>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

מצעד הגאווה באבן בגבירול (צילום: ג'ורג' אבני)
כך זה נראה ב-2005 | צילום: ג'ורג' אבני

בעוד שלושה חודשים יצעדו מאות אלפי ישראלים ותיירים במצעד הגאווה בתל אביב, הגדול ביותר במזרח התיכון, שעובר ברחובות תל אביב ומסתיים במסיבת חוף ענקית. אך בעוד אנחנו מודדים את בגדי הים נפוצות שמועות כי מארגני המצעד שוקלים לשנות את מסלול המצעד ואת מיקום הפנינג הסיום.

בפוסט שהעלה הגולש אמיר אלאני, ששותף על ידי עמוד LGBT Israel נכתב כי "התקבלה החלטה תמוהה... להעביר השנה את מצעד הגאווה כך שיצא מככר רבין ויסתיים בספורטק". כמו כן נטען בפוסט כי ההחלטה נועדה להעשיר את קופת העירייה על ידי הקמת דוכני מכירות נוספים בספורטק.

התגובות לשמועה היו מעורבות. חלק מהגולשים צידדו בכותב הפוסט וטענו כי חזרה למסלול הישן באבן גבירול תפגע במצעד, בעיקר בגלל ביטול מסיבת החוף בחוף גורדון שהפכה לסמל עולמי למצעד בתל אביב וגרמה לתיירות שיא. לעומת זאת, גולשים רבים דווקא ברכו על המסלול הישן-חדש, וטענו כי אבן גבירול הוא מסלול נוח ורחב יותר, מרכזי יותר ובעל נראות גבוהה יותר, והסיום בפארק הירקון הרבה יותר רלבנטי למשפחות ולצועדים מבוגרים.

הטענה כי שינוי המסלול וביטול מסיבת החוף יפגעו בכמות התיירים שיגיעו למצעד עוררה דיון לגבי מהותו של המצעד בת"א כמסיבת ענק או כמצעד פוליטי, והאם תפקידו הוא לשרת את האוכלוסיה בעיר או את התיירים. אל מול הגולשים שהביעו חשש שהעברת ההפנינג מחוף הים תפגע באטרקטיביות של המצעד, הביעו גולשים רבים שמחה על חזרה לככר העיר כחלק משינוי תדמית המצעד ממסיבת רחוב המונית למצעד בעל אופי פוליטי שחולש על מרכז העיר.

מצעד הגאווה באבן בגבירול (צילום: ג'ורג' אבני)
כל הדרך לספורטק? | צילום: ג'ורג' אבני

"נחליט ביחד, נצעד ביחד"

בתגובה לדברים, כתב יניב ויצמן, חבר מועצת העיר תל אביב ומחזיק תיק הקהילה הגאה, כי המצעד לא עובר לאבן גבירול, אך נבדקת אופציה להעביר את הפנינג הסיום לגן צ'ארלס קלור במקום לחוף גורדון. מדובר עדיין בלוקיישן על חוף הים בתל אביב רק עם פארק ודשא שיאפשרו לאוכלוסיות נוספות להנות מהארוע (משפחות למשל).

כמו בשנים קודמות, גם השנה יזמו ויצמן ומפיקי המצעד מפגש פתוח לציבור שמטרתו לשמוע, לשתף ולעדכן בהצעות ורעיונות לקראת המצעד. המפגש יתקיים היום, יום ב' בשעה 20:00 ערב במרכז הגאה, גן מאיר.

"מצעד הגאווה כמו כל שנה הוא אירוע השיא של אירועי הגאווה", מסר יניב ויצמן, חבר מועצת העיר תל אביב ומחזיק תיק הקהילה הגאה, לmako- גאווה, "גם השנה נקיים מפגש פתוח לכלל אנשי הקהילה בו ניתנת ההזדמנות לכל אחת ואחד להשפיע. חשוב שהמצעד השנה יצעק את הדרישה הכל כך בסיסית ונכונה של הקהילה, דרישה לשיוויון. סוגיית המסלול היא סוגייה חשובה, ומחר במפגש יועלו האופציות השונות הקיימות בכפוף למגבלות הבטיחות והנחיות המשטרה. נחליט יחד, נצעד יחד".

מצעד הגאווה מפגש פתוח
מצעד הגאווה מפגש פתוח

המצעדים הראשונים במתכונתם הנוכחית, התחילו בככר רבין ומשם צעדו לאורך רחוב אבן גבירול עד לפארק הירקון, שם נערך הפנינג גאווה הכולל מופעים ודוכנים. בשנת 2005 בוצע שינוי במסלול המצעד, שהחל בעירייה וצעד לאורך הרחובות אבן גבירול וארלוזרוב, עד הירידה לחוף שם התקיימה מסיבת החוף הראשונה. החל משנת 2007, לאחר הפסקה של שנה, שינה המצעד את מסלולו. נקודת היציאה החדשה של המצעד נקבעה בגן מאיר והוא צעד ברחובות בוגרשוב ובן יהודה ועד לחוף גורדון. בשנת 2008 נחנך המרכז הגאה בגן מאיר, והעניק משמעות נוספת ליציאת המצעד מהגן.