ניצן ועודד צעידי-נדיר (34) התחילו תהליך פונדקאות לפני שלוש שנים והוציאו עד כה מאות אלפי שקלים לטובת החלום להפוך להיות הורים. לידת התאומים בארצות הברית צפויה להתרחש בכל רגע, אבל לאור העובדה שנמל התעופה בן גוריון סגור ומספר הטיסות היוצאות מועט מאוד אם בכלל, הם תקועים בישראל ולא יכולים לטוס כדי להיות נוכחים ברגע הלידה. 

"המזוודות שלנו ארוזות, חדר הילדים מאורגן והכל מוכן ללידה, אבל אנחנו נמצאים בצד השני של העולם בלי שום אפשרות להגיע לתאומים שלנו. אנחנו מרגישים חסרי אונים", הם משתפים בשיחה עם mako. "אנחנו רוצים להיות שם כשהם פוקחים עיניים לראשונה, רוצים לתת להם את החיבוק הראשון ולצלם מאות תמונות למשפחה - בדיוק כמו כל זוג. זו סיטואציה הזויה שהתינוקות יישארו לבד בבית חולים. חיכינו להם כל כך הרבה שנים וברגע האמת אומרים לנו שאנחנו לא יכולים. חוסר הוודאות מורט עצבים ולא נותן לנו מנוחה." 

ניצן ועודד צעידי-נדיר (צילום: פרטי)
"חיכינו להם כל כך הרבה שנים וברגע האמת אומרים לנו שאנחנו לא יכולים להיות שם". עודד וניצן צעידי-נדיר | צילום: פרטי

מיד עם פרסום ההחלטה על סגירת נתב"ג, החלו ניצן ועודד להשקיע מאמצים רבים כדי למצוא דרך בה הם והורים רבים אחרים יוכלו לצאת מהמדינה. הם פנו למספר חברי כנסת שניסו לסייע וגם לשר לביטחון הפנים אמיר אוחנה, שפנה במכתב רשמי למשרד התחבורה ולמשרד הבריאות בבקשה לאשר באופן חריג את בקשתם. "לכל הורה חשוב להיות ברגע הלידה של בנו או בתו, אך במקרי פונדקאות יש לכך חשיבות כפולה", כתב השר אוחנה במכתב. "לו ההורים המיועדים לא יהיו במקום בזמן הלידה או בסמוך לה, הדבר עלול לגרור קשיים רגשיים לפונדקאית להיפרד מהתאומים. ככל שיישארו בחזקתה זמן רב יותר, הדבר עלול לגרור אף קשיים משפטיים". 

במקביל למאמצים האלה, פנו עודד וניצן לוועדת החריגים במשרד התחבורה, שאישרה להם לצאת מהארץ. למרות האישור, הם גילו כי הטיסה שעליה היו צריכים לעלות בעוד עשרה ימים בכלל לא צפויה להתקיים. לדבריהם, חברות תעופה "יונייטד איירליינס"  ו"אל-על" פנו בבקשה למשרד התחבורה שיאשר טיסות חירום, אך טרם נענו בחיוב. "מטרתן של טיסות חירום לעזור לאנשים הנמצאים במצוקה וחייבים לצאת מהארץ לצרכים דחופים", אמרו בני הזוג. "בתקשורת מדברים כל הזמן על ועדת החריגים, אבל איך אישור הוועדה יעזור אם אין טיסות?".

אמיר אוחנה (צילום: Olivier FitoussiFlash90)
"לכל הורה חשוב להיות ברגע הלידה של בנו או בתו, אך במקרי פונדקאות יש לכך חשיבות כפולה". השר אוחנה | צילום: Olivier FitoussiFlash90
עודד וניצן צעידי-נדיר (צילום: פרטי)
עודד וניצן צעידי-נדיר | צילום: פרטי

בני הזוג לא ויתרו ופנו גם למנכ"ל משרד התחבורה, שהשיב כי כרגע לא מתוכננות טיסות לארה"ב. "להבנתנו, יש טיסות ספורות ליעד אחד בלבד שהוא לא ארצות הברית וזה מסוכן לנו מאוד. ארצות הברית עלולה למנוע כניסה של ישראלים שינסו להגיע מאירופה, כפי שכבר עשתה בעבר, ואז אנחנו עלולים להיתקע במדינה אירופית", משתפים השניים את חששותיהם.  

אם בכל זאת יוכלו לטוס לבסוף, הם מתכננים לחזור לארץ בסוף חודש מרץ, אבל מצהירים כי הם מוכנים להישאר בארצות הברית, עד שיוכלו לחזור לארץ, תוך הקפדה על כל ההנחיות הרפואיות. "אנו מבינים את הצורך בשמירה על בריאות הציבור, אך יחד עם זאת גם מצפים שיאפשרו לנו להגיע ללידת ילדינו. אני יודע שרבים כמונו יהיו מוכנים להקדים, גם בזמן רב, את ההגעה שלהם לארה"ב אם רק יתאפשר להם", הם משתפים. 

כעת, כל מה שנותר להם ולעוד ישראלים רבים שמוכרחים להיכנס או לצאת מהמדינה, הוא לקוות שהשמיים יפתחו בהקדם האפשרי. 

 

ממשרד התחבורה נמסר בתגובה: 

"בקשתם של ניצן צעידי ועודד נדיר נבחנה ואושרה על ידי ועדת החריגים ליציאה מהארץ של משרד התחבורה. בני הזוג רשאים לרכוש כרטיס טיסה מחברת ישראייר, המבצעת טיסות ימיות בין נתב"ג לפרנקפורט, ומשם לרכוש טיסת המשך ליעדם.

יצוין כי בהתאם להחלטות הממשלה, נוסעים המבקשים לצאת מישראל נדרשים להציג בכניסה לנתב"ג אישור ועדת חריגים ליציאה מהארץ, או הצהרה על מטרת הנסיעה, כפי שאושרה בתקנות: השתתפות בלוויית קרוב משפחה, השתתפות בהליך משפטי, קבלת טיפול רפואי דחוף או מעבר למגורים בחו"ל. בנוסף, נדרשים הנוסעים לעמוד בכל דרישות מדינת היעד".