אחד התחומים החשובים ביותר בפעילותה של קהילת הלהט"ב הוא ללא ספק התמיכה בבני הנוער. מלבד הברנוער, המשמש מקום מפגש חברתי באווירה של "מסיבת כיתה", ישנו ארגון חשוב ששם לעצמו למטרה לשמש בית חם לתמיכה רגשית, נפשית וחברתית לכל נער ונערה - אלה שבארון, אלה שמחוצה לו, המתלבטים וכן המגובשים בדעתם.

איגי - ארגון הנוער הגאה (צילום: שני צדיקריו)
בית חם ותמיכה רגשית, נפשית וחברתית באיגי | צילום: שני צדיקריו


איגי – ארגון הנוער הגאה, פותח את שנת הפעילות החדשה, בסימן עשור לפעילותו. לכבוד שנת הפעילות החדשה, צילמו מדריכי הקבוצות הצפוניות של איגי קליפ נוגע ללב, בו הם מבצעים ליפסינק לשיר "המאה ה-21" שכתבו דורון מדלי ולירון בנג'מין לאלבום החדש של הראל סקעת.

באיגי, אשר הוקם על ידי יניב ויצמן וגל אוחובסקי (שמשמש כנשיא הארגון), עומד כיום אבנר דפני.
בארגון חברים יותר מ-1,500 חניכים בקבוצות רבות ביותר מעשרים יישובים ברחבי הארץ. הקבוצות מתחלקות לצעירה (בני 18-15), בוגרת (23-19) וכן קבוצות ייעודיות: דתיים, טרנסג'נדרים, נשאי HIV ואיידס וכן קבוצות מנהיגות.
כמו כן, מפעיל איגי חוגי העשרה ואת המטבחון – מועדון חברתי הפועל במרכז הגאה שבגן מאיר בתל אביב.

אחת הפעילויות השוקקות בארגון היא הפורומים שמפעיל אתר האינטרנט של הארגון. "הפורומים הללו מהווים מקום תומך לבני נוער, כולל כאלה שלא מרגישים מספיק אמיצים או מוכנים להגיע לקבוצות", מספר ערן, בן 15, המתנדב באיגי. "הפורומים הללו משמשים את בני הנוער הלהט"בים במהלך כל השנה, במיוחד בחודשי הפגרה, בה לא מתקיימת הפעילות הקבוצתית".

כמו כן, בני הנוער יכולים להתעדכן בעמוד הפייסבוק של הפורומים באשר לדיונים חמים ועדכונים חשובים.

"חשוב לציין כי מעבר לתמיכה קהילתית וחברתית, איגי מעניק לבני הנוער תמיכה מקצועית מצוות איכותי", אומר ערן. "בכך הארגון נותן למעשה מענה אמיתי שלמרבה הצער לא ניתן במסגרות אחרות".

גחליליות – פרויקט העשור לגיוס תרומות לארגון

במסגרת המסע לגיוס תרומות, באיגי פותחים השנה את פרויקט גחליליות, בו מוזמנים הקהילה והציבור הרחב לתרום לארגון, בסכומים שנעים בין 25 ל-300 שקלים (לפרטים נוספים אודות פרויקט גחליליות ולתרומות – לחצו כאן).

איגי - ארגון הנוער הגאה (צילום: שני צדיקריו)
חניכים בפעילות באיגי | צילום: שני צדיקריו
"בסופו של דבר, אפילו תרומה קטנה יכולה לסייע לכל כך הרבה בני נוער", אומר ערן. "התרומות הללו הן ייעודיות, על פי סכום אותו בוחר התורם להעניק, והן ישמשו לערבי פעילות אזוריים, ימי סמינר לחניכים, הכשרות שנתיות למדריכים, מימון עבור שכירות מקומות לפעילויות ומפגשים וכן הכשרה של בן או בת שנת שירות בגרעין".

בסך הכל, באיגי כל בן נוער יכול למצוא את עצמו – בין אם זה בפורומים ברשת ובין אם זה במפגשים החברתיים. "אף אחד לא לוחץ עליכם שם לצאת מהארון או להישאר בו, ואף אחד לא שופט אתכם אם אתם מתלבטים או מגובשים באשר לנטייה המינית או הזהות המגדרית".

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה

>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?