא של HIV/ איידס, מין בטוח ובדיקות HIV בקהילה הגאה בישראל. למען האמת, אין ממש סיכוי שלא נתקלתם במתנדבים של בלה דואגת עד עכשיו, כי איפה שאתם נמצאים – הם גם: מחלקים לכם קונדומים במסיבות; מרימים לכם במצעדים; בניידת הבדיקות החינמית; ומציעים לכם בדיקות HIV  במרכז הגאה בגן מאיר ביום רביעי בין השעות 19:00 – 21:30 (בקרוב תפגשו אותם גם במקומות נוספים).

ההתנדבות ברובה היא בשטח כשהמטרה המרכזית היא פשוט להיות שם ולהזכיר לכל החברים שלנו לשמור על עצמם (להשתמש בקונדום ולהקפיד להיבדק). בשנים האחרונות נרשמה עלייה במספר ההדבקות ב-HIV בקהילה הגאה בישראל, ולכן פעילות המערך התרחבה משמעותית. מדובר בסך הכל על בין משמרת אחת לארבע בחודש כשכל האופציות פתוחות: חלוקת קונדומים במועדונים, ייעוץ לפני הבדיקה ולקיחת דם במרכז הגאה\בניידת הבדיקות (לבעלי הכשרה בלבד).

הוועד למלחמה באיידס (צילום: הוועד למלחמה באיידס)
הוועד למלחמה באיידס | צילום: הוועד למלחמה באיידס

ההתנדבות בבלה כמובן נעשית לאחר הכשרה שתיתן לכם את כל הכלים והידע שאתם צריכים בהעשרה מקצועית שצוות הוועד למלחמה באיידס עורך אחת לשנה.

ליצירת קשר אדיר ינקו, רכז בלה דואגת במייל: bela@aidsisrael.org.il

 

חושן

חוש"ן הוא ארגון הפועל למען חינוך ושינוי באמצעות הרצאות במבחר מגוון של בתי ספר בכל רחבי הארץ. ההתנדבות באירגון היא למעשה "התנדבות סיפור אישי", מה שאומר שאתם כמתנדבים מגיעים לבתי ספר שונים, אחת לחודש ומספרים את הסיפור האישי שלכם.

הדרישות להתנדבות הן להיות מעל גיל 23, מחוץ לארון, ופנוי לפעילות כזאת אחת לחודש לאורך שנת הלימודים (שעות הבוקר בימים א'-ה') ולסמינר הכשרה חד-פעמי שנערך בסופ"ש (למשך יומיים וחצי). מחוש"ן מדגישים שהם מחפשים 'מתנדבים מכל האותיות' בדגש על איתור מתנדבות, בי סקסואלים\יות וטרנסג'נדרים\יות, ובייחוד מהפריפריה. ושלאחר שנה של התנדבות ניתן בהחלט להתקדם לתפקידי 'רוחב' (חברות באחד ממגוון הצוותים של הארגון : תקשורת, מיון וגיוס וכו'). בנוסף, ישנה אפשרות להתנדבות במחשוב ובמשרדים ויותאם לו תפקיד על-ידי הנהלת הארגון.

ליצירת קשר: מייל: join@hoshen.org  , אתר חוש"ן: http://www.hoshen.org/ , עמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/hoshen.i l   

 

אגודת הלהט"ב

האגודה כגוף שנותן קשת רחבה של שירותים לקהילת הלהט"ב, מציע אפשרויות מגוונות של התנדבות. בימים אלה מחפשים באגודה מתנדבים\ות למחלקות הבאות:

1. מחלקת מחקר ומידענות- פעילות שמטרתה מחקר ומידענות בסוגיות להטב"יות וזכויות להט"ב בתחומי חיים שונים, על מנת לאפשר מידע אמפירי לפעילות מחלקת הייצוג והמחלקה המשפטית. היקף ההתנדבות גמיש ולא מחייב נוכחות פיזית במשרדי האגודה, אך נדרשת השתתפות בפגישות צוות תקופתיות.

2. מחלקת קשרי ממשל  - פעילות שמטרתה סיוע בייצוג אוכלוסיית הלהט"ב בפני גורמי ממשל. גם כאן היקף הפעילות גמיש, אך מצריך מעת לעת הגעה למשרדי ממשלה ו\או לכנסת ישראל בירושלים. – מומלץ בייחוד לבעלי הכשרה\לימודים בתחום מדעי המדינה.

3. המחלקה המשפטית  - פעילות שמטרתה סיוע במתן מענה מקצועי לקהילה בכל הנוגע לסוגיות משפטיות להט"ביות. היקף ההתנדבות גמיש ולא מחייב נוכחות פיזית במשרדי האגודה. נדרשת הכשרה\לימודים בתחום המשפטים והשתתפות בפגישות צוות תקופתיות.

4. מחלקת הדוברות  - פעילות שמטרתה לסייע בהגברת הנראות הציבורית של קהילת הלהט"ב, האגודה למען הלהט"ב ופעילותה התקשורת וברשתות החברתיות. היקף ההתנדבות גמיש ולא מחייב נוכחות פיזית במשרדי האגודה אך נדרשת השתתפות בפגישות צוות תקופתיות.

5. "יש עם מי לדבר"  - פעילות של קו קשב ומידע שנותן מענה לקהילת הלהט"ב בנושאים רבים ומגוונים. ההכשרה אליו תפתח בסוף שנת 2015 והאגודה תשמח לעוד מתנדבים\ות שירצו לקחת בו חלק.

ליצירת קשר: לשמעון, רכז המתנדבים: volunteers@glbt.org.il

 

איגי

איגי הוא ארגון הנוער הגאה, ובדומה לכל תנועת נוער אחרת, הוא מחפש בעיקר מדריכים לשלל הקבוצות שלו הפזורות בכל רחבי הארץ (ובמיוחד בצפון ובדרום). ההתנדבות כוללת שעתיים קבועות בכל שבוע שבהם מעבירים פעולה. מעבר לזה, לאורך השנה עוברים המדריכים שלוש הכשרות בסמינרים שנערכים בסופי שבוע (בספטמבר, במרץ ובמאי) כאשר כל סמינר נותן כלים לאותה תקופה: ספטמבר- פתיחת שנה, מרץ- אקטיביזם ומאי- עוסק בעיקר בכל הקשור לאירועי הגאווה.

היי ראשון (תמונת AVI: איגי)
מדריכים באיגי | תמונת AVI: איגי

מעבר להדרכה יש עוד מגוון אפשרויות להתנדבות בארגון:

1. למועדוני הנוער שלי איגי- שהם בעצם מועדוני מפגש לבני הנוער מחפשים גם מדריכים אבל גם מתנדבים עם רקע בעבודה סוציאלית, בפסיכולוגיה ובמיוחד כאלה עם רקע בעזרה לנוער במצוקה.

2. תוכנית ניר (ע"ש ניר כץ ז"ל) - תוכנית ניר נערכת בבתי ספר ברחבי הארץ ומטרתה ליצור גישור בין נוער סטרייטי ללהט"בי. במסגרת ההתנדבות (ובשונה מחוש"ן) באים לאותה הכיתה, לאורך השנה, פעם בשבוע, ומעבירים תכנים שקשורים להעצמה, לשיח על השונה, לגזענות וכמובן בעיקר תכנים שקשורים בהומופוביה כדי לייצר גשר לנוער הלהט"בי בסביבה הביתית שלו. גם התוכנית הזו מחפשת מדריכים.

3. תפקידי מנהלה - מחפשים אנשים להקמה ושדרוג של מערך ההנהלה של הארגון. בעצם הכוונה היא לאנשי מקצוע. החל מאנשי תוכן עם הבנה בעולם המדיה (פייסבוק, גוגל, מעצבים גראפיים), אנשי הפקה (בימוי, צילום ועריכה לקמפיינים), עוזרים פרלמנטרים (לובינג), עורכי דין לעזרה וייעוץ משפטי, רואי חשבון, או כל דבר שאתם מרגישים שאתם יכולים להשקיע ולתרום בו.

הארגון גם שמח  לקבל תרומות בכספים, ריהוט למועדונים, או כל דבר יכול לשדרג את הפעילות.

ליצירת קשר: ניתן לפנות למייל- office@igy.org.il או לעמוד הפייסבוק של הארגון- https://www.facebook.com/IGYIsrael?fref=ts .

 

מעברים

אירגון הפועל למען כלל הקשת הטרנסג'נדרית, טרנסקסואלית, ג'נדרקווירית, מתלבטים במגדרם ועוד, כשמטרתו לתמוך ולסייע בתהליכי שינוי אישיים של חברי וחברות הקהילה הטרנסית ולקדם תהליכים של שינוי חברתי.

הארגון פועל באמצעות הנגשת מידע ומשאבים לקהילה הטרנסית, קידום חקיקה, ועבודה מול גופים ממסדיים, ותמיכה סיוע וליווי מול מוסדות. אלישע אלכסנדר (מנכ"ל הארגון) מסביר כי בעקבות ההתמקדות בנושא הטרנסג'נדרי בחודש הגאווה, צפויה התמקדות תקשורתית שתוביל ליציאה מאסיבית של טרנסים רבים מהארון. לכן הוא ישמח לעזרתו של כל מי שיכול לעזור.

אלישע אלכסנדר (צילום: טובה שלמוני)
אלישע אלכסנדר | צילום: טובה שלמוני

ההתנדבות היא במגוון תחומים: ידיים עוזרות לאירועים ולכנס הבריאות לקהילה הטרנסית שיערך בחודש הגאווה, טרנסים\יות שמעוניינים להתראיין לגופי התקשורת השונים ולחשוף את סיפורם, ו מתנדבים\ות שרוצים להיות אוזן קשבת לטרנסים\יות בשלבי הביניים של התהליך.

ליצירת קשר: טופס רישום - http://goo.gl/4cXaj9, עמוד פייסבוק-  http://facebook.com/maavarim.org

 

פרויקט גילה

פרויקט להעצמה טרנסית שבא מתוך הקהילה ולמענה. הפרויקט מציע שירותים של תמיכה וסיוע (בחיפוש עבודה, מגורים, תמיכה חברתית ואישית, וסיוע במגע עם רשויות). גיל, מתנדב בארגון, מסביר כי זו הזדמנות להצטרף ולהיות חלק מאוכלוסייה מוחלשת שמגנה על עצמה, לקחת חלק בשינוי ולהשתתף במשהו שהוא 'גדול מאיתנו'. האירגון מחפש מתנדבים\ות לאחת מהמסגרות הבאות:

1. נקודת מפגש  - פועל בתל אביב, באר שבע וחיפה, נקודת המפגש היא בעצם יום ושעה קבועים שבו מתנדב\ת מחכים במקום מסוים (אפשר להתקשר אליהם או פשוט להגיע) ונותנים ייעוץ, אוזן קשבת, או כל עזרה אחרת.

2. גילה בדלת - התנדבות במתכונת אישית יותר - מתנדבים שניתן לפנות אליהם באמצעות האתר \הטלפון\עמוד הפייסבוק ומטפלים בבעיות קונקרטיות ומיידיות יותר (מצוקות, מצבי חירום, מקום לישון וכו').

3. מתנדבים מומחים - אנשים המתמחים באחד מן התחומים שבהם מטפל הארגון (אנשי תקשורת, עזרה סוציאלית, משפטנים, פוליטיקאים וכו').

4. מתנדבים שקטים - הארגון מעלה לדף הפייסבוק פניות בנושאים שונים - זו משרה שהיא פחות מחייבת (כל מה שצריך זה לעשות לייק לעמוד הארגון ולהתעדכן ולעזור מתי שזה מתאים).

5. מארחים לתקופות קצרות - עבור א\נשים מחוסרי גג עד אשר ימצא פיתרון.

6. מלווים - לביטוח לאומי\ לחיפוש עבודה\לחיפושי דירה.

יש כמובן הכשרה וסיוע לכל מי שרוצה לקחת חלק, המשרות פתוחות לכלל המתנדבים (לא חייבים להיות טרנסים, אפילו לא חייבים להיות חלק מהקהילה - אבל מחפשים בעיקר אנשים שיש להם היכרות כלשהי עם הקהילה).

ליצירת קשר: עמוד פייסבוק: https://www.facebook.com/ProjectGilaTrans?fref=ts

לגילה בדל"ת (דאגה, ליווי, תמיכה):   social.gila@gmail.com, לפרוייקט הדיור: diur.gila@gmail.com, לסיוע משפטי טרנסי:          &nbs p;            legal.gila@gmail.com, כללי: contact.gila@gmail.com.

לפניה לקבלת עזרה מכל סוג: משפטי, דיור, ליווי ותמיכה, ניתן לדבר או להפגש איתנו בתיאום מראש ב-5 נקודות מפגש:

גולן/גליל עליון: 058-6880738  *  חיפה: 058-6880795 * תל אביב: 058-6880797 * ירושלים: 058-6880793

באר שבע: 058-6880794 (* הטלפונים זמינים בשעות שונות, פרטים במענה הקולי).

 

תהל"ה

ארגון תהל"ה הוא ארגון תמיכה להורים לילדי להט"ב. וגם הוא מחפש מתנדבים\ות (כאשר הדגש העיקרי הוא על הורים לילדים להט"בים שהם מחוץ לארון) ומוכנים להשקיע ב'תקופת הכשרה' שכוללת השתתפות בלפחות 5 מפגשים של קבוצת התמיכה של הארגון.

משרות ההתנדבות הפתוחות הן:

1. קבוצות תמיכה  - כדי לעמוד במטרות הארגון ולפתוח קבוצות חדשות בפריפריה מחפשים הורים שיעברו קורס הנחיית קבוצות וינחו בפריפריה.

2. 'הורה בקפה'- למרכזי הורה בקפה- מרכזי מפגש בין הורים וילדים (מודיעין, ירושלים, ת"א), מחפשים הורים שישבו, ישוחחו, יקשיבו ויתמכו בילדים שבאים לבקר (כרגע מחפשים למרכז החדש שנפתח במודיעין, אך בהמשך יפתחו נוספים).

3. מדור השיווק של האירגון - לאירועי חודש הגאווה (ימי הסטודנט ואירועי הגאווה) מחפשים רוח חדשה שתיתן יד בדוכנים של תהל"ה.

אין תמונה
תהל"ה

4. קו הקשב- לקו הקשב של הארגון, אליו מתקשרים הורים או ילדים שצריכים לדבר, מחפשים מתנדבים\ות שמעוניינים לענות לשיחות ( ההתנדבות יכולה להעשות ממרכז תהל"ה או מהבית).

5. מומחים - מחפשים אנשי תקשורת, יחצ"נים, יועצים לעמותות וכל התמחות שתוכל לעזור בחשיפת הארגון ובאדמניסטרציה השוטפת (משרה זו אינה מיועדת רק אלא הורים אלא לכל מתנדב שהיה רוצה לעזור).

ליצור קשר:  דרך האתר- http://www.tehila.org.il/ ,  או דרך המייל: anatbh123@gmail.com 

 

הו"ד

 הו"ד הוא ארגון שמכוון להומואים דתיים שחיים בקהילה האורטודוקסית הדתית או החרדית- ועל כן הוא גם מחפש בעיקר מתנדבים שעונים להגדרה הזו (אבל לא חייב – אפשר להיות גם מהקהילה ובלי קשר לדת, או לחילופין דתיים שהם 'פרו-גייז') לאחת משתי משרות ההתנדבות בארגון:

אין תמונה
הרב רון יוסף

1. למדור החינוך- הפצת חומר מידע למוסדות חינוך, קידום נושא החינוך וההסברה בקהילה הדתית, קידום פגישות בין הארגון למוסדות החינוך (נשמע קל - אבל זה לא), וגם כל יוזמה אחרת בתחום תתקבל בזרועות פתוחות.

2. הפצת הכרזות בשכונות ומוסדות דתיים- בעצם לקחת את כרזות הארגון ולתלות אותן בכל מקום שלדעתם צריך.

ליצירת קשר: טל'- 0509098699 , מייל : hod@hod.org.il,

 

חברותא

הוא ארגון של הומואים בני החברה הדתית אשר הוקם על-ידי ישיבות הסדר ומכינות קדם-צבאיות ורואה עצמו כמחויב להלכה. הארגון כולו מתבסס על מתנדבים, על כן, 'כל בן אדם שיבוא ויגיד שהוא רוצה לתרום במשהו- נפתח את ידינו'.

מצעד הגאווה בירושלים (צילום: מיכאל טוסבאינן)
חברותא | צילום: מיכאל טוסבאינן

1. יוצרי תוכן - מחפשים מתנדבים שיצרו ויכתבו תוכן שמתכתב עם נטיה מינית ודת. האתר הוא פלטפורמה חשובה להעביר את המסרים האלה לציבור וזה תמיד קשה למצוא מי שייצור את התוכן הזה מאפס.

2. ארגון פעילויו - מחפשים מתנדבים להפקת אירועי הארגון מבחינה אדמיניסטרטיבית ותוכנית (טיולי פסח וסוכות, ושבתות).

3. עזרה במדור הפצה - אחת לכמה חודשים מפיק הארגון עלון שמיועד לבתי כנסת ומכיל תוכן שיצרו חברים מהקהילה ומחוצה לה (גם רבנים). הרעיון הוא להכניס את התכנים לכל בית כנסת - העזרה היא בלשים אותם פיזית בבתי הכנסת (משימה לא פשוטה כמו שהיא נראית). למשימה זו מחפשים גם מתנדבים שאין להכם כלל קשר לדת.

ליצירת קשר:  ניתן להיכנס לאתר- http://havruta.org.il/  , לשלוח מייל: info@havruta.org.il , או פשוט לצלצל: 054- 6305101 (דניאל).

 

בת-קול

בת קול הוא ארגון של לסביות, בי, טרנסיות ומתלבטות דתיות, שמטרתו המרכזית לתת מענה חברתי ורגשי לנשים. הארגון כולו בנוי על מתנדבות שעובדות תחת ועדה מפקחת שאחראית על הניהול השוטף, והפעילות נעשית בצוותים (כספים, תקשורת, תמיכה, אירועים וכו').

הארגון מחפש בנות על הרצף הדתי שבין חוזרות בשאלה לחזרות בתשובה בעלות נטייה מינית או מגדרית, ותמיד שמח לקבל בנות חדשות. דוברת הארגון מספרת שכל חברה בארגון יכולה לתפור לעצמה את מידת המעורבות בארגון ואת היקף ההתנדבות, ואף מציינת שלמתנדבות המעוניינות להשקיע פרק זמן יותר רציני ישנה אפשרות לקבלת מלגה.

ליצירת קשר: ניתן להיכנס לעמוד הפייסבוק- https://www.facebook.com/batkolor g  , לשלוח מייל: klita@bat- kol.org  , או לצלצל ל 054-3133239 (פעיל בימי ב' וד' בין השעות 20:00 ל22:00).

 

המחלקה הגאה - עיריית ראשון לציון

ראשון לציון מתפתחת מאוד לאחרונה ועוברת שינוי אדיר בכל הקשור לקהילה הגאה, בעיר קיימת הנהגה מגובשת ויציבה שמחפשת להרחיב את הפעילות. לעיר דרושים פעילים ומתנדבים לאירועים שונים ויוזמות חדשות בעיר, לצוות השוקל הפקת אירועי גאווה בעיר דרושים סדרנים ומאבטחים, ומאבטחים עם רשיון מיוחד למועדונים, מהנדס בטיחות וחשמל, נהגים בעלי רשיון מעל 4 טון, מנוף כריתה וגיזום, בעלי משאיות מסוג טריילר וסמי-טריילר, רתך ומלחים, גנרטורים, אנשי עיצוב במה, ועוזרי הפקה בעלי נסיון בהפקת אירועים.

ליצירת קשר: ניתן לפנות לנציג הקהילה בעירייה, שימי שרון, במייל:         shimi.sharon@hotmail.com

 

שישה צבעים

שישה צבעים הוא ארגון שעובד על מגוון רחב של תחומים. התפקידים הבאים מתאימים למתנדבים\ות מכל רחבי הארץ.

1. למצעדי הגאווה המקומיים ברחבי הארץ (קריית שמונה ועד אילת) דרושות/ים כישרונות ומתלמדיםות בתחום בניית קהילות, הנחיית קבוצות, הפקת אירועים, שיווק ופרסום חברתי.

2. לערוץ הטלוויזיה הקהילתית הגאה "מה קורה?" דרושות ודרושים עיתונאיםות, צלמות/י סטילס ווידאו עם סקרנות ורצון לשתף את העולם בדברים שקורים אצלנו בקהילה הגאה.

3. לפעילות השוטפת- אם יש לך רעיון מגניב לפעילות שתעזור ללהט"בקים לצאת מהבית ולהפגש עם להטב"קים אחרים - בכל תחום - אומנות, בילוי, לימוד, ספורט ואפילו מחאה חברתית - נשמח להיות החממה שתאפשר לרעיון שלך לפרוח.

4. לצוות הגרפיקאים של שישה צבעים דרושות/ים גרפיקאיםות מוכשריםות בטירוף, כדי להפוך כל עבודת דפוס לעבודת אומנות.

ליצירת קשר: ברוך: 545-969612 baroch@6tzvim.com 0

5. למתנדבות/ים מחיפה והצפון: בואו להתנדב עם צעירים גאים מדהימים! פיצ' הוא מרחב פתוח ובטוח לבני ובנות נוער להטב"קים (לסביות, הומואים, טרנסיות/ים, ביסקסואליות/ים, קוויריות/ים), ומתלבטים/ות, המתקיים בכל מוצאי שבת בשעות 19:00-22:30. צוות המדריכות והמדריכים במרחב פועל על מנת לספק תמיכה וביטחון לבני הנוער המתמודדים עם שאלות הקשורות לגיבוש הנטייה המינית ו/או הזהות המגדרית שלהם. ההתנדבות כוללת הדרכה במרחב במוצאי שבת (שלוש שבתות בחודש) והשתתפות בישיבת הדרכה וליווי מקצועי, המתקיימת אחת לשבועיים (באמצע השבוע).

ליצירת קשר: לקבלת פרטים נוספים, צרו איתנו קשר: חופית 0526595950 מוישיק 0528777078

 

הבית הפתוח, ירושלים

1. ייעוץ פתוח - שירות פסיכוסוציאלי וטיפולים אלטרנטיביים: מטפלים מוסמכים וסטודנטיים. יש ליווי מטעם הבית הפתוח לתהליך.

2. נוער וצעירים - מדריכות ומדריכים: הדרכת קבוצה, בניית פעילויות, ליווי פרטני ועוד.

3. סדרנים למצעד הגאווה שייערך ב-30.7.

4. מרפאה - לוקחי דמים ויועצים. סטודנטים למקצועות הרפואה או כאלה שעברו הכשרת מד"א (או מעוניינים לעבור הכשרה מתאימה).

ליצירת קשר: שרה sarah@joh.org.il

 

עמוד LGBT

עמוד הפייסבוק האקטיבסטי של הקהילה המרכז פעילויות שונות, אירועים ועדכונים מחפש מתנדבים שיסייעו לתפעל את עמוד הפייסבוק על מידת היכולת שלהם להשקיע.

ליצירת קשר: ניתן לפנות לערן בפייסבוק.

 

פרויקט מעגלים המרכז הגאה

הרעיון שעומד במרכז פרויקט מעגלים הוא שעם השנים  התפתחו בתהל"ה המון תתי קהילות, ואם פעם היינו קהילה מאוחדת היום יש מרחק בין ארגון לארגון. וזו בדיוק הסיבה שבגללה קם פרויקט מעגלים- כדי לייצר הידברות בין תתי הקהילות. "החלטנו שלא מביאים מנכ"לים של ארגונים. משאירים את הפוליטיקה בחוץ, ונותנים לפעילים בארגונים להיחשף אחד לשני", אומרת אור מרוני (אחת מיוזמות הפרוייקט). האירוע הראשון שלהם, אשר נעשה בסיוע של עיריית ת"א, הוא האירוע המרכזי של יום ההבנ"ה. במסגרתו כל נציג של כל ארגון יישב בשולחן אחר ופעילים מהקהילה יעברו בין שולחן לשולחן ויטעמו קצת מהעולם של האחר.

גם אתם מוזמנים: המפגש ייערך ב-17 במאי, שעה 20:00, במרכז הגאה- גן מאיר. לפרטים נוספים ניתן לשלוח מייל:  gaysculture@gmail.com.

 

מיכל שר, "מלכת המתנדבות"

אם אחרי כל האפשרויות בארגונים בכל זאת לא מצאתם התנדבות שקורצת לכם, אז אני שולחת אתכן ישר לזו שלא תוותר לכן כל כך מהר. מיכל שר היא מתנדבת בולטת בקהילה אשר שמה לעצמה למטרה לחבר כמה שיותר נשים לפעילות הקהילתית של הקהילה הגאה. לטענתה, חסרות נשים שמתנדבות בקהילה (במיוחד טרנסיות) ולכן החלה לפעול כדי לקדם את המטרה. ניתן לפנות למיכל בפייסבוק

עכשיו, כבר באמת לא נשארו לכם תירוצים. אז יאללה,  למה אתם מחכים? תיכנסו לעמוד\תשלחו מייל\ תצלצלו לארגון שאליו הכי התחברתם ותתחילו להתנדב. הייתי ממשיכה להסביר לכם למה, אבל אני מצטערת, אני חייב לרוץ להתנדבות שלי. נתראה שם.