yes RAINBOW, ערוץ ה-VOD הגאה הראשון בישראל, מצטרף לחגיגות הגאווה המתרחשות בכל העולם ובישראל בחודש יוני, חוגג שנה ומתחדש עם שלל תכנים חדשים ובכורות של סרטים, סדרות ודוקומנטריים. עולם הסרטים מתחדש באסופת הסרטים הגאים הבולטים של הזמן האחרון (שלא הופצו בארץ וזאת בכורתם): "החינוך הרע של קמרון פוסט" עם קלואי גרייס מוריץ, "ראפיקי" הקנייתי, "השרימפס הנוצצים" המבוסס על הסיפור האמיתי הכובש, "מריו", "חיית פרא", "לב של אבן" ו"היורשות".

הזוכה הטרייה של פרס GLAAD לסדרה הטובה ביותר 'פוזה' חוזרת לעונה חדשה ומדוברת מחוזקת בשחקניות אייקוניות כמו בט מידלר והסדרה מתרחשת על רקע יציאת VOUGE של מדונה, אליה מצטרפות הלהיט הבריטי 'הביסקסואלית' וכמובן כל העונות של הסדרה האייקונית זוכת האמי 'מרוץ הדראג של רופול'.

בנוסף, יוקרנו גם סרטים דוקומנטריים בבכורה: "הרבנית פאלש" הישראלי, "קראו לה גנדה", "גיבורות נסתרות", "טרנסים בצבא", ו"וויג" מבית HBO, לצד סרטים וסדרות מדוברים ששודרו לאחרונה, ביניהם 'אליפלט, דוד שלי גיבור', 'טרנסקידס' ועוד.

סרטים עלילתיים:

החינוך הרע של קמרון פוסט

החל מ-1/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: דזירה אקאוואן (הסדרה "ביסקסואלית"), ארה"ב, 2018

שחקנים: קלואי גרייס מורץ, סשה ליין ("אמריקן האני")

הסרט זוכה פרס חבר השופטים - סאנדנס 2018 השתתף בעשרות פסטיבלים. עלילתו מתרחשת בשנת 1993, כשנערה לסבית נתפסת על חם עם "ידידה" באוטו, בזמן נשף סיום התיכון. זועמים ומפוחדים, שולחים אותה הוריה למוסד שנועד להמיר לסביות והומואים אל עבר הסטרייטיות. שם היא פוגשת בחברים וחברות חדשים, ויוצאת אל העולם מחוזקת.

מריו

החל מ-6/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: מרסל גיסלר, שוויץ, 2018

שחקנים: מקס הובאכר, אהרון אלטארס

הסרט השתתף בפסטיבלים רבים וזוכה פרסי המשחק בפרסי הקולנוע של שוויץ. במרכזו שחקן כדורגל גרמני, שמגיע לקבוצה שוויצרית. הוא וקפטן הקבוצה הם הטאלנטים שבונים עליהם לעליה לליגה המקצועית. כשמשכנים אותם בדירה יחד, מתחיל ביניהם רומן מפתיע, אבל מסתבר שכדורגל וחד מיניות לא הולכים יחד בעיני הקבוצה שלהם.

ראפיקי (חברה)

החל מ-13/6 בyes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: וואנארי קאהיו, קניה, 2018

שחקנים: סמנתה מוגאציה, שילה מוניבה

זה הסרט הקנייתי הראשון שהשתתף בפסטיבל קאן; הסרט נאסר להקרנה בקנייה ועורר הדים כשהוקרן לבסוף למשך כמה ימים (בכדי להיות כשיר למועמדות לאוסקר לסרט הזר). השתתף בעשרות פסטיבלים וזכה בשלל פרסים. הסרט הצנוע והנוגע ללב מתרחש בניירובי שבקנייה. במהלך בחירות מקומיות, מתפתח רומן אסור בין הבנות של שני המועמדים. בחברה הומופובית, זה חמור אפילו יותר מסיפור רומיאו ויוליה.

היורשות

החל מ-13/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: מרצ'לו מרטינסי, פרגוואי, 2018

שחקנים: אנה ברון, מרגריטה אירון

זוכה פרס פיפרסקי ודב הכסף בפסטיבל ברלין, זוכה הפרס הבינ"ל בסן סבסטיאן, סנטיאאגו, סיאטל ועוד. גיבורות הסרט הן זוג לסביות מבוגרות שחיות בפרגוואי ברווחה יחסית. כשהמצב הפיננסי מתחיל להשתבש, אחת מהן נשלחת לכלא באשמת הונאה ואילו השנייה מתחילה להשלים הכנסה כשהיא מסיעה אנשים ברכבה הפרטי. השינוי מוביל אותה למקומות מפתיעים בחייה, אך אלו עומדים למבחן כשבת הזוג יוצאת מהכלא.

השרימפס הנוצצים

החל מ-11/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: מקסים גובר, סדריק לה גאלו, צרפת, 2019

שחקנים: ניקולאס גוב, אלן לנואר, ג'ופרה קואט

בסמוך להקרנתו בפסטיבל הקולנוע הגאה בתל אביב, תשודר הקומדיה הצבעונית והכיפית, המבוססת על סיפור אמיתי. הסרט עוקב אחר אלוף אולימפי בשחייה הנמצא לקראת סוף הקריירה, שזורק הערה הומופובית בשידור חי למגיש. כעונש הוא נשלח לאמן קבוצת כדור מים בשם "השרימפס הנוצצים" לקראת האולימפיאדה הגאה בקרואטיה. מה שמתחיל בחשדנות ועוינות, עתיד להפוך למסע סוחף, מצחיק ומרגש שישנה את חייו ואת חיי חברי הקבוצה.

חיית פרא

החל מ-20/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: קתרינה מוקשטיין, אוסטריה, 2018.

שחקנים: סופי סטוקינגר, מיכאל קיטזברגר, וולפגנג וידרהופר

הדרמה הנועזת הוקרנה במסגרת הפנורמה בפסטיבל ברלין ובפסטיבלי קולנוע שונים בעולם, כולל פסטיבל ירושלים האחרון. למרות גילה הצעיר, מטי נוהגת להסתובב עם חבורת אופנוענים קשוחה. כשמנהיג הכנופיה מתאהב בה, בעוד היא יוצרת קשר דווקא עם בחורה שפגשה מחוץ לחבורה, היא מוצאת עצמה בסכנת נידוי. במקביל סוד משפחתי מאיים למוטט את נישואיהם של הוריה. המצב השביר מאלץ אותה לקחת בחירה קשה בין הנאמנות לחברים ולמשפחה, לבין האמת שלה.

סדרות:

הביסקסואלית

החל מ-1/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

דזירה אקאבאן, כתבה, ביימה ומככבת בקומדיה חדשה, מבט בלתי צפוי, כן ומצחיק על הטאבו האחרון: ביסקסואליות והדעה המוטעית סביבה. ליילה, אישה צעירה שלוקחת הפסקה ממערכת היחסים הארוכה שלה עם סיידי (מקסין פיק, "צדק פלילי"), שרצונותיה למסד את הקשר מפחידים אותה מאוד.

לאחר הפרידה, היא מכירה את גייב (בריאן גליסון), השותף שלה לדירה ובוחנת את ההבדל שבלצאת עם גברים ונשים – לראשונה במקביל. היא מתחילה לחקור את הביסקסואליות שלה, את הבושה שהיא חשה כלפיה ואת התגובות של הסביבה, שמתקשה לקבל אותה. בדרכה היא מגלה את החלקים המצחיקים, הכואבים והמסובכים ומבינה שהאדם שאותו היא אוהבת והחיים שמתאימים לה, אינם בהכרח אותו דבר.

פוזה - עונה 2

החל מ-12/6 ב-yes RAINBOW

הסדרה החשובה של-FX ממוחו היצירתי של ראיין מרפי, שמציגה שיא חדש בייצוג לדמויות טרנסג'נדריות, חוזרת בעונה חדשה, שתעסוק הפעם בסצינה הרוחשת והגועשת בניו יורק של שנות ה-90. העונה תתחיל ביום בו שוחרר לראשונה הלהיט "ווג" של מדונה, שהציג את תרבות עולם הנשפים הקווירי למיינסטרים. השיר וההשלכות של הוצאתו לאוויר יהוו תפקיד חשוב בעלילה של העונה, שפרט לכך תמשיך לעקוב אחר ביאנקה, לאחר שאובחנה כנשאית HIV ומספר דמויות נוספות שיחלו באיידס.

אל העונה החדשה מצטרפת כוכבת ברודווי פטי לופון, שמרפי כתב תפקיד אורח מיוחד עבורה, וגם בט מידלר וג'ודית לייט יככבו בתפקידי אורח. יחד איתן חוזר כמעט כל הקאסט של העונה הראשונה, ביניהם: אם.ג'יי. רודריגז, בילי פורטר, אינדיה מור, אוון פטרס, ראיין ג'מאל סווין, קייט מארה, ג'יימס ואן דר ביק וגם סנדרה ברנרד שהשתתפה בתפקיד אורח ותחזור כעת כשחקנית קבועה.

מרוץ הדראג של רופול - עונה 11

החל מ-1/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

עונה חדשה לסדרה זוכת פרס האמי לריאליטי הטוב ביותר ותופעת הריאליטי הגדולה ביותר בטלוויזיה. את הסדרה מנחה זוכה האמי רופול, מלכת הדראג הבינלאומית ששברה כל שיא ומנחה את הסדרה שמכתירה את מלכת הדראג הבאה של אמריקה. שילוב מטורף של טופ מודל, אמריקן איידול, פרוייקט מסלול וכל תחרות איפור שאי פעם ראיתם  - המרוץ לדראג היא סדרת הלהיט האהובה שסחפה את אמריקה ואת ישראל, ועוררה שיחה ערה וכנה כולל הצצה אמיתית לאומנות הדראג.

העונה החדשה, מציבה 14 משתתפות חדשות, מלכות דראג שיתחרו על תואר סופרסטארית הדראג של השנה ועל פרס של 100 אלף דולר. הן יגלו שמתחרה נוספת עומדת בדרכן אל הפרס - חביבת הקהל והמודחת הראשונה של עונה 10 מיס ואנג'י, שנאום הפרידה המדבק שלה הפך לויראלי. אל הבנות בחדר העבודה תצטרף בפרק הפתיחה אורחת מיוחדת: מיילי סיירוס, שמשמשת כשופטת האורחת באתגר הראשון.

דוקומנטריים:

קראו לה גנדה

החל מ-12/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: פ. ג'י. רוואל (93 דק', ארה"ב, 2018)

הרצח האלים של הטרנסית הפיליפינית ג'ניפר לאוד ("גנדה") בת ה-26, על ידי חייל המארינס ג'וזף סקוט פמברטון במוטל באולונגפו סיטי הצית סערה תקשורתית נרחבת והביא להפגנות רחוב סוערות. החוק שמסדיר את הנוכחות הצבאית האמריקאית בפיליפינים ודואג לחסינות של החיילים מפני עונשים, מאפשר ל"טורפים" האמריקאים להתחמק מתוצאות פליליות.

שלוש נשים משלבות כוחות יחדיו ויוצאות להילחם למען הצדק של ג'ניפר: וירג'י סוארז, עו"ד אקטיביסטית, מרדית' טאלוסאן, עיתונאית טרנסג'נדרית ואמה של ג'ניפר, ג'וליטה. הסרט, שהוא סוג של סיפור "דוד וגוליית" מודרני, מציג חקירה גאו-פוליטית רגישה, שראשיתה בסיפור טרגי אישי אך המשכה בהעלאת נושאים של אלימות מגדרית,  אפליה טרנסג'נדרית והסכמים היסטוריים מעוותים בין הפיליפינים לארצות הברית, שהגיע הזמן לעשות בהם שינוי.

הרבנית פאלש

החל מ-12/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: רועי גולדמן (40 דק', ישראל, 2019)

הסרט, שיוקרן גם בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה 2019, עוקב אחר שחר, תלמיד בישיבה בירושלים, שהתחתן ואשתו נכנסה להריון. כשגילתה אשתו ששחר הוא הומו, הוא סולק מהבית בטרם הכיר את בתו. כיום שחר בן 40, מתנדב בקו הקשב של האגודה 'יש עם מי לדבר' ובלילות מככב כמלכת דראג הנושאת את השם "הרבנית פאלש".

אחרי שנים של הימנעות, שחר מחליט לחזור ולהתעמת עם העולם החרדי ולהתאחד לראשונה עם בתו. יצירה תיעודית נטולת מסכות המתמודדת בצורה מרגשת עם הקונפליקט שבו ניצב אדם דתי מול הזהות שלו והמציאות החברתית שבה הוא גדל.

טרנסקידס

החל מ-1/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: הילה מדליה (5X55 דק', ישראל, 2019)

ארבעה בני-נוער ישראליים עוברים תהליך מְשנֶה חיים ובלתי-הפיך; ארבע משפחות ישראליות מתמודדות עם התהליך המטלטל שעובר ילדן בגיל ההתבגרות האכזרי ממילא, כל אחת בדרכה. ארבע שנים של מעקב דוקומנטרי אינטימי וחשוף משרטטות תמונה מרגשת, דרמטית ופוקחת עיניים, שבבסיסה שאלות הרות גורל: מה זה אומר להיוולד בגוף שאינו תואם את מגדרך? כיצד היינו נוהגים כהורים כאשר הילד או הילדה שגידלנו אינם מי שחשבנו שהם? והאם האהבה שלנו לילדינו היא אכן אהבה ללא תנאי?

טרנסים בצבא

החל מ-12/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: גבריאל סילברמן, פייונה דוסון (92 דק', ארה"ב, 2018)

מאז מלחמת העולם ה-2 טרנסג'נדרים לא יכולים לשרת, באופן רשמי, בצבא האמריקאי מ"סיבות רפואיות". עם זאת, יש כיום בצבא ארה"ב כ-15,500 טרנסג'נדרים, מה שהופך את הצבא האמריקאי למעסיק הגדול ביותר של טרנסג'נדרים בארה"ב.

ב-2013 הוקם איגוד "ספרטה" המייצג מאות חיילים טרנסים והוא פועל מול גורמים בכירים בפנטגון במטרה להפסיק את מדיניות "Don’t Ask Don't Tell" ולתבוע את זכויותיהם. פעולתו הפכה רלוונטית עוד יותר לאחר שטראמפ הורה, לפני כחודש וחצי, על שינוי התקנות ואיסור שירות בצבא לטרנסג'נדרים, בטענה שעלויות הטיפול הרפואי בהם גבוהה מהרגיל.

הסרט "טרנסים בצבא" מלווה ארבעה חיילים טרנסג'נדרים, נשים וגברים,  במהלך שירותם הצבאי באפגניסטן ובארה"ב בעודם נלחמים הן למען המדינה והן למען זכויותיהם.

וויג

החל מ-20/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: כריס מוקרבל (93 דק', ארה"ב, 2019)

סיפורו של פסטיבל הדראג המיתולוגי והשפעתו על תרבות הדראג בעבר ובהווה. פסטיבל וויגסטוק הראשון נוסד במנהטן ב-1984 ועם השנים הלך והתרחב. ב-2005 התקיים הפסטיבל הגדול האחרון שבו הופיעו מיטב אמני הדראג, ביניהם ליידי באני (ממייסדות הפסטיבל), רופול, בי-52, דבי הארי, די-לייט ואחרות.

הסרט החדש מבית HBO מביא את סיפור הקאמבק של פסטיבל "וויגסטוק" ב-2018, 13 שנים לאחר אותו פסטיבל בלתי-נשכח. הסרט מתעד את ההכנות לפסטיבל הנוכחי, לצד צילומים ארכיונים אותנטיים, קטעי "הום וידאו" בלעדיים ותיעוד רחב ונדיר של הדמויות הישנות והחדשות בסצנת הדראג.  

אליפלט, דוד שלי גיבור

החל מ-1/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: שקד גורן (59 דק', ישראל, 2018).

"החלטתי להתחיל בשילוח מכתבים... עד לשחרורי המיוחל". את המילים הללו כתב עמי מרידור כשהיה בן 18, לפני שנהרג במלחמת ששת הימים. דרך המכתבים שהותיר, טקסי הזיכרון השנתיים והסיפורים, הוא תמיד היה נוכח-נפקד בחיי שקד, יוצר הסרט ואחיינו של עמי. כשמצבה הבריאותי של סבתו, אמא של עמי, מידרדר, שקד פונה למשרד הביטחון בבקשה לקבל סיוע סיעודי. הוא מקבל תשובה שלילית – היא אינה זכאית לסיוע. מבולבל, הוא יוצא לחקור ומגלה אמת שתשנה אותו ואת משפחתו לעד. הסרט זוכה פרס הבימוי פסטיבל ירושלים 2018.

מלך הקרח

החל מ-1/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: ג'יימס ארסקין (90 דק', ארה"ב, 2018)

ג'ון אנתוני קארי נחשב עד היום למחליק הקרח הגדול ביותר בכל הזמנים. למעשה, הוא היה הספורטאי שהפך את ההחלקה על הקרח מעוד ספורט מוערך לאמנות נעלה. לצד כישרונו הרב, נרשם קארי בדפי ההיסטוריה גם כספורטאי האולימפי הראשון ש"הוצא מהארון" בצורה פומבית, כשבליל הניצחון שלו באולימפיאדת אינסברוק ב-1976 פורסמה כתבה על חייו האישיים, בתקופה שבה הומוסקסואליות אפילו לא היתה לגמרי חוקית.

צילומים מרהיבים מהופעותיו לצד מכתבים שכתב, ראיונות ארכיוניים שלו ושיחות עם בני משפחתו, חבריו ושותפיו מביאים את סיפורו יוצא הדופן של אייקון הספורט הבריטי. סיפורו של אמן שלא פחד להציג לעולם את האני האותנטי שלו – בעולם שבו הקיום שלו בכלל היה טאבו.

מקווין

החל מ-1/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: איאן בונהוט (101 דק', ארה"ב, 2018)

חייו הסוערים, המרדניים והיוצאים מן הכלל של מעצב האופנה – אלכסנדר מקווין. הפרחח הבריטי עשה את הבלתי אפשרי בכל הקשור לאופנה: הוא עיצב מעילים עם בטנה עשויה שיער אדם, הציג על המסלול רובוטים, שמלות ניילון דרוסות ושחזורים של זירות פשע. גם חייו האמיתיים היו לא פחות רבי השראה, כאב ותיאטרליות.

מקווין צמח מלמטה: בתצוגת האופנה הראשונה שלו קנה בדים בדמי האבטלה והתראיין בגבו למצלמה כדי שלא יזהו אותו. התשוקה, הנחישות והגאונות שלו הובילו אותו לעמוד בראש בית האופנה ג'יבנשי, ולהמשיך לעצב במקביל את המותג שלו – הפראי, הבלתי צפוי והתמיד שערורייתי. הסרט "מקווין" מציג את סיפור חייו הקצרים של אייקון האופנה הגדול בעזרת קטעים מיומניו, ראיונות איתו ועם קרוביו, צילומי אופנה נדירים ופסקול מרשים של המלחין הנודע מייקל נימן.

גיבורות נסתרות

החל מ-12/6 ב-yes RAINBOW וב-STINGTV

בימוי: ג'ני מקנזי (69 דק', ארה"ב, 2017)

ד"ר כריסטן ריס, מומחית למחלות זיהומיות, הגיעה לסולט לייק סיטי ב-5 ביוני 1981 – באותו יום בו פרסמו המרכזים לבקרת מחלות בארה"ב דו"ח על המחלה החדשה שתיקרא בהמשך AIDS. שנה לאחר מכן תיפגש ריס עם הפציינט הראשון שלה שחולה במחלה. בגלל הסטיגמה והפחד סביב האיידס וההומוסקסואליות, ריס והעוזרת שלה מגי סנידר הפכו במהרה לצוות המומחה היחיד ביוטה שמוכן לטפל במספר ההולך וגדל של נשאי HIV וחולי האיידס. פציינטים אלה נאלצו בד"כ להסתיר את מצבם מפני משפחותיהם, מקומות העבודה והקהילות הדתיות שבהם חיו.

ספרי ההיסטוריה מספרים על התפשטות האיידס בעיקר באזורים העירוניים בהם היתה אוכלוסיה נרחבת של הומוסקסואלים, כמו סן פרנסיסקו וניו יורק, אך הסרט שלפנינו חושף את ההשפעה של המחלה על המקומות הפחות ברורים מאליו, היותר קונסרבטיביים, ומשקף בכך את הסיפור האמיתי של התפשטות מחלת האיידס, כפי שהתחולל באותה תקופה בכל המדינה.