לצד שיפור משמעותי בזכויות הקהילות הגאות במדינות רבות ברחבי העולם, קהילת הלהט"ב עדיין נחשבת לאחד המיעוטים המותקפים ביותר, הן ברשת האינטרנט והן בחיי היום יום. בעוד שמדינות רבות יותר מאשרות נישואים גאים, מדינות אחרות, ובהן כאלו מוסלמיות ומדינות לא דמוקרטיות, עדיין ממשיכות במדיניות נוקשה נגד הקהילה, בדגש על ההומואים. השנאה המתפשטת נגד הקהילה הגאה מזכירה לדעת מומחים רבים את השנאה נגד העם היהודי, כשההבדל העיקרי ביניהן הוא שהשנאה נגד העם היהודי מלווה אותנו אלפי שנים. אך פרט להבדל זה, יהודים ויהודיות להט"בים ברחבי העולם מוצאים את עצמם במתקפה כפולה גם משום היותם בעלי נטייה מינית "שונה" וגם משום היותם יהודים. בשני הדברים הם לא בחרו, אבל ממתי זה משנה להומופובים ולאנטישמים שמספריהם רק הולכים וגדלים?

מחר (ד' 21.3) ייערך פאנל מיוחד בנושא במסגרת הפורום העולמי למאבק באנטישמיות, שנערך ביוזמת משרד החוץ ומשרד התפוצות. בפאנל ישתתפו מומחים מהארץ ומהעולם, ביניהם טיילור גרגורי, מנהל ארגון A Wider Bridge, שקובע שהקהילה הגאה ובעלי בריתה נלחמו מאז ומתמיד וממשיכים להילחם כדי לצאת מהארון ולזכות בשוויון זכויות.

טיילור גרגורי (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
גרגורי. "רבים מחבריי השייכים לקהילה מתמודדים עם אתגרים נוספים, רק כי הם יהודים" | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

לטענתו, "לצד המאבק הזה, רבים מחבריי השייכים לקהילה מתמודדים עם אתגרים נוספים, רק כי הם יהודים או כי הם תומכים במדינת ישראל. יש מי שאומר שהתקדמותה של ישראל ביחס לזכויות הקהילה הגאה מטרתה להסיט את תשומת הלב מהמצב עם הפלסטינים. הרבה פעמים קוראים לזה 'שטיפת ידיים'. עם זאת, כולנו מתגאים בכך שבמהלך העשורים האחרונים מדינת ישראל מקדמת ערכים דמוקרטיים ליברליים ומשיגים זכויות שוות - בדיוק כפי שהקהילה עשתה בצפון אמריקה ובאירופה".

גרגורי מספר שעל רקע המדיניות האנטי-ישראלית והאנטישמית שננקטה במצעד דייק בשיקגו ובאירועים רבים אחרים בקמפוס, הונף "הדגל" השמאלי הפרו-ישראלי נגד הרחקתם של ציונים ויהודים ממקומות פרוגרסיביים. לפי גרגורי, "אנחנו עדיין מחפשים תשובות לשאלה הגדולה, והיא כיצד יכולות קהילות גאות ברחבי העולם שתומכות בישראל, למנף את החוויות והערכים המשותפים לכולנו עם הקהילה הגאה הישראלית. איך אפשר לעודד ולשכנע את עמיתינו וקהילותינו לעסוק ולתמוך בישראל?"

גרטהם המונד (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
המונד. "דיווחתי על נערות יהודיות שגורשו ממצעד הגאווה בשיקגו, וזה הביא לפיטורים שלי" | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

בפאנל תשתתף גם גרטהם המונד, עיתונאית, שחקנית ומבקרת קולנוע בריטית, שתספר את החוויות האנטישמיות בקהילה הגאה שגרמו לה לאבד את עבודה כעיתונאית במגזין "Table" הנחשב. "דיווחתי על שלוש נערות יהודיות שגורשו ממצעד הגאווה בשיקגו, וזה הביא לפיטורים שלי", היא מעידה.

דוברת נוספת בפאנל היא אליזבת שוורץ, עיתונאית ועורכת דין המתמחה בזכויות משפחות גאות. "אפילו ב-2018, יש בשולי קהילת הלהט"ב מי שהם נגד ישראל והעם היהודי", מסבירה שוורץ, "אנו רואים הסלמה של רטוריקה אנטישמית מצד השמאל הקיצוני והימין הקיצוני ברחבי העולם. זאת, למרות שישראל נוקטת עמדות יחסית מתקדמות".

אליזבת שוורץ (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
שוורץ. "אפילו ב-2018, יש בשולי קהילת הלהט"ב מי שהם נגד ישראל והעם היהודי" | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

"אני מאמינה שאנחנו צריכים להמשיך לנהל דיאלוג עם אלו שמבקרים את המדיניות של ישראל ולהציג בפניהם את המדיניות ביחס לקהילה הגאה – דבר שמוכיח באופן מוחלט את החשיבות של מדינה דמוקרטית לצד יהודית. אחרת, הקולות שלנו, שמגנים על המדינה ייעלמו ולא יישמעו", טוענת שוורץ. הנציג הישראלי בפאנל הוא אבי סופר, יו"ר האגודה למען הלהט"ב לשעבר.

>> חשיפה: אלימות מדאיגה בקרב זוגות נשים בישראל

>> "המאמן לא פנה אליי בלשון זכר, אפילו לא פעם אחת"

הפורום הוא הכנס הבינלאומי הראשון להערכת מצב גלובלי של האנטישמיות וגיבוש צורות אפקטיביות של תגובה חברתית וממשלתית. ארגון GFCA הוא קואליציה פעילה של אנשי ציבור, מנהיגים פוליטיים, ראשי חברה אזרחית, אנשי כמורה, עיתונאים, דיפלומטים, אנשי חינוך ואנשי מקצוע העוסקים בקידום הסובלנות כלפי האחר בחיים הציבוריים ותבוסת האנטישמיות וצורות אחרות של שנאה גזעית ואתנית. הכנס יתקיים השבוע בימים שני עד רביעי בבנייני האומה בירושלים.

הפאנל ייערך ביום רביעי בשעה 11:00 בבנייני האומה. הכניסה חופשית, הרשמה מראש נדרשת - לחצו כאן