מדי שנה מגיעים מאות צעירים אל המפגשים של קבוצות ארגון הנוער הגאה (איגי) ברחבי הארץ, פוגשים בני נוער נוספים בגילם, משתפים, חולקים, חווים ומתלבטים במהלך תהליך היציאה מהארון וגיבוש הזהות המינית.

אלא שיש מי שעדיין חושש להיחשף ולהגיע למפגשים עם עוד בני נוער, ומעדיפים להתחיל בפניה אישית יותר ודיסקרטית. לשם כך יזמו בארגון הנוער הגאה את פרויקט הדיגיטל – "דיגי", המאפשר לבני נוער גאים, בארון ומחוצה לו, ליצור קשר ראשוני בדרך שהכי מוכרת להם – וואטסאפ.

"מדובר ביוזמה ראשונה מסוגה בעולם, אשר מנגישה את הארגון לבני הנוער, בצורה דיגיטלית ובגובה העיניים", מסביר מנכ"ל הארגון רן לבל, "עבור הנוער הלהט"בי, במיוחד זה הנמצא בארון, הצעד הראשון לקבל מענה מעולם לא היה פשוט, אישי וזמין כל כך. דיגי מאפשר לראשונה לכל בני הנוער בישראל לבצע פנייה אישית למדריכי ומדריכות הארגון ומבטיח להם מענה אישי, מידע חיוני וסיוע בהשתלבות בקבוצות ובפעילות".

במסגרת השירות, יופעלו שני מספרי טלפון אליהם יוכלו בני הנוער לשלוח הודעות אישיות באמצעות הוואטסאפ. ולקבל מענה אישי מצוות של מדריכי הארגון שהוכשר במיוחד ויקיים משמרות כדי לענות על הפניות.

"התעוררה בי תחושה אישית שיש עוד המון נערים ונערות שלא עושים את הצעד ופונים לאיגי", מסביר ניר שריג, מדריך באיגי ויוזם הרעיון, "בין אם זה נערים ונערות בארון שגדול עליהם לבוא לקבוצה עם הרבה אנשים, וגם כאלה שמהססים מסיבות אחרות. וחשבנו שאולי הם זקוקים לדרך אישית יותר לפנות למדריכים, לשלוח הודעה ולבדוק את השטח".

ניר שריג (צילום: צילום ביתי)
ניר שריג | צילום: צילום ביתי

אל ניר הצטרף גיא עקיבא, גם הוא מדריך באיגי, ויחד הם החלו לעבוד על הפרויקט. "ניסינו לחשוב מה תהיה הדרך הכי זמינה, נוחה ובטוחה עבור נערים ונערות שעדיין לא מגיעים לקבוצות ולפעילות השוטפת של איגי", מסביר גיא, "בסופו של דבר הבנו שוואטסאפ הוא דרך טובה להגיע אליהם, או יותר נכון שהם ירצו להגיע לאיגי".

"זו דרך התקשורת הכי אישית בעידן הדיגיטלי", מוסיף ניר, "זה נמצא בטלפון האישי שלהם, זה דיסקרטי ומאפשר שיחות אחד על אחד".

"מתוך ההבנה שבני הנוער, נמצאים מרבית השעות במרחב הדיגיטלי, חיפשנו דרך לפנות אליהם בצורה היעילה ביותר וכמובן בדרך הכי אישית ובטוחה", אומר עידו כהן, מתנדב שלוש שנים באיגי ומרכז את תחום המדיה בארגון, "היות ומחקרים מראים שבני נוער בגילאי 14 ומטה כבר אינם נמצאים בפייסבוק, וכ-97% מבני הנוער עד גיל 18 נמצאים היום באינסטגרם ובוואטספ, כפלטפורמות מדיה חברתית עיקריות, החלטנו להרחיב את הזרוע הדיגיטלית שלנו גם למחוזות הללו, ולהנגיש את השירות שהארגון מציע".

המערך יופעל החל מהשבוע, בעזרת צוות מדריכים שעברו הכשרה ייחודית בנושא, וייצרו שיח בזמן אמת עם בני/בנות הנוער. "המדריכים יענו באופן אישי אל בני הנוער", מסביר ניר, "וכל פונה שהתחיל לדבר עם מדריך, ימשיך להתכתב עם אותו מדריך גם שבוע אחרי זה".

"מרגש אותי שאנחנו הארגון הראשון שמבין את הפוטנציאל של הוואטסאפ ככלי חינוכי", אומר רן לבל, מנכ"ל איגי, "אני מאמין שיצירת הביטחון והמענה לבנות ובני הנוער הלהט"בים צריכה להתרחש בכל הכלים והערוצים האפשריים, כל אחד ואחת על פי המקום האישי שלה או שלו".

באיגי קיימות היום מעל 70 קבוצות הפועלות מקריית שמונה ועד אילת. איגי פועל כבר למעלה מ-13 שנים בכל הארץ, ומאפשר לנוער להט"ב וכאלה שלא בטוחים בזהות המינית והמגדרית שלהם, להגיע למפגשים מדי שבוע.

דיגי - במספרי הטלפון: 055-983-0264 ו- 055-983-0275.          

מדריכי דיגי יהיו זמינים להתכתבות בימים א' ו-ד' בין השעות 18:00-21:00

הודעות שישלחו לא בשעות הפעילות יזכו למענה בשעות הפעילות הקרובות