אחרי ימים בהם חיפשו במה ראויה להביע את תמיכתם בקהילה הגאה ואת סלידתם מאירועי האלימות שהובילו לרציחתה של שירה ז"ל, בחרו נציגי הבית היהודי ובראשם נפתלי בנט שלא להגיע לדיון הפגרה המיוחד שכונס היום בעקבות האירועים.

בדיון, שיזמו חברי האופוזיציה, נכחו רק 6 חברי כנסת מהקואליציה, ולא אף נציג מהבית היהודי, ש"ס ויהדות התורה. השר ארדן היה נציג הממשלה היחיד.

לפניית mako גאווה הסבירו בלשכת השר בנט כי השר לא הגיע לדיון, כי הוא נמצא בסיור מקצועי בפרויקטים של מנהיגות צעירה במחוז צפון של משרד החינוך.

מליאת הכנסת ריקה (צילום: סתיו שפיר)
מליאת הכנסת הריקה | צילום: סתיו שפיר

"אל תבלבלו אותנו", אמרה ח"כ ציפי לבני (המחנה הציוני) בנאומה, "הקורבן בשבוע הנורא הזה זאת שירה בנקי ז"ל והקהילה הלה"טבית ולא מי שלא נתנו לו לנאום בעצרת, שיכלו לבוא ולנאום פה במליאה היום. ומשפחת דוובשה ולא ההתנחלויות שנדרשו רק לרגע לבדק בית. אבל יותר מכל, הקורבן האמיתי הוא החברה הישראלית והערכים שלה, החברה הישראלית כולה שחשה בושה ועצב בשבוע האחרון".

לבני חזרה והציעה את חוק שירה, לשוויון זכויות מלא לקהילה הגאה, שהוא לדבריה התשובה שצריכה לצאת מבית המחוקקים לגל שנאה והאלימות. "אני חוזרת ומציעה את חוק שירה - העברה המידית של כל חוקי השוויון שעלו כאן בכנסת היום והצבעתם נגדם, ובראש ברית הזוגיות וחינוך לשוויון בכל בתי הספר ובכל הזרמים".

"בכל אחד מהכיסאות הריקים יש עריק מהמלחמה שמתנהלת בחברה הישראלית", אמר ח"כ יאיר לפיד (יש עתיד) בדיון, "כל אחד מהם חושב האם הוא רוצה להתגרות בבסיס הפוליטי שלו, האם יזכרו לו את זה בפריימריז".

מי שסיפק הסבר על היעדרותו מהדיון היה ח"כ שרון גל (ישראל ביתנו), שכתב בטוויטר "בחרנו לא לבוא להצגה שלכם 'מכתימים 60% מהעם'. אולי בלי קהל תפגינו פחות צביעות ותנהלו עם זהבה ואיימן דיון ענייני".

גל כתב את הדברים בתגובה לציוץ של ח"כ סתיו שפיר, שהעלתה תמונה מהמליאה הריקה יחד עם הכיתוב "בדיון חירום על פשעי השנאה אין נציג מהבית היהודי ומהמפלגות החרדיות. היה ראוי שכולם יהיו פה היום".

השר לביטחון פנים גלעד ארדן, הגיב בשם הממשלה כשר האחראי. "ראינו כולנו בשבוע החולף שני פשעים חמורים, פשעי שנאה, שני פיגועים בלתי נתפסים ובלתי נסלחים. התכלית של כולנו היא קודם כל להגן על כל אדם באשר הוא אדם. ראש הממשלה, שרי הממשלה וחברי הכנסת מימין ומשמאל גינו את מעשה הרצח השפלים והביעו זעזוע אמיתי וכאב. אומר זאת שוב: כחברה אנו צריכים לשבת ולעשות חשבון נפש. עלינו כממשלה לפעול עוד יותר לחפש כל דרך חוקית כדי למצוא את הרוצחים המתועבים ולהעמידם לדין כדי שישלמו את המחיר הגבוה ביותר. גם המחנה הפוליטי שאני משתייך אליו צריך לחפש את התיקון ואת השיפור שיבטיח שלא יהיו בתוכנו אנשים כאלה, שיחד עם ההזדהות עם הרעיון הלאומי, מצליחים לעוות אותו עד כדי כך שהם מוצאים לעצמם הצדקה כדי לבצע מעשים כל כך נוראיים ושפלים".

ארדן התייחס גם להתקפות של הציבור ושל נציגי השמאל על מפלגות הימין, והאשים אותם בצביעות. "אני לא זוכר מי תקף את המפלגות הערביות בגלל היחס לנשים ולקהילה הגאה? למה אתם לא תוקפים אותם? מתי נשאתם כאן נאום נרגש ביחס של החברה הערבית והבדואים כלפי נשים והקהילה הגאה? אתם מבקשים לחפש הון פוליטי ולהכות רק על החזה של הצד השני. אנחנו נמשיך לפעול נגד המרצחים וכל מי שמזדהה איתם".

דרישה לפטר את סמוטריץ' מתפקידו כסגן יו"ר הכנסת

במקביל מנסים גורמים פוליטיים שונים לעצור את אלו המסיתים נגד הקהילה הגאה. אתמול פנתה חברת הכנסת קסניה סבטלובה, (המחנה הציוני) ליועץ המשפטי לממשלה, רשם העמותות והיחידה הארצית לחקירות הונאה בבקשה להוציא את ארגון להב"ה מחוץ לחוק.

"פעולותיו מהוות כר פורה לפעילות עבריינית, בריונית, לא אנושית ופוגענית כלפי אוכלוסיות מוחלשות במדינת ישראל", כתבה סבטלובה במכתב, "לרבות עולים, קהילת הלהט"ב, מהגרים, אנשים שאינם יהודים, בני זוג לא יהודים של יהודים ובאופן כללי כל מי שלא מתיישר לפי הקו שהותווה על-ידם, ושאינו תואם את תפיסת עולם החד מימדית, גזענית, מדירה ומפלה".

היו"רים המשותפים של התא הגאה של מפלגת העבודה, שיגרו מכתב ליו"ר הכנסת יולי אדלשטין, בו הם דורשים ממנו להדיח את ח"כ בצלאל סמוטריץ' מתפקידו כסגן יו"ר הכנסת.

ציוץ של בצלאל סמוטריץ' על "מצעד התועבה"
הציוץ המדובר

"עוד בזמן שמתנהלת העצרת, שעה שאלפי ישראלים מכל קצוות הקשת הפוליטית בישראל יוצאים לרחוב למחות על גל האלימות והבריונות שתקף את מדינתנו, ראה לנכון חבר הכנסת וסגן יו"ר הכנסת בצלאל סמוטריץ' לגנות את מעצרו של אדם שגם הריע לדוקר וגם הביע צער על כך שלא הצליח להרוג ולפגוע בעוד להט"ב. מיותר לציין כי אותו תומך נתעב של מעשה הטרור בחמישי, אכן עובר על החוק בכך שתומך באופן מובהק במעשה אלימות ומעודד אנשים נוספים לפעול בדומה. גינוי מעצרו הוא לא פחות מיריקה בפרצופו של בית המחוקקים הישראלי, המעמידה בספק רב את כשירותו של סמוטריץ' לכהן כחבר כנסת כלל, ובוודאי שכסגן יו"ר הכנסת. חה"כ סמוטריץ' המשיך וקבע כי ימשיך להתנגד לקיומו של "מצעד תועבה" בירושלים, ובכך דבק ברטוריקה שסללה את הדרך למקרה אלימות נוסף נגד הקהילה הגאה בישראל".

לדברי הפונים, הם תולים תקוות ביו"ר הכנסת, לאחר שבעבר כבר הדיח מתפקידו כיו"ר הכנסת את ח"כ אורן חזן על רקע חשדות קשים להטרדות מיניות, סרסור, שימוש בסמים והימורים.

פעולות נוספות לציון הרצח הנתעב ולחיזוק הקהילה הגאה, נעשו על ידי ראשי הרשויות המקומיות. בעיריית ראשון לציון התקיים טקס זיכרון לשירה בנקי ז"ל, לאחר ששימי שרון, פעיל הקהילה הגאה ונציג אגודת הלהט"ב בעיר, פנה אל ראש העיר מר דב צור וביקש ממנו לגנות את האירוע. בהודעה שהוצאה מלשכת ראש העיר נתבקשו כל עובדי העירייה להגיע אל טקס הזיכרון, בכניסה לבניין העירייה הוקמה עמדת זכרון להנצחת זכרה של שירה, נפרס דגל גאווה גדול, הודלק נר זיכרון, והוצבו תמונותיה.

בניין מועצת מבשרת ציון (צילום: המועצה)
דגל הגאווה על בניין המועצה | צילום: המועצה

במבשרת ציון מבשרת ציון החליטו להניף את דגל הגאווה על בניין המועצה. "מעל בניין המועצה הונף דגל הגאווה כצעד הזדהות עם השונה והאחר ומתוך קריאה לסבלנות וסובלנות וכן מתוך גינוי לרצח המיותר כל כך של שירה בנקי ז״ל ע״י רוצח שפל ומטורף", כתב ראש המועצה יורם שמעון, "המועצה משתתפת בצערה של משפחת בנקי ודגל הגאווה יונף כל ימי השבעה של שירה".