לפני שבוע נתבשרנו שמשרד התיירות מתכנן להשקיע 11 מיליון שקלים בקמפיין לעידוד תיירות גאה נכנסת לישראל. כל זה טוב ויפה, אולם יש מי שרואים בצעד הזה ניסיון להטות את תשומת הלב הציבורית הלאה, מנושאים חשובים יותר. האגודה למען הלהט״ב בישראל בשיתוף עשרה ארגונים גאים נוספים שלחו הבוקר מכתב לראש הממשלה נתניהו שר האוצר כחלון, בדרישה להקצות סכום זהה למתן שירותים וקידום האוכלוסיה הלהט"בית בישראל.

"ב-40 שנות פעילות חברתית של עשרות ארגוני להט״ב, לא התקבלה תמיכה תקציבית בסדר גודל כזה", כתבו במכתב. "למעשה, התמיכה השנתית של כלל משרדי הממשלה בכלל ארגוני הקהילה, מסתכמת בכ-1.5 מיליון ש״ח בלבד", כתבו, והוסיפו שזמן ומשאבים רבים מופנים לגיוס תרומות ומתנדבים לארגונים השונים, שפועלים ברובם המכריע ללא מטרת רווח. לטענתם, הסכום גבוה פי עשרה מהתקציב שמעניקה המדינה לארגונים הגאים, שפעילותם חורגת מעבר לתיירות ופנאי, וכוללת, למשל הסברה, סיוע משפטי ושירותים רפואיים וסוציאליים.

כששאלנו אם בכוונת האגודה למען הלהט"ב לקרוא למשרד התיירות לבטל את הקמפיין, נתקלנו בשלילה נחרצת. "הטענה היא שהסיבה להתגאות בקהילה בישראל היא בעיקר עבודתם הרשה והנאמנה של ארגוני הקהילה", נמסר מהאגודה. "אנחנו לא נגד משרד התיירות. להפך. אנחנו רק טוענות שהפער הוא בלתי נתפס.  ישראל טובה ללהט"בים כי אנחנו נאבקים כבר ארבעה עשורים. אין חקיקה, אין תקציבים, אלה מאבקים חברתיים. אנחנו בעד ההקצאה של משרד התיירות ומאוד גאים בה. אבל עם כל הכבוד לצעד המשמח שלהם יש תמונה כללית של כל הממשלה. זה לא ביננו לבינם, הם [משרד התיירות] לא צד בזה. אי אפשר להתעלם מתמונת המראה שנוצרת".

באירועי הגאווה בחודש יוני בשנה שעברה השתתפו מאות אלפים, בהם 120,000 צועדים במצעד הגאווה. הערכות לא רשמיות גורסות כי יותר מ-5,000 תיירים מגיעים במיוחד למצעד, וכי עשרות אלפי תיירים גאים נוספים פוקדים את ישראל בחודש הגאווה כולו.