>> לקבוצה של mako   גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

גייטק (צילום: סרגיי קמנזק)
מימין לשמאל: אייל ליברמן, שחר גרמבק ואלעד מיצנר | צילום: סרגיי קמנזק
לפני שנים בודדות, היה כמעט בלתי אפשרי לקשר בין עולם הגאווה למגזר ההייטק. הדימוי המסורתי של החנון העגלגל עם המשקפים שכותב קוד על מסכים ירוקים לא התחבר במאום לאסוציאציות הגלאם והסקס אפיל של האוכלוסייה הוורודה.

אבל מהפכת הטכנולוגיה המואצת שעוברת על העולם לא פסחה על הקהילה הגאה. מפייסבוק וגוגל ועד אייפון וגריינדר – היומיום הגאה מלא בטכנולוגיות שהצליחו להגדיר מחדש מגוון רחב של תחומי עניין בקהילה תוך מתן דגש מצד חברות ההייטק השונות על מושגים כמו ויזואליה ואסתטיקה.

"הזדמנות ליזמים הגאים לשמוע ולהכיר"

לא מפליא שבעידן החדש שבו הקרב בין אייפון לאנדרואיד מעורר אמוציות לא פחות מוויכוחי הירדנה נגד עופרה של שנות השמונים, חנוני הייטק הפכו למצרך הכי מבוקש בקהילה בד בבד עם הפיכתם של יזמים גאים למצרך מבוקש לא פחות מצד משקיעים וקרנות הון. השלב המתבקש הבא הוא למסד את הקשר הזה בצורה יותר ממוקדת וזה בדיוק הרעיון מאחורי המפגש שיזמו אייל ליברמן ואלעד מינצר בשבוע שעבר במועדון ה-17 בתל אביב.

גייטק-משתתפי האירוע (צילום: סרגיי קמנזק)
נטוורקינג גאה. משתתפי האירוע | צילום: סרגיי קמנזק

"הרעיון צץ סביב ועידת היזמות הבינלאומית, ה-DLD Tel Aviv 2013 שהתארחה השבוע בתל אביב והביאה קהל טכנולוגי רב מרחבי הארץ והעולם", מספר ליברמן בראיון ל-mako גאווה."רצינו להתחבר לחוויית הכנס ולתת גם ליזמים הגאים של תל אביב הזדמנות לשמוע, להכיר ולהתחבר לאנשים בתחום התוכנה והעיצוב". סיבוב מהיר סביב באי המפגש מציג הצלחה מסחררת של הרעיון - שילוב מעורר התפעלות של יזמים, משקיעים, אנשי הון סיכון ומומחי הייטק מכל רחבי העולם עם זיקה כזו או אחרת לקהילה הגאה.

"בסופו של דבר, מטרת המפגש הינה בעיקר לתת הזדמנות לנטוורקינג והיכרות עם אנשים מעניינים מהתחום שמתחברים גם על בסיס ההעדפות המיניות", מסביר ליברמן את סוד ההצלחה. "בעקיפין אנחנו גם מנסים לתת פוקוס ליזמים מהקהילה הגאה, בקרב באי הכנס".

גייטק-אדיר רון מראיין את אייל ליברמן (צילום: סרגיי קמנזק)
אדיר רון מראיין את אייל ליברמן | צילום: סרגיי קמנזק

ואכן, מצעד היזמים מקרב קהילת הלהט"ב שעלו והציגו את מרכולתם הצליחה לייצר הרבה עניין בקרב הקהל. המפגש נפתח עם שחר גרמבק, שגם הקים את קבוצת Gay Tech Israel שהייתה הראשונה להתניע את הקשר הבלתי אמצעי בין אנשי הייטק גאים. גרמבק הציג את אפליקציית Wispa המשלבת בין שני טרנדים לוהטים בקהילה ומחוצה לה – חיפוש דירות ופייסבוק. הטכנולוגיה מאחורי היוזמה החדשה מאפשרת לבצע חיפושים ממוקדים ברחבי הרשתות החברתיות שאינן מאפשרות חיפושים מתקדמים ולהציף לדוגמא דירות שעונות על קריטריונים מסוימים.

בנוסף, הוצגו עוד מספר רב של יוזמות מרתקות נוספות דוגמת אפליקציית YouMe של היזמית יונית בר שמצליחה לשלב בין לחימה בהשמנת יתר בקרב בני נוער לצד משחקיות וחוויה רגשית וויזואלית יותר וכמובן הרשת החברתית הלהט"בית Moovz שהקים ניר חכמוב וכבר מייצרת הרבה רעש ברחבי תל אביב והעולם.

"גאווה ויזמות מהווים עולמות חופפים"

אחת ההרצאות המרתקות במהלך המפגש הייתה זו שסיפרה כיצד יזמות סטארטאפ שלוותה בהרבה חשיבה גאה הצליחה לייצר מיתוג מחדש לעיר תל אביב עצמה, מיתוג שהפך את העיר תוך שלוש שנים מתחנת מעבר על נתיב צליינות ליעד תיירות נחשק לצעירים אירופאים, הומואים וסטרייטים.

גייטק-ליאור מאיר (צילום: סרגיי קמנזק)
ליאור מאיר | צילום: סרגיי קמנזק

"גאווה ויזמות מהווים עולמות חופפים בערים גדולות ומרכזיות כמו תל אביב", הסבירו ליאור מאיר שאחראי על שיתופי פעולה באגף תיירות בתל אביב, ויעל זהרוני שמנהלת את האגף בעיר. "הפוטנציאל של סביבה חופשית שמעודדת חשיבה מקורית אפשרה לעיר לייצר חממה של יזמות ופתיחות שהובילה גם את המיתוג המחודש של תל אביב כעיר כלכלית, תרבותית ותיירותית מובילה בעולם".

את המפגש סיכם רמי הסמן, לשעבר המנהל האסטרטגי של גיתם, שתיאר את האסטרטגיה שהובילה ל-20 אלף תיירים גאים באירועי הגאווה בקיץ באמצעות שימוש בתקציב מזערי ביחס לערים אירופיות אחרות.

בתום המפגש ורגע לפני פיזור, עולה שוב השאלה על הצורך לחבר בין נטייה ופרקטיקה מינית לבין עולם ההייטק שהוליד את המחשבה סביב המפגש – האם נטייה מינית הינה גורם משמעותי מספיק בכדי להתניע קשרים בין אנשי טכנולוגיה והייטק מסוגים שונים. "אני מעדיף להסתכל על זה כהזדמנות ולא כצורך", מסכם ליברמן. "המכנה המשותף שיש לנו מספיק חזק ומאפשר לנו ליצור מפגשים כאלה ולחבר אנשים שאני לא בטוח שהיו מתחברים אחרת, הגיעו לכאן אנשים מעניינים, מאוד מקושרים למה שקורה סביבם ומה שקורה בעולם, ועם אנרגיות וזמן לעשות דברים. זה מספיק מעניין כדי להוביל מפגשים נוספים, לא?"

המפגש התקיים בחסות גוגל ישראל, מועדון ה-17 ומחלקת התיירות של עירית תל אביב