אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

פסיקה תקדימית: בית המשפט העליון קבע הערב (רביעי) פה אחד כי שני בני זוג חד-מיניים יוכרו כ"הורים" בתעודת הזהות של בנם המאומץ. השופטים קיבלו את עמדת היועץ המשפטי לממשלה שקבע כי העובדה שמדובר בזוג חד מיני לא מצדיק יחס שונה וכי יש לרשום את שני בני הזוג בתעודת הזהות של הילד המאומץ - בדומה לאימוץ במקרה של זוג הטרוסקסואלי, זאת בניגוד לעמדת משרד הפנים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בהחלטתם כתבו השופטים ניל הנדל, מני מזוז וג'ורג' קרא כי עקרון טובת הילד תומך ברישום התא המשפחתי המלא שלו, כלומר שני ההורים, גם כשמדובר בזוג חד-מיני. לדבריהם, לא נכון להסתפק ברישום של רק אחד ההורים בתעודת הלידה תוך הדרת ההורה השני ופגיעה בזכותו להורות.

השופטים הוסיפו כי השוני הטכני בכך שאימוץ על-ידי בני זוג מאותו מין מתבצע באמצעות שני צווי אימוץ נפרדים, ולא דרך צו אחד, אינו מצדיק יחס שונה כלפיהם. לדבריהם, מדובר בפועל בצו אחד גם אם לא באופן פורמלי מובהק.

הפגנה בעד אימוץ לגאים (ארכיון) (צילום: חדשות 2)
הפגנה בעד אימוץ לגאים (ארכיון) | צילום: חדשות 2

פסק הדין ניתן בעקבות עתירה שהגישו שני בני זוג שאימצו ילד ב-2015. בית המשפט לענייני משפחה אישר את אימוץ הילד וקבע כי הוא יישא את שמות המשפחה של שניהם. בהתאם לפסק הדין, השניים אימצו את הילד במתכונת של "אימוץ סגור", המנתק את הקשר בין המאומץ להוריו הביולוגיים.

בשל כך, למרות שבני הזוג נרשמו במרשם האוכלוסין כהוריו של הילד, משרד הפנים סירב להנפיק לו תעודת לידה עדכנית שבה יופיעו שני בני הזוג כהוריו. "נוכח המסקנה כי במקרה של אימוץ סגור יש לרשום את שני ההורים המאמצים בתעודת הלידה החדשה של מאומץ, אין בהבדל הפרוצדורלי במתכונת האימוץ על ידי בני זוג בני אותו המין כדי להצדיק יחס שונה כלפיהם", נכתב בדעת הרוב שניסח השופט הנדל.

עוד כתב השופט: "מעבר לכך, מקובלים עליי נימוקי היועץ המשפטי לממשלה, הסבור כי עקרון טובת הילד תומך ברישום התא המשפחתי המלא שלו, ואינו מאפשר להסתפק ברישום אחד ההורים בתעודת הלידה – תוך הדרת הורה אחר, ופגיעה בזכותו להורות. זאת, על רקע הניגוד ביחס לילד שאומץ על ידי זוג הטרוסקסואלי, הזוכה לכך ששני הוריו המאמצים יירשמו בתעודת הלידה – ניגוד הנוגע הן לילד והן להורים".