ביהמ"ש העליון דחה 4 ערעורים שהוגשו על ידי המדינה, וקבע שאמא שאינה ביולוגית היא הורה נוסף של הילדים שילדה זוגתה, כבר מיום הלידה. בנוסף, האריך ביהמ"ש את תקופת רישום ההורות משישה חודשים לתשעה חודשים, ויאפשר להורים שלא הספיקו להירשם לעתור מחדש ולהירשם באופן רטרואקטיבי, כאשר תעמוד לאם הלא ביולוגית האפשרות לקבל הכרה כהורה של הילד, באם הבקשה תוגש בתוך 9 חודשים ממועד הלידה.

עוד נקבע בפסק הדין כי אמהות שהגישו בקשות למתן צו הורות לפני מתן פסק הדין ועניינן תלוי ועומד בפני בית משפט, יוכלו לקבל הכרה כאימהות של ילדיהם, ללא רלוונטיות למועד הגשת הבקשה, גם ביחס לילדים שנולדו לפני פסק הדין וטרם הוגשה בעניינם בקשה למתן צו הורות, יהיה גילם אשר יהיה.

כידוע, הורים הטרוסקסואלים המבקשים להירשם כהורים לילדיהם נרשמים בקלות בבית החולים מיד לאחר הלידה. לעומתם, הורים להט"בים נאצלים לעתור לביהמ"ש על מנת לזכות בהכרה כי הם הורים של ילדיהם, תוך שהם נדרשים לעמוד בשורה של תנאים בירוקרטיים שנקבעו על ידי המדינה, לרבות ביחס למשך הזוגיות ביניהם.

הדיון בבג"ץ נגד הסכם הרכבת הממשלה (צילום: הרשות השופטת)
בית המשפט העליון | צילום: הרשות השופטת

עד כה, בנות זוג לסביות שהביאו ילדים לעולם ורצו להסדיר את הורות האם הלא ביולוגית כלפי הילד, נאלצו להגיש את הבקשה בתוך תקופות קצרות (בהתחלה 90 ימים, לאחר מכן 180 ימים), כתנאי אפשרות כי האם הלא ביולוגית תוכר כאם הילד ממועד הלידה, דבר שהכביד מאוד על אותן אמהות, שנאלצו לנהל הליך משפטי, במקום להתמקד באתגרים שמציבה ההורות בתקופה שלאחר הלידה. 

בקהילה הגאה מברכים על ההקלות שניתנו בפסק הדין, אך דורשים לתקן בכנסת הבאה את חוק מרשם האוכלוסין, כך שיסדיר רישום הורות גאה במעמד הלידה כפי שנרשמים הורים שהם גבר ואישה. "מדובר בצעד משמעותי בדרך לשיוויון, אך העובדה שגם היום הורים להט"בים נדרשים לעבור הליך משפטי ארוך, יקר ולהוכיח את ההורות שלהם, רק כדי להירשם כהורים לילדיהם היא אפליה חסרת בושה", אמר הבוקר מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב אוהד חזקי. "על הכנסת הבאה לתקן גם את חוק מרשם האוכלוסין ולאפשר לנו להיות הורים שווים כמו זוגות סטרייטים". 

עו"ד דניאלה יעקובי (צילום:  יח"צ)
עו"ד דניאלה יעקובי | צילום: יח"צ

עו"ד דניאלה יעקובי, שייצגה את האמהות בשניים מתוך ארבעת הערעורים שהוגשו על ידי המדינה, חגגה את הניצחון. "נכון, זה ניצחון בנקודות, שכן עדיין לא השגנו שוויון מוחלט, ונמשיך במאבק עד שזה יושג, ועדיין מדובר בפסק דין משמעותי שמשפיע על אלפי אמהות מאותו המין ועל ילדיהם". 

בשני הערעורים הנוספים יוצגו האמהות על ידי עורכות הדין עירא הדר, מיכל עדן ואחינועם סגל-אורבך.