>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

אין תמונה
לייק וורוד לגייסטגרם הישראלי

די, מספיק עם העמדות הפנים: רובכם נכנסים לפייסבוק ולאינסטגרם כדי להסתכל על תמונות, ועדיף של חתיכים. כמה פעמים יצא לכם לשוטט ברשימת החברים של החברים, או להיקלע "בטעות" לפרופיל של מישהו שהגיב למישהו שאתם מכירים, רק כי תמונת הפרופיל שלו עשתה לכם את זה?

כמה פעמים נתקלתם בסלפיז של שרירנים בחדר כושר והתפדחתם לעשות לייק? כמה פעמים שוחחתם עם מישהו בגריינדר או באטרף, ביקשתם תמונות וקיבלתם לונג שוטים מהורהרים עם משקפי שמש שמכסים חצי פרצוף? לא סתם אומרים שתמונה שווה אלף מילים ואם אכן ככה, אפליקציה שמבוססת על תמונות שווה לפחות מיליון משתמשים.

Matchup, או כפי שהיא מכנה את עצמה ה-gaystagram, היא אפליקציה חדשה וחינמית שמציעה היכרות על בסיס תמונות בלבד - לא מיקום, לא שדות חיפוש, לא רשימת חברים בפייסבוק. תמונות או לא להיות. תחת פיד תמונות של גברברים לוהטים, כל משתמש יכול לעקוב ולהכיר את מי שמדליק אותו, לעשות לייקים לתמונות שהוא אוהב במיוחד, לקבל לייקים על התמונות שהוא מעלה ואף לבנות לו מאגר עוקבים איתם הוא מתכתב. כל זאת ללא הגבלה או עלות - ממש כמו אינסטגרם רק לגייז ועם כל מה שבאמת מעניין גייז.

האפליקציה שהושקה בתחילת 2014 היא פיתוח של שלושה הומואים תל אביבים צעירים שהבינו שחבריהם רוצים יותר ממה שיש לאפליקציות הגאות היום להציע. "ראינו שהתגובתיות החברתית העיקרית באפליקציות גייז היום היא סביב העלאת תמונות וקבלת פידבק המתפתח לצ'טים והיכרויות, אז שאלנו את עצמנו למה לא ליצור אפליקציה אחת שזו הליבה שלה? אינסטגרם לגייז" אומרים שלושת השותפים, "או יותר נכון - ילד האהבה של גריינדר ואינסטגרם. כי אם נהיה רגע כנים - כל הומו מקבל יותר לייקים על תמונות מחוף הים ולא על תמונות אוכל. מה שאכלת לצהריים כנראה פחות מעניין ומייצר פחות פידבק".

אין תמונה
לייקים מכל העולם

"זה גורם לך להרגיש גלובלי"

באפליקציה תוכלו למצוא כמה וכמה מאגרי תמונות, ביניהם פיד של תמונות נבחרות שהועלו למערכת - ההיילייטס של משתמשי האתר. "כל משתמש שמעלה תמונה ראשונה יעלה לפיד", מבטיח אבי, אחד מבעלי האפליקציה. כמו כן, קיימת תצוגת פרופילים שמבוססת על מיקום קרוב, כמו באטרף ובגריינדר, וגם אופציה של פיד אישי בו מופיעות תמונות של משתמשים שבחרת לעקוב אחריהם בלבד.

כמו כן, ב-Matchup מאמינים בממשק פתוח - הם לא מחייבים משתמשים להוסיף מידע על עצמם כמו גובה, משקל, מיקום, מוצא או כל דבר אחר שהם לא רוצים לשתף. "אתה בוחר רק את הניק, מציין את הגיל (כי מבחינה חוקית אסור לנו שמשתמשים יהיו מתחת לגיל 17), ואז יש לך שדה פתוח של Say Something. ואפשר גם להתחבר אוטומטית דרך פרופיל הפייסבוק".

אין תמונה
פרופיל משתמש לדוגמא

אחד ההבדלים העיקריים בין Matchup לאינסטגרם היא האופציה לצ'וטט עם החתיכים שבתמונות. "אתה יכול לראות את כל מה שהעלה המשתמש בלי הגבלה, ובקליק אחד נפתחת שיחה עם הבנאדם", אומר אבי. "כשאני למשל משתמש באינסטגרם ועוקב אחרי חתיכים, הרבה פעמים אני רוצה להעביר להם קומפילמנט אישי או מילה טובה פרטית, ואני חסום - יש לי אפשרות להגיב לתמונה אבל אני לא רוצה שכולם יראו. פה אתה יכול לעקוב אחרי מי שאתה רוצה, לא צריך לבקש אישור, ואז לפנות אליו בחופשיות. בפרופיל שלי באפליקציה, למשל, פונים אלי הרבה אירופאים וערבים וכך אני מדבר איתם קצת על תל אביב ועל דברים קלילים אחרים. זה גורם לך להגיש גלובלי, שזו תחושה שהומואים מאוד אוהבים".

ואם כל אחד יכול לפנות לכל אחד, השאלה המתבקשת הבאה היא האם אפשר לחסום משתמשים או למנוע פניות לא רצויות. "כרגע לא קיימת אפשרות לחסום", אומר אבי, "אבל זה יהיה קיים בעתיד בצורה חכמה. אני בדעה שמשתמשים ב-2014 הם יוזרים עצלנים, כלומר המערכת צריכה להבין מראש מה הם רוצים ומה הם לא רוצים, וצריך להציע להם כמה שפחות התעסקויות וכפתורים. אופציית החסימה אצלנו תבוא ממקום אוטומטי. אם למשל אדם כתב לך 5 הודעות ולא חזרת אליו, בפעם הבאה שינסה לשלוח, המערכת תודיע לו 'המשתמש לא עונה לך, כאשר הוא יענה תקבל הודעה והחסימה תשתחרר'".

אין תמונה
תמונת משתמש לדוגמא

כבר מהרגע שהושקה נוצר סביב האפליקציה באזז חברתי שרק הולך וגדל לכדי מאות הורדות מידי יום, וחברים גאים מאירופה ומדינות ערב כבר סימנו את הגייסטגרם הישראלי כדבר החם הבא. זהו, נגמרו הימים בהם מסתפקים בתמונה אחת או מבקשים תמונות נוספות. כל משתמש מעלה כמה תמונות שהוא רוצה שהופכות לפרופיל ויזואלי חברתי, לא מוגבל ומעניין. 

Matchup ניתנת להורדה בחינם באפסטור ובגוגל פליי.

לשאלות ובירורים נוספים - matchup.services@gmail.com_OBJ