מדאיג: כל ישראלי שלישי לא מוכן לעבוד עם חברי וחברות הקהילה הטרנסית, וסיכויי האבטלה שלהם.ן גדולים פי שישה מהאוכלוסייה הכללית – כך עלה מסקר שנערך בחודש שעבר על ידי Ipsos, לבקשת פרויקט גילה להעצמה טרנסית וגוגל - שיצאו היום בקמפיין "עושים מקום לכולם.ן", הקורא למעסיקים ללמוד כיצד לשמר ולקדם עובדות ועובדים הנמנים על הקשת הטרנסית.

על פי הסקר, שני שליש מהישראלים (65 אחוז) מאמינים שהחברה הישראלית לא סובלנית כלפי קהילת הטרנסים. כאשר כאמור, שליש לא מוכן לעבוד או ללמוד איתם.ן. בנוסף, רבע מהמעסיקים לא מוכנים להעסיק טרנסים, כאשר החסמים העיקריים, על פי העדויות, הם אמונה דתית, חשש מרתיעה של עובדים אחרים או לקוחות. כמו כן, יותר משליש לא מוכנים לעבוד עם ערבים ישראלים, ישראלים ממוצא אתיופי ובעלי מוגבלויות.

"טרנספוביה הורגת גם כשהיא באה בצורה של אפליה והתעמרות בשוק העבודה", אומרת בר אווסקר, מנכ"לית פרויקט גילה להעצמה טרנסית. "הקמפיין הזה הוא תזכורת שהפתרון למצוקה הוא בידיים של כל החברה הישראלית - תנו לנו להתפרנס בכבוד ותנו גיבוי במקום העבודה גם אל מול גילויי טרנספוביה ותצילו נפשות". עם זאת, לדברי אווסקר, לצד הנתונים המטרידים, יש נקודת אור – יותר מ-75 אחוז מהישראלים מוכנים לקבל ולתת שירות לטרנסים ו-100 אחוז מהמעסיקים הישראלים שמעסיקים עובדים ועובדות טרנסים, מרוצים מתפקודם.ן בעבודה.  

"הקמפיין שלנו שם במרכז אישה טרנסית מצליחה כי היה לנו חשוב לשקף את ההזדמנויות והפוטנציאל של הקהילה להשתלב בשוק התעסוקה", ציין ברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל. "נכנסנו לשותפות הזאת עם פרויקט גילה מתוך הרצון ללמוד בעצמנו איך אנחנו יכולים להשתפר וליצור חברה יותר נגישה ומכבדת. אנחנו כבר מציעים סבסוד של תהליך התאמה מגדרית, מענק לשירותי פונדקאות והדרכות לעובדים בנושא. החודש גם הצוותים שלנו יעברו את ההכשרה כך שנוכל להעסיק, לשמר ולקדם טוב יותר אנשים מהקהילה הטרנסית".

לפי המכון הישראלי לחקר מגדר ולהט"ב, רק 25 אחוז מהטרנסים והטרנסיות עבדו במשרה מלאה (לעומת 78 אחוז באוכלוסייה הכללית) ומחציתם הרוויחו שכר נמוך משכר המינימום (בהשוואה לעשירית מהאוכלוסייה הכללית). ב-2019 כמעט כל הקהילה הטרנסית, כ-80 אחוז, הייתה ממוקמת בשלושת העשירונים התחתונים בהתפלגות ההכנסה בישראל. בנוסף, כ-50 אחוז מחברי הקהילה ספגו אלימות פיזית לפחות פעם אחת, על רקע זהותם המגדרית וכ-70 אחוז סופגים אלימות מילולית באופן קבוע על אותו רקע. 

"יש קשר ישיר וחזק בין היקפי האבטלה והעוני בקרב חברי הקהילה הטרנסית לבין היקפי האובדנות הגבוהים בה", אומר ד"ר סיגל גולדין מהמכון הישראלי לחקר מגדר ולהט"ב, "כאשר ארבעה מתוך חמישה מהקהילה שקלו להתאבד, וכ-40 אחוז ניסו לעשות את זה לפחות פעם אחת במהלך חייהם. חשוב שמעסיקים במשק יבינו שהעסקת עובדים מהקשת הטרנסית לא רק תזכה אותם בעובדים.ות מסורים.ות, אלא היא יכולה ממש להציל חיים". 

ההרשמה להכשרות מתבצעת כאן