תקדים חשוב בכדורגל הישראלי והעולמי. במסיבת עיתונאים מיוחדת שנערכה היום (שלישי) הודיעה השופטת ספיר ברמן, לשעבר שגיא, כי היא התאימה עצמה מגדרית וכעת היא אישה - וברצונה להישאר במקצוע שיפוט הכדורגל. כבר בשבת היא תשמש שופטת ראשית במשחק בין הפועל חיפה ובית"ר ירושלים - היסטוריה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לאחר שנודע בתחילת השבוע דבר החשיפה, זכתה ספיר לאין ספור תגובות - תמיכה ונאצה. כפי שהבהירה ההתאחדות לכדורגל, היא עומדת לחלוטין מאחורי ההחלטה של השופטת, תתמוך בה ובקרוב אף נראה אותה שופטת במגרשים והופכת לשופטת הטרנסג'נדרית הראשונה בישראל. 

ראשונה דיברה יושבת ראש איגוד השופטים, רונית תירוש: "ספיר, את עושה שירות לכל קהילת הלהט"ב. את אמיצה. אני מאמינה שהחברה בישראל ומדינת ישראל מבינים את החשיבות של העניין. שיהיה לך בהצלחה בתהליך, אנחנו אוהבות ואוהבים אותך".

ספיר ברמן (צילום: פרטי)
ברמן עם תירוש ויריב טפר | צילום: פרטי

ספיר עצמה דיברה בהתרגשות: "אני מדברת על עצמי בלשון נקבה - אך תרגישו חופשי לפנות אליי איך שנוח לכם. אני רוצה להודות למשפחה שלי שתומכת בי ועוזרת לי. לאיגוד השופטים, להתאחדות - שכולם תומכים בי ומכילים אותי, זה לא מובן מאליו. אני יודעת שזה לא דבר שכיח מה שאני עושה. החברים שלי למקצוע נותנים לי את כל התמיכה שאני צריכה. במערכת השמע הם פונים אליי בלשון נקבה, זה מדהים ומעורר הערכה".

"תמיד ראיתי את עצמי בתור אישה. בתחילת דרכי לא הבנתי מה זה, אבל תמיד הייתה לי משיכה לצד הנשי. חייתי עם זה לצד דמות מאוד גברית שהייתי. הייתי גבר מאוד מצליח - אם זה באיגוד השופטים, בלימודים, אפילו עם בנות. אבל נאלצתי לחלק את העולמות האלה כי הבנתי שהחברה לא תקבל אותי. קרוב ל-26 שנה נאלצתי לחיות לא כמי שאני. אבל עכשיו החלטתי לחשוף את עצמי. עשיתי את זה גם בשביל עצמי אבל גם בשביל הקרובים שלי שראו אותי סובלת. היום אני שלמה, בטוחה, יודעת שאני עושה את הדבר הנכון ויודעת שיש סביבי תמיכה מאוד רחבה".

ברמן דיברה על התהליך: "להיות חלק מנוף כל כך גברי טיפה עיכב את הכול. לא ידעתי איך יקבלו ואם יקבלו, אבל לצד זה שהייתי שופט כדורגל גבר, כל הדרך הרגשתי אישה. בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאני לא יכולה להסתיר את זה יותר ושאני מתחילה להרגיש מבפנים שזה כבר לא בשליטתי. אני לא חוששת מהתגובות מהיציעים. אני נתקלת בקללות סקסיסטיות, קללות על כל הרצף וזה אף פעם לא הזיז לי. זה לא עובר את הסינון באוזן, זה נעצר. זה בסדר - זה חלק מהנוף באצטדיונים, אני מאוד חזקה מול הקללות האלה".

על העבודה כשופטת: "מבחינת שיפוט, אין הבדל. היכולות שלי הן אותן יכולות. הכול אותו דבר. אז בואו נמשיך. שפטתי משחק של נערים ב' - ואחד ההורים של הילדים צעק 'שופטת, תתעוררי', וזה מראה לי שיש שינוי בחברה. אפשר לפנות אלי כאישה. יש גם שחקנים שכבר פונים אלי בלשון נקבה. כי הם כנראה מרגישים שהם רוצים לקחת חלק בתהליך הזה. אז תודה לכם".

על משפחתה הקרובה סיפרה: "אמא שלי אומרת לי שאני יפה. אבא שלי ואחים שלי פונים אליי בלשון נקבה, זה מדהים. יש לי את כל התמיכה מהמשפחה ואני מודה על כך מאוד. אח שלי מאוד נקשר אליי וזה מדהים".