בהתחלה זה הרגיש כמו סרט גאה משנות השישים, בעידן טרום מצעדי גאווה, כשהתואר "העיר הכי גאה בעולם" בהקשר לתל אביב היה בדיחה לו מוצלחת.

good gay netwoks (צילום: אריאל שלחמן)
האויטה מלאה עד אפס מקום | צילום: אריאל שלחמן

לרגעים חיכיתי שהרווי מילק יכנס וידבר על מחויבות חברתית ועל מאבק למען שוויון וצדק, דמיינתי את כל אותם כנסים ומפגשים נסתרים וסודיים שסביר להניח כי נערכו והם אלה שבזכותם אני נמצא איפה שאני: בבר של האויטה שנת 2012 עם מאות הומואים כמוני מסביבי. פייר, זה היה מרגש.

היה מרגש לחוות שוב את תחושת הקהילתיות שקצת אבדה עם השנים. אותה אכפתיות, היכולת לעצור ולהסיט את המבט לצדדים ולו לשנייה, במרוץ המטורף של החיים. היה זה אירוע ההשקה של ה- Good Gay Networks – מיזם חברתי חדש של הקהילה הגאה אותו רקחו שי רוקח ביחד עם לירון גליקמן, שחר גרמבק ואליצור ליאון.

good gay networks (צילום: אסף כהן)
חברי המיזם: משמאל לימין: אליצור ליאון, שי רוקח, שחר גרמבק ולירון גליקמן | צילום: אסף כהן

 קשרים חברתיים ועסקיים למען עתיד טוב יותר

הקונספט מאחורי הקבוצה הוא די פשוט: עזרה הדדית וערבות חברתית. זוכרים? מישהו?

הרי כל אחד מאתנו רוצה להגשים את עצמו, למצוא את ייעודו, להצליח למצות את הפוטנציאל הגלום בו. ההנחה של הקבוצה היא כי לפעמים היכרות מקרית עם בן אדם אחד יכולה לשנות את כל התמונה. מפגש קטן, שיחה, ייעוץ, אולי טיפ קטן בתחום מסוים יכולים לקדם משמעותית את הדרך להגשמה עצמית.

good gay netwoks (צילום: אסף כהן)
פרופ' ירון זליכה | צילום: אסף כהן

הקבוצה קמה במטרה לחבר ולייצר קשרים עסקיים וחברתיים, בסיס לשיתופי פעולה ויזמות ומקור לכוח כלכלי. המסר של הקבוצה יוצא מתוך הקהילה אל יתר קצוות החברה.  

"בעידן של מחאות חברתיות ומחירי קוטג׳ מופרזים חשוב לזכור כי הכוח הכלכלי שוכן בקבוצות מאורגנות ומאוחדות אשר דואגות לחבריהן", אמרו חברי הקבוצה. מתוך הבנה זו, ארבעה היזמים בעלי החזון החברתי הניחו את אבן הפינה לבשורה כלכלית חברתית, שנראה כי הולכת לשנות כאן משהו.

רוקח, יזם, מאמן אישי ואיש חיי לילה, גליקמן, יזמת ואשת שיווק בעלת נסיון עשיר בעבודה מול קהילת הלהט״ב, גרמבק - יזם הייטק וליאון - איש פרסום ויזם, הרימו את הכפפה ואיגדו קהל רחב מתוך הקהילה הגאה לאירוע השקה מרגש ופורץ דרך.

good gay netwoks (צילום: אסף כהן)
שמרו כרטיס ביקור | צילום: אסף כהן

האירוע שנערך אמש הצליח להביא מאות הומואים שהחליטו לדאוג לעצמם, לחברים שלהם, לקהילה ממנה הם מגיעים ובה הם חיים. דווקא בעידן של מצעדי גאווה וחגיגות, מסיבות ותיירות (שכולם כמובן ראויים לכשעצמם), היה נעים לראות פנים אחרים של אותו מאבק גאה. בין הנוכחים הגיעו עורכי דין, אנשי פרסום ושיווק, אנשי היי טק, אדריכלים, כלכלנים, ואף פסיכולוג קליני ווטרינר ובכירי הקהילה המוסדיים - מעריית תל אביב וארגוני הקהילה.

עוד נכחו אנשי קהילה רבים ומוכרים, ביניהם שי דויטש- מנכ״ל האגודה, דודי בר טל - סמנכ״ל תפעול בגוגל ישראל, אדיר שטיינר- בכיר בעיריית ת״א, יובל אגרט - מנכ״ל המרכז הגאה, רונן אקרמן - אחד הצלמים הבולטים בארץ ואחרים.

בעלי המיזם מסרו כי גם יתר חברי הקהילה מוזמנים, בהם לסביות וטרנסג'נדרים וכי הם מקווים כי במפגש הבא תהיה נוכחות גדולה יותר - לא רק של גייז.

המאבק הלבוש של הקהילה

הניחוח היה גאה, אבל הריחות בתוכו היו יותר רגועים, מבוגרים, אחראים. בכלל, היה נעים לראות כי המאבק יכול להיות גם לבוש.

במובנים רבים, נראה כי היוזמה החדשה מבטאת את רוח השינויים שקורים בקהילה הגאה בתקופה האחרונה ומעידים כי גם אם שינתה צורתה והתפתחה לכיוונים נוספים, האחדות הקהילתית שליוותה אותנו בעבר, תלווה אותנו גם בעתיד – והיא היא הדרך לקדם את הקהילה הגאה.

good gay netwoks (צילום: אסף כהן)
נרשמים לעתיד טוב יותר | צילום: אסף כהן

בנוסף לקשרים שהחלו להיווצר, התארח באירוע פרופ׳ ירון זליכה, דיקאן הפקולטה למנהל עסקים הקרייה האקדמית אונו ולשעבר החשב הכללי של האוצר, שבא לתרום מניסיונו ותפיסתו בכל הקשור לפרויקט החדש.

לאחר שהביע את שמחתו לקחת חלק באירוע ולדבר עם החברים, פתח פרופ' זליכה בסקירת הכלכלה הישראלית ובביקורת כלפי הדרה כלכלית של הציבור במשטר דמוקרטי.  

סוד ההצלחה: לכידות חברתית

בהתייחס למעמדה של הקהילה הגאה ציין, כי אלה המלוכדים יחפו זה על זה וקשה לשבור קבוצה מלוכדת. "עליכם להשתמש בכוח שלכם כקבוצה בשלושה מישורים מרכזיים: ככוח צרכני, יצירת קשרים אישיים וככוח פוליטי".

good gay netwoks (צילום: אריאל שלחמן)
שתים ופועלים | צילום: אריאל שלחמן

בהתייחסו לכוח הקנייה, ציין פרופ' זליכה כי זו הדרך להוזיל מחירים, נטוורקינג- כאמצעי למינוף עסקי ואישי במקומות עבודה וכוח פוליטי- תוך התפקדות למפלגות בעלות משמעות.

יזמי הקבוצה יפעילו את הרשת באמצעות מפגשים ופלטפורמה מקוונת שפועלת במספר אפיקים. כחלק מהפעילות תושק אפליקציית סלולר אשר תרכז ותקשר בין החברים ותמפה אותם לפי פילוח מקצועי. כמו כן, צפויים להיוולד "The gay yellow pages" – פלטפורמה שתאגד נותני שירותים גאים.

_OBJ

האנשים הרבים שהגיעו לערב המוצלח הביעו את נכונותם לערבות הדדית בהתפקדותם לקמפיין באירוע המוצלח וגרמו לי להבין שאנחנו עדיין קהילה.

שילוב מיוחד של הגשם החורפי, התאורה הנעימה והמוזיקה הרגועה תרמו לקרקע המזמינה ולהיכרויות האישיות והעסקיות שהחלו להירקם כבר בהתחלה. חיבוק פה, נשיקה על הלחי שם, אנשים מוציאים כרטיסי ביקור, מדברים על הדברים החשובים לקהילה, לעצמם, מחליפים טלפונים ולא רק בשביל חיבוק חם.

_OBJ

פתאום המילים אקטיביזם קיבלה משמעות קצת אחרת, שלא מתקשרת לי במוח לממוקם או נייד. מי אמר שהומואים רק רוקדים במועדונים או על משאיות בלי חולצה? אנחנו יודעות גם להיות רציניות כשצריך.

קבוצת הפייסבוק של Good Gay Networks ממשיכה לעדכן ולרכז את המשך הפעילות בקבוצה group link

>> מיזם חדש יושק בקרוב: גייז ערבים זה לזה

להצטרפות לקבוצה, היכנסו לעמוד הפייסבוק

>> לקבוצה של mako    גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

>> חמישים הגאים והגאות של 2011

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה