פרסום חריג וראשוני מסוגו בתקשורת החרדית, עורר בשבוע האחרון סערה ברשתות החברתיות ויצר שיח מתוח על גבולות השיח עצמו. האתר החרדי 'קו 400' העלה טור אישי של חרדי גאה, עם תיאורים גרפיים מפורטים, תחת הכותרת – "בין הסטנדר לארון: "שנתיים לא נגעתי בעצמי בישיבה, מזה שנתיים אני גר עם אהבת חיי". מונולוגים של יוצאים בשאלה או של להט"בים בוגרי החינוך הדתי אינם חדשים, אך זו הפעם הראשונה בה אתר חרדי מובהק נותן במה ישירה ללא פילטרים, ושם על השולחן את הסוגיה המושתקת. עד כה, התקשורת החרדית – גם זו המתקדמת – נמנעה מלגעת בנושא שלכל הדעות נחשב טאבו בחברה החרדית.

בטור המפורט, מתאר בחור הישיבה לשעבר את תהליך הגילוי ("למרבה הפלא, אחותי קיבלה אותי לחלוטין. היא עצרה הכל ואמרה לי 'אני אוהבת אותך אחי'. היא אפילו נתנה לי חיבוק קצר ואמרה שאם לא היינו ברחוב, הייתי זוכה לחיבוק ארוך יותר"); פנטזיות ארוטיות ("ראש הישיבה שלי באותו הזמן היה הרב מרדכי, ואני מצאתי בו דמות מושכת. הוא היה טוב לב, רגיש, איש חינוך נפלא, ובעיקר חתיך למות"); ומספר גם על הפחד, ההצעה לטיפולי המרה והיציאה לחופשי.

הכתבה באתר החרדי 'קו 400'
הכתבה באתר החרדי 'קו 400'

כצפוי, פרסום הטור לא החליק בגרון לגולשים החרדיים, חלקם הביעו מחאה נמרצת ואיימו להחרים את האתר. הפרסום עורר שיח נרחב גם בפייסבוק ובפורומים של חרדים מודרניים, דוגמת קבוצת 'תורה האב' - במת דיון פופולרית בקרב הציבור החרדי האקדמאי והעובד.

"אין לי מה לומר על מה שכתוב, יש לי מה לומר למי שפרסם, תזכרו את היום בו האתר שלכם נסגר, חבל מאד", כתב אחד הגולשים. אחר תהה: "מחר תיתנו טור לאח שרוצה להתחתן עם אחותו?".

רבים מהגולשים ביקרו את התיאורים הגרפיים שלטעמם פוגמים בדיון המהותי. "פנטזתי על המשגיח??? סירייסלי? יש צורות קצת יותר מכובדות לדבר על הנושא החשוב הזה", כתבה העיתונאית החרדית אפרת פינקל. "ברכות; כמו כולם, גם אתם אתר פח אשפה שאין לתאר", טען מגיש ב'כאן מורשת'.

בניסיון לשכך את הביקורת, האתר החרדי פרסם בהמשך מספר טורי תגובה, אך נראה שהוא לא צפוי לקפל את הדגל, ועשוי לאתגר את השיח הפנים-חרדי גם בהמשך.

'קו 400' נוסד לפני כשנה וחצי על ידי איש הדיגיטל החרדי שמואל דרילמן, ומגדיר עצמו כ"במת יצירה ושיח חברתי פתוח ליצירה חרדית". מדובר בקונספט שונה מאתרי החדשות המוכרים במגזר. עד כה האתר עסק באקטואליה מזווית נפיצה בחברה החרדית כמו אחריות ההנהגה הרבנית למשבר הקורונה ומקומן של נשים בציבוריות על רקע שלוש מערכות הבחירות.

מארגון "חברותא- הומואים דתיים" נמסר: "הארגון מברך על ההתקדמות של המגזר החרדי בקבלת האחר, אין ספק כי ארגוני הקהילה הדתית הגאה מסייעים רבות בכל פסיעה בדרך זו. נמשיך לפעול למען להט"בים מכל המגזרים הדתיים, ונמשיך וניצור קהילה דתית גאה".