מתן וייס וגיא דלאל צעדו יחד לעבר החופה במוצאי שבת האחרונה והפכו לזוג החתנים הגאים הראשונים  ששוברים יחד את הכוס בתולדות "חתונה ממבט ראשון" (שלישי אחרי החדשות, קשת 12). הרגע המרגש עורר שיח ער במיוחד ברשתות, ומעבר להתרגשות הגדולה מהצעד האמיץ, דני פרידלנדר סיפר הבוקר לניב רסקין שהתגובות שקיבל על הפרק עוצמתיות היו הרבה יותר עוצמתיות ממה שהוא חשב.

"בחור צעיר מהפריפריה כתב לי שזאת הפעם הראשונה שהוא יכול לפתוח טלוויזיה ולראות תקווה ואופטימיות", סיפר פרידלנדר בהתרגשות ושיתף על סיפור מדהים נוסף: "אמא כתבה לי שבעלה לא דיבר עם הבן מאז שהוא יצא מהארון, עכשיו הם ישבו וצפו בפרק ביחד והייתה להם את השיחה הראשונה. מאז החתונה של גיא ומתן יש התרגשות גדולה, תגובות חמות ומרגשות מאוד. הרבה הורים של להט"ב שכותבים לי".

יחד עם ההתרגשות הגדולה של הקהילה הגאה על הצעד, עלתה גם ביקורת שהדבר מגיע רק בעונה החמישית. פרידלנדר התייחס דם לכך וסיפר מדוע הדבר לקח זמן רב. "זאת לא העונה הראשונה שמנסים", אמר, "זאת החלטה מאוד אמיצה שיש בה סיכון כלכלי וסיכון של רייטינג. אנחנו מנסים לעשות את זה יותר מעונה אחת וזה לא פשוט ללהק. צריך לבנות מערך ליהוק נפרד לגמרי, להפריד את כולם בימי מיונים - זה נורא מסובך". 

גיא דלאל ומתן וייס (צילום: דניס בוטנרו, חתונה ממבט ראשון)
צילום: דניס בוטנרו, חתונה ממבט ראשון

על הסיכון של הרייטינג פרידלנדר דיבר לא מעט, והוא הסביר שהערך של שינוי חברתי אמיתי מנצח במקרה הזה כל שיקול אחר. "מי שראה את הפרק הבין שעשינו מהאישיו נון אישיו. תדליקו את הטלוויזיה ותראו 'חתונמי', בין כל שבעת הזוגות יש זוג של גברים, וגיא ומתן יכנסו להם לאט לאט ללב. כמו שאני נכנס ללב של השכנים ושל המוכר במכולת. בסוף עושים שינוי חברתי על ידי זה כשמתקרבים אחד לשני, אתה פוגש מישהו ורואה את האנושיות שלו ואחר כך אתה מבין שהאיש המקסים הזה הוא גם גיי, אני חושב ששינוי חברתי עושים לאט ובאהבה".

פרידלנדר, שחי בעצמו מחוץ לארון בגאווה, שיתף על תהליך הליווי של זוג גאה ועל טיפול דרך הזדהות. "אני נרגש מהסיפור שלהם ומזדהה איתו", אמר. "מטפלים עובדים הרבה פעמים מתוך הלב והבטן, אני יודע יותר על מה מתן מדבר, אני יודע על אי היכולת להכיל את הטוב, כשאתה גיי אתה לא מאמין שמותר שיהיה לך טוב, אתה לא מאמין שאתה יכול לחלום שיום אחד תהיה לך חתונה וילדים".