"שואלים אותנו בחוגי בית מהי עמדתנו בקשר ללהט"בים. אנחנו נגד קידום התופעה. אם יהיה חוק לקידום להט"בים הייתי מצביע יחד עם אוסאמה סעדיה וסאלח סונדוס (מטעם תע"ל ברשימה המשותפת") נגדו", כך אמר אתמול ח"כ אחמד טיבי מהרשימה המשותפת במהלך ראיון לתקשורת הערבית. בהמשך דבריו התייחס טיבי להצעת החוק של חבר הכנסת יוראי להב-הרצנו מ"יש עתיד", אך לא הזכיר אותו בשמו. "היה חוק של ח"כ הומו מ'יש עתיד' שהציע שבמקום 'אמא ואבא' במסמכים רשמיים, יופיע 'אפוטרופוס 1' ו-'אפוטרופוס 2'. אמרתי לו שזו הצעה פרובוקטיבית, שלא יכפה את מצבו עלינו. אני מאוהב במילים אבא ואמא. אנחנו נגד. הרשימה המשותפת הצביעה כולה, כל 15 הח"כים שלנו, נגד החוק. אם הייתה עולה הצעת חוק על מצעדי הגאווה, או הצעת חוק שמטרתה לאפשר הסברה בבתי ספר - הייתי מתנגד לשתיהן". 

דבריו עוררו זעם רב בקרב חברי הקהילה ושותפיו של טיבי למה שמכונה גוש "אנטי ביבי". חבר הכנסת הרצנו-להב לא נשאר חייב וענה בטוויטר: "הח"כ ההומו מיש עתיד מבקש למסור לאחמד טיבי: אנחנו בעד שוויון זכויות אזרחי מלא לכל אזרחי ישראל ללא הבדל של דת, מוצא אתני או נטיית לב". גם חבר הכנסת עידן רול הגיב הבוקר לדברים: "אין גבול לצביעות. שנים הוא צווח על זכויות אדם אבל לדרוך על להט"בים ולשתף פעולה עם הקיצונים בימין כדי להפלות אותנו - זה בסדר. המשפחה שלי היא לא 'תופעה'. 'יש עתיד' תמשיך להיאבק למען הקהילה הגאה. כן, גם למען להט"בים ערבים שחיים בפחד וסבל בגלל פוליטיקאים כמוך". 

רק השבוע אמר ניצן הורוביץ לבר שם-אור בחדשות 13 כי מרצ "יוצאת נגד גזענים, הומופובים, מנצלים ומדכאים, בלי קשר לדת שלהם", והוסיף בהמשך שלדעתו "הרשימה המשותפת צריכה להיות חלק מהממשלה הבאה".  הבוקר, בראיון לישי שנרב בגל"צ, הוא נשמע קצת אחרת: "ראיתי, כעסתי ונפגעתי באופן אישי. זה נוגע לי אישית, אלה לא דברים תיאורטיים. אני מגנה את הדברים האלה. האנשים האלה הם בשר ודם בחברה הערבית, החרדית, בכל פינות הארץ. זה החיים שלהם. כשאיש ציבור מדבר בצורה כזאת, כל מיני אנשים למטה מפרשים את זה כהיתר לאלימות ולפגוע. הדברים האלה הם פגיעה קשה באנשים, נערים ונערות ובאנשים שנזרקים מהבית". 

ניצן הורוביץ על איתמר בן גביר (צילום: מתוך "גלית ואילנית", קשת12)
"ראיתי, כעסתי ונפגעתי באופן אישי". ניצן הורוביץ | צילום: מתוך "גלית ואילנית", קשת12

גם מפלגת העבודה הגיבה הבוקר לדברים של ח"כ טיבי: "מצער שגם בשנת 2021 יש מי שמערער על הזכות לשוויון לכולם. מפלגת העבודה תפעל בכנסת הבאה לקדם חוקים וזכויות למען קהילת הלהט"ב. חשוב לזכור ולהזכיר שגם בחברה הערבית ישנם חברים רבים בקהילה וכולם זכאים וזכאיות לשוויון מלא".

"ח"כ טיבי כנראה לא מבין תהליכים, ולא רואה כי עצימת עיניים אינה מקדמת את החברה", אמרה הבוקר ל-mako זהורית שורק, ממייסדי הקהילה הדתית הגאה ומי שהובילה את שינוי הטפסים הרשמיים בצה"ל. "לפני כ-15 שנה הייתה בחברה הדתית אותה טענה - "אין אצלנו כאלה". אבל הנה, ברוך ה' לאחר עבודה מאומצת של הסברה, חינוך ופעילות הצלחנו להביא לניראות של הקהילה הדתית הגאה ותודעה בציבור הדתי, לא רק לקיומנו, אלא גם לקבל הבנה ומענה לצרכים שלנו. ביהדות אומרים כי גם מים עושים חור באבן, כמי ששינתה את הטפסים בצה"ל להורה 1 והורה 2 אני יודעת שזה רק עניין של זמן עד שגם החברה הערבית תעבור את התהליך הזה. על ח"כ טיבי לבחור האם להמשיך לעמוד בתחנה ולגלות כי נשאר מאחור, או להצטרף לאלו שמובילים את השינוי. ממליצה לו לבחור בשינוי". 

מהאגודה למען הלהט"ב נמסר: "טיבי, להט"ב זו לא 'תופעה', אלא אנשים בשר ודם הנמצאים ונמצאות בכל מקום, כולל בחברה הערבית. עצוב ומקומם שמי שמתיימר לייצג מיעוט מופלה מרשה לעצמו לדבר בצורה כל כך פוגענית ומזלזלת כלפי מיעוט מופלה אחר. להט"ב בחברה הערבית מתמודדים עם מציאות בלתי נסבלת של דיכוי, אלימות ושנאה רק בגלל מי שהם והן. אמירות אומללות כמו שהשמעת רק מכשירות את השנאה והאלימות כלפי להט"ב בחברה הערבית, במקום לעודד סובלנות. המציאות משתנה, גם בחברה הערבית, והגיע הזמן שפוליטיקאים יכירו ויתייחסו לזה". 

גם בחוש"ן, ארגון החינוך של הקהילה הגאה, מגנים את דבריו של ח"כ טיבי: "כמי שמתיימרים לדרוש שוויון לחברה הערבית, הגיע הזמן לדרוש גם שוויון והכלה לחברי הקהילה הגאה הערבים. כדאי שתדע כי הקהילה הגאה כבר בבתי הספר, משום שלהט"ב נמצאים בכל מקום. גם אם תתנגד, גם אם תרצה הכי בעולם שלא נתקיים - אנחנו כאן, והגיע הזמן שאתה והמשותפת תכירו בכך". מנכ"ל הארגון, עומר בארי, הוסיף: "בעוד שלושה שבועות נקיים בחירות, וכדאי שנדע לבחור נכון. יש מאות אלפי אנשים בישראל השייכים לקהילה הגאה, ואנו זוכרים וזוכרות מי איתנו ומי לא".

מערכת mako פנתה לקבל את תגובתם של יו"ר הרשימה המשותפת, איימן עודה, והשר לביטחון פנים, אמיר אוחנה, אך זו לא התקבלה עד פרסום הכתבה.