> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

זוג לסביות חתונה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
בינתיים לסביות לא יכולות להתחתן, אבל יש גם זכויות אחרות | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
מיזם "כל-זכות", אנציקלופדיית הזכויות של ישראל, השיק פורטל לזכויות ציבור הלהט"ב (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים). הפורטל מכיל זכויות ייחודיות כמו גם זכויות כלליות בעלות חשיבות לציבור הלהט"ב. זו פעם ראשונה שמידע על זכויות הציבור הזה מרוכז בכתובת אחת.

זכויות מתחומים שונים

"כל-זכות" הוא מיזם ללא כוונת רווח שהינו תוצר של שיתוף פעולה של מיטב מומחי הזכויות בישראל ליצירת אנציקלופדיה רב-לשונית מקיפה, אמינה, עדכנית, ונגישה באינטרנט של זכויות תושבי ישראל בכל תחומי החיים. המיזם מרכז בכתובת אחת את מאגר הידע הגדול והמקיף ביותר בתחום הזכויות, במטרה להגביר את המודעות לזכויות ולהקל על התושבים לממש אותן.

הפורטל לזכויות ציבור הלהט"ב כולל מגוון נושאים, ביניהם: זכויות והטבות מטעם המוסד לביטוח לאומי שרלוונטיות לבני זוג מאותו מין, זוגיות (כגון נישואים חד-מיניים והסכם ממון בין בני זוג מאותו מין), הבאת ילדים לעולם, אימוץ ואפוטרופסות, הטבות בגין ילדים, זכויות להט"ב להתדיין בבית המשפט למשפחה, תעסוקה (כגון איסור הפליית עובד מחמת נטייה מינית), דיור ושיכון (כגון פטור ממס שבח במכירת זכויות מקרקעין בדירת מגורים ללא תמורה לבן זוג), זכויות טרנסג'נדרים (כגון הליכי שינוי מין ושינוי רישום המין במרשם האוכלוסין) ועוד.

בנוסף, כמו בתחומי זכויות אחרים, מכיל הפורטל קישורים לארגוני סיוע, לחוקים, תקנות ותקדימים משפטיים, וכן קישור למידע רלוונטי באתרי המוסד לביטוח הלאומי ומשרד המשפטים.

תושבים אינם מודעים לזכויותיהם

"הגענו למסקנה כי מגוון הזכויות הייחודיות לציבור הלהט"ב מחייב הקמת פורטל שירכז את המידע לציבור הזה", מסר מנכ"ל כל-זכות, אמתי קורן. "כמו בתחומי זכויות אחרים, החידוש של כל-זכות הוא לא רק בריכוז מידע ממקורות שונים תחת קורת גג אחת, אלא גם ביצירת מערכת אינטגרטיבית שמקשרת בין זכויות בתחומים שונים".

מיזם כל-זכות הוקם במתכונת של חברה לתועלת הציבור (ללא כוונת רווח) על ידי שני בוגרי תעשיית ההיי-טק, ארז פרלמוטר ואמתי קורן, בעזרת תרומות כספיות של קרנות חברתיות, גופים עסקיים ותורמים פרטיים בארץ ובחו"ל.

מטעם המיזם נמסר, כי הדחף העיקרי להקמתו הוא בעיית חוסר המידע בתחום הזכויות. על-פי מחקרים שנעשו בישראל ובמדינות ה-OECD, תושבים מנצלים בממוצע רק כמחצית מהזכויות המגיעות להם לפי החוק, כאשר הסיבה המרכזית לשיעור נמוך זה הינה חוסר מידע. הפער הגדול בין הזכויות הקיימות לבין ניצולן בפועל מתרחש בכל שכבות האוכלוסייה ובכל המגזרים.

האתר הושק בסוף 2010 ובין עולמות התוכן הקיימים בו כיום: תעסוקה וזכויות עובדים, בריאות ומחלות, דיור ושיכון, זיקנה, זכויות ניצולי שואה, אנשים עם מוגבלויות, אנשים החיים בעוני, משפחות חד-הוריות, עולים, עובדים זרים ועוד. מספר המבקרים העושים שימוש באתר נמצא במגמה של גידול מתמיד ומתקרב כיום ל-100 אלף בחודש.

>> המדינה לא תמנע ממני להיות אבא