מחקר חדש על אלימות בבתי הספר בישראל שפורסם היום (חמישי) חושף כי תלמידים מהקהילה הגאה חווים פי 2 אלימות מחבריהם לכיתה. המחקר בוצע על ידי מכון המחקר ע"ש מגנוס הירשפלד מבית איגי ופרופ' פזמוני לוי מבי"ס להוראה באוניברסיטת קולומביה.

1497 תלמידים גאים השתתפו במחקר המקיף ביותר שנעשה בנוגע לקהילת הלהט"ב בבתי הספר בישראל, והתמונה המטרידה שעולה ממנו מראה כי 38% מהם הוטרדו מילולית בתוך בית הספר בגלל נטייתם המינית במהלך השנה החולפת, ו-48% מהם דיווחו כי מורים התעלמו מהטרדות שקרו בנוכחותם.

מצעד הגאווה הראשון בכפר סבא 2018 (צילום: איגי,  יחסי ציבור )
מצעד הגאווה הראשון בכפר סבא 2018 | צילום: איגי, יחסי ציבור

בהשוואה לסקר הרשות הארצית למדידה והערכה בחינוך (ראמ"ה) על האוכלוסיה הכללית – האלימות כלפי תלמידים מוכפלת לאחר יציאה מהארון. ובהשוואה לאותו סקר - תלמידים להט"ב חווים פי שניים אירועי אלימות במהלך שנות התיכון אל מול האוכלוסייה הכללית.

בנוסף, 77% ציינו כי נעשה שימוש תדיר בביטוי "הומו" כקללה ו-31% מהתלמידים ציינו כי הם חשים חוסר ביטחון בבית הספר עקב נטייתם המינית. 34% מהתלמידים אף דיווחו כי שמעו הערות להט"בופוביות מצד המורים עצמם.

משבר הקורונה השפיע רבות על בריאותם הנפשית של תלמידי ישראל. מהמחקר עולה כי יש מי שסבלו מכך במיוחד: חצי מהתלמידים הודו כי סגרים ושהייה ממושכת בבית הגבירו את החרדה שמא משפחתם תגלה על זהותם המינית בטרם יציאה מהארון. 77% מהתלמידים גם ציינו כי השנה האחרונה השפיעה לרעה על בריאותם הנפשית.

עופר נוימן (צילום: ערן אבן)
מנכ"ל איגי עופר נוימן | צילום: ערן אבן

"האלימות בבתי הספר היא הוכחה למאבק שאנחנו חייבים להמשיך, כדי שבנות ובני נוער בישראל יוכלו לגדול באהבה, בביטחון ובגאווה בכל מקום", אמר מנכ"ל איגי עופר נוימן בתגובה למחקר. "אנחנו באיגי נלחמים בתופעות כאלה יום יום וזקוקים לכל סיוע ותמיכה כדי להמשיך בכך".