לאחר שהודחקה והוסתרה במשך שנים, רדיפת הקהילה הגאה בזמן השואה תצוין במיזם מיוחד של זיכרון בסלון והאגודה למען הלהט"ב בשיתוף ארגוני קהילה מכל הארץ. במסגרת המיזם, יתקיימו עשרות מפגשי זיכרון בסלון ב-ZOOM שינציחו גם את רדיפת הקהילה הגאה תחת השלטון הנאצי בשואה, תוך חיבור בין הזהות היהודית לזהות הלהט״בית. למפגשים שיהיו מאורגנים על ידי קהילות מקומיות גאות בכל הארץ וארגוני קהילה נוספים בסיוע האגודה, יוזמן כלל הציבור שיוכל להשתתף ואף לארח מפגש בסלון שלו.

המפגשים יכללו בחלקם גם מפגש עם ניצולי שואה שיספרו על חבריהם ההומואים שנרדפו לצידם. לדוגמא, במפגש סלון בבאר שבע יתארח ניצול שואה שיספר על חברו ההומוסקסואל שנספה בשואה בשל נטייתו המינית.

במסגרת תהליכי עיצוב זיכרון השואה מאז שנות ה-50, כמעט ולא הוזכר גורלם של חברי הקהילה הגאה. בעוד שמאז שנות ה-80 החלו להופיע אנדרטאות לקורבנות הנאצים מהקהילה הגאה, גרמניה התנצלה באופן רשמי על אחריותה לגורלם רק בשנת 2002. בישראל, אנדרטה לזכר קורבנות הנאצים אשר נרדפו על רקע נטייתם המינית וזהותם המגדרית הוקמה בגן מאיר בתל אביב רק בשנת 2013.

אוהד חזקי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב: "כולנו מחויבים לזכור את קורבנות המשטר הנאצי בניהם אלפים מהקהילה הגאה, שנרדפו ונרצחו רק בשל נטייתם המינית וזהותם המגדרית. כל פרויקט שמחבר אוכלוסיות מגוונות לזיכרון השואה וללמידה משותפת הוא מבורך, ועוזר להנציח את זיכרון השואה שהולך ונעלם. עלינו לזכור כי גם היום להט"בים נרדפים רק בגלל מי שהם - בצ'צ'ניה להט"בים מוחזקים במחנות ריכוז ומוצאים להורג, בפולין מסומנים אזורים ללא להט"ב ובישראל הקהילה הגאה עשתה כברת דרך אך עדיין סובלת מאפליה ואלימות. אנחנו כאן כדי לזכור את כולם וכולן, ולהבטיח שנעשה הכל למיגור השנאה והאפליה כלפי הקהילה הגאה וכלפי כל אדם באשר הוא".