אחת לכמה זמן אנחנו מקבלים תזכורות כואבות לכך שגם מקומות שנחשבים כמעוזי הליברליות, כגון האוניברסיטאות, לא חפים מהומופוביה. בשבועיים האחרונים קיבלנו שתי תזכורות כאובות כאלה, על רקע הפרשות באוניברסיטאות בבר-אילן ובבן גוריון בנגב. בתזמון הולם, משיקים ארגון החינוך של הקהילה - חוש"ן והאחווה הסטודנטיאלית הגאה קמפיין שמטרתו לשלב את פעילויות חוש"ן בקורסי החובה במוסדות אקדמיים המכשירים את אנשי החינוך, הרפואה והטיפול.

בקמפיין נראים סטודנטים המעלים בפני הצוות האקדמי שאלות הנוגעות להתמודדות עם סוגיות להט"ביות ונענים שהתשובה אינה מופיעה בחומר הקורס. מטרת הקמפיין הינה לפנות לסטודנטים שיתגייסו לסייע בהכנסת התכנים של חוש"ן לתוך תוכניות הלימוד.

לדברי יהלי בן-עמי ויטנברג, מנכ"לית חוש"ן "הארגון נפגש מדי שנה עם כ-30,000 משתתפים/ות במסגרת הפעילויות החינוכיות שהוא מקיים. רוב המונחים/ות הם תלמידי/ות תיכון ומיעוט קטן צוותי חינוך וטיפול. מדי יום חוזרות ועולות בקשות מצד התלמידים/ות להכשיר את הצוות החינוכי בנושא זהות מינית ומגדרית, הואיל וחלקם מרגישים/ות לא מוגנים/ות ולא מתקבלים/ות על ידי המערכת ויתר התלמידים/ות, ומאידך עולה צורך מהצוות המקצועי בקבלת כלים יישומים להתמודדות עם מצבים נפוצים. צורך דומה ניתן למצוא גם בקרב צוותי טיפול, כגון עובדים סוציאליים, רופאים ופסיכולוגים".

קמפיין חושן

ארז וינר, מנהל-שותף של האחווה מוסיף "לצערי הרב, בתור מי שאחראי על התאים הגאים, אנחנו עדיין עדים ליותר מדי מרצים ומרצות שבמקרה הטוב לא יודעים דבר על טיפול והתמודדות עם אוכלוסיית הלהט"ב, ובמקרה הרע מחזיקים בעמדות להט"בופוביות".

בשנים האחרונות גם חלה לראשונה הפרדה בעולם הרפואה בין מגדרים, עם ריבוי המחקרים המעידים על כך כי מגדר ומיניות משפיעים על בריאות האדם בצורות רבות, ומחלות זהות יכולות להתבטא כסימפומטים שונים אצל גברים ונשים. יחד עם זאת, לימודי הרפואה בימינו אינם כוללים כמעט התייחסויות לסוגיות מגדריות, ולפיכך הוקמה לאחרונה האגודה הישראלית לרפואה מגדרית.