בחודש הבא תארח האגודה למען הלהט"ב בישראל, בשיתוף עם ארגוןA Wider Bridge  האמריקאי, מנהיגים להט"ביים מכל רחבי העולם, במסגרת כנס "40 שנים של גאווה", אשר ייערך בשבוע הגאווה (9-11 ביוני), כחלק ממגוון האירועים הרחב המתוכנן לשבוע זה.

בין האורחים, צפוי להגיע גם ראש עיריית הרובע הרביעי של פריז, מר כריסטוף ג'רארד, שיהיה הנואם המרכזי במושב הפתיחה.

לג'רארד, המכהן כראש הרובע שהוא הרובע היהודי בפריז, שהפך בשנים האחרונות גם הרובע הגאה בעיר, יש מספר תובנות לגבי התקדמות הקהילה הלהט"בית בצרפת בכלל ובפריז בפרט, וגם מספר עצות למנהיגים אחרים כיצד לקדם את הקהילה הגאה אצלם בעיר.

"יציאה מהארון עדיין קשה מאוד עבור רבים, ובעיקר נוער, אשר חלקם צריכים להתמודד עם הדחייה מצד משפחתם, ונחשפים למציאות טראגית כמו חיים כהומלסים או התאבדות", אומר ג'רארד, "לכן השקעת זמן ומשאבים בחינוך צריכה להיות בראש סדר העדיפויות".

אישור הנישואים החד מיניים בצרפת היה צעד חשוב עבור זכויות הלהט"ב במדינה, אבל עדיין יש המון עבודה. נקיטת אמצעים נגד אלימות, אפליה והומופוביה זהו קרב מתמשך שצריך לחזק אותו. רק לאחרונה אחד מסגניו של ראש עיריית פריז, שהיה קורבן להודעות שנאה בטוויטר, החליט להגיש תביעה כדי להראות שהומופוביה אינה מקובלת ברשתות החברתיות, בדיוק כפי שהיא אינה מקובלת בחיים האמיתיים.

מה דעתך על מצב הקהילה היהודית בצרפת, ועל האנטישמיות הגואה במדינה?

"אחד הנושאים המדוברים ביותר בצרפת היום הוא 'איך לחיות ביחד?', כיצד אזרחים, המגיעים מרקע שונה, מורשת תרבותית שונה ואמונות שונות, יכולים לגור יחד בשלום ולחלוק את אותה טריטוריה. זה אינו נושא חדש, ודאי שאינו נושא ספציפי לצרפת. חוסר סובלנות הייתה מאז ומתמיד, והיא נושא שמטריד את כולנו והמלחמה בה היא מטרה מאוחדת. כראש הרובע הרביעי של פריז, הנחשב לרובע היהודים והגייז בפריז, אני מרכז את פעולותיי כדי להילחם נגד כל סוגי האפליה, ליצור דיאלוג פתוח ולקדם דיון".

לקהילה הגאה בישראל יש מה  לתרום לשיח הגלובלי

כנס "40 שנים של גאווה" הוא כנס של מנהיגות להט"בית, שנערך לראשונה בתל אביב. הכנס מהווה ציון דרך מרכזי בחגיגות 40 שנים להקמתה של האגודה למען הלהט"ב בישראל ובניית קהילת הלהט"ב בישראל.

"האגודה וארגון A Wider Bridge הם ארגונים מובילים שרואים את שיתוף הפעולה במאבק לזכויות להט"ב ברחבי העולם כחלק מפעילותם השוטפת", אומר עודד פריד, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב בישראל, "זה כנס שנועד לקדם את המאבק המשותף של כולנו לשוויון זכויות ואנחנו מקווים שכנס זה יוביל לשיתופי פעולה גלובליים רבים. אנחנו מקיימים את הכנס הזה בישראל, כי אנחנו מאמינים שלקהילה המקומית יכולה וצריכה להיות תרומה משמעותית לשיח הגלובלי על זכויות להט"ב. במעט שנותיה של מדינת ישראל היא הצליחה לייצר קהילת להט"ב גדולה ותוססת. למרות כברת הדרך הארוכה, הקהילה עדיין עומדת בפני אתגרים רבים, שחלקם מספק מצע איתן לדיוני הכנס השונים".

ארתור סלפיאן, מנכ"ל A Wider Bridge אמר: "האגודה ו- A Wider Bridge דומים בהיותם ארגונים להטב"קים שרואים את המטרה שלהם בלהיות פעילים דינאמים במאבק הבינלאומי של הקהילה לשוויון. הכנס הזה הוא מהלך לקידום המאבק בצורה חיובית. אנחנו מקווים שהכנס הזה יוביל לשיתוף פעולה גלובאלי טוב יותר."
 
סלפיאן מוסיף, "אנחנו מקיימים את הכנס הזה בישראל בגלל שאנחנו מאמינים שלקהילה הלהטב"קית הישראלית יש משהו חשוב להוסיף לדיון הבינלאומי בנושא זכויות להטב"ק. יש כל כך הרבה מקומות בעולם בהם אנשים מהקהילה סובלים מדיכוי ואינם יכולים להיות מי שהם באופן גלוי, כמו רוסיה, סין, רוב אפריקה והמזרח התיכון. בישראל יש חברה פתוחה מספיק על מנת ליצור אוירה שבה יש אפשרות לקהילה הלהטב"קית לגדול ולהתפתח, ולעמוד בזכות עצמה. הקהילה הזאת ראויה להיות חלק מהשיח הבינלאומי על שוויון להטב"קי".
 
בין יתר הנושאים שיידונו במושבי הכנס השונים; תפקידה של דת ואמונה בתנועה לשוויון הלהט"בי, אקטיביזם משפטי לטובת קהילת הלהט"ב ברחבי העולם, המאבק למען זכויות הקהילה טרנסג'נדרית והעצמתה הכלכלית, האמצעים להפיכת הקהילות שלנו ובתי ספר למקום טוב ובטוח יותר עבור בני נוער להט"בי, האתגרים העומדים בפני מיעוטים בתוך קהילת הלהט"ב במדינות שונות בעולם, כיצד נוכל ללמוד מהצלחתן של מדינות אחרות במאבק לשוויון זכויות מלא לקהילה ועוד.

האגודה למען הלהט"ב בישראל, חלוצת ארגוני הקהילה שהוקמה לפני 40 שנים בשנת 1975, משמשת כארגון זכויות אדם הפועל לייצוג אוכלוסיית הלהט"ב ושינוי מדיניות ציבורית למען שוויון זכויות מלא לקהילה.

ארגון A Wider Bride הוא ארגון להט"בי פרו-ישראלי בצפון אמריקה, שפועל לבניית גשרים ושיתופי פעולה בין הקהילה הלהט"בית בצפון אמריקה לזו שבישראל. A Wider Bride מתמקד בבניית קשרים אישיים משמעותיים וברי-קיימא, המספקים לארגונים בצפון אמריקה ובישראל הזדמנויות למעורבות ושותפות.