הבוקר (1.3) נשלח מכתב בהול ממשרדו של התובע להתאחדות בכדורגל, עו"ד ניר רשף, לכל קבוצות הכדורגל בישראל עם העתקים ליו"ר ומנכ"ל ההתאחדות בכדורגל, וכן למנכ"ל איגוד השופטים. במכתב קורא עו"ד רשף לאסור קריאות על רקע העדפה מינית במגרשים לאלתר. במכתב הנחרץ מזהיר עו"ד רשף כי קריאות מסוג אלו מהוות "עבירה משמעתית לכל דבר ועניין", ומעתה קבוצה שקהל אוהדיה יתבטא בצורה זו, תועמד לדין.

"במחזורים האחרונים חזרה על עצמה במגרשים תופעה בזויה של קריאות קהל אוהדים על רקע העדפה מינית", פותח עו"ד רשף את מכתבו, "כאשר בשני המקרים האחרונים נשמעו קריאות הומופוביות כלפי שוער מכבי נתניה דני עמוס, שהיה אמיץ מספיק להתבטא בנושא, גם אם הבהיר מעל כל ספק כי הוא סטרייט לכל דבר ועניין אבל תומך באופן מוצהר בקהילה ובזכותו של כל אדם להעדפה כזאת או אחרת". 

המכתב של התובע להתאחדות בכדורגל
המכתב של התובע להתאחדות בכדורגל

"התופעה הבזויה של קריאות על רקע העדפה מינית מהווה עבירה משמעתית לכל דבר ועניין - התנהגות בלתי הולמת של קהל אוהדים", הוא ממשיך וקורא, "אבקשכם להעביר לקהל אוהדיכם ולפעול לטובת הנושא, כי התנהגות זו, אינה ראויה בלשון המעטה וכי ההתאחדות לכדורגל אינה מוכנה לקבל קריאות על רקע הומופובי ביציעים".

"כדרכי, אינני נוהג להעמיד לדין באירוע ראשוני ללא מתן אזהרה/הנחיה אך ברור כי בחל מעתה, קבוצה אשר קהל אוהדיה יתבטא בצורה זו, תועמד לדין על כל המשתמע מכך", מזהיר עו"ד רשף ומוסיף, "תקוותי כי לא נצטרך לעסוק בהתנהגות מסוג זה פעם נוספת. השנה היא 2020 אם יש צורך להזכיר".

אירוע הגאווה של העבודה-גשר-מרצ (צילום: רענן כהן,  יח"צ)
"בשבילי כולכם שווים - לא שונים, שווים!" | צילום: רענן כהן, יח"צ

אירוע הגאווה של העבודה-גשר-מרצ

מאות פעילים ופעילות, תומכים ותומכות הגיעו במוצאי שבת שעבר (22.2) לאירוע הגאווה שקיימה העבודה-גשר-מרצ, במועדון "ג'ימי הו" ברוטשילד בתל אביב, בהשתתפות יו"ר העבודה-גשר-מרצ, ח"כ עמיר פרץ, יו"ר מרץ ח"כ ניצן הורוביץ וח"כ רויטל סויד. באירוע אמר יו״ר העבודה גשר מרצ, ח״כ עמיר פרץ: "בדיוק כמו שהחובות שוות, אנחנו נילחם על כך שגם הזכויות, כל הזכויות, יהיו שוות. זכותו של כל אדם לאהוב, להתחתן במדינה שלו, להביא ילדים לעולם, ולהיות שווה. בשבילי כולכם שווים - לא שונים, שווים! ואנחנו המפלגה היחידה שתדאג שתהיו שווים בהכל. זו תכנית העבודה שלנו".

יו"ר מרצ, ח"כ ניצן הורוביץ: "בממשלה החדשה עם העבודה-גשר-מרצ, שרים לא יטנפו על הקהילה שלי, רבנים לא יקבלו פרס על הפצת להט"בופוביה ושנאה. בעוד 10 ימים נוכל לקום לממשלה חדשה. זה בהישג יד. רפי פרץ יארוז ויצא ממשרד החינוך ואנחנו נכנס במקומו. בממשלה החדשה, עם העבודה גשר מרצ, תשתנה כל האווירה וישתנה השיח על הקהילה שלי ואף אחד לא יכנה אותנו לא בריאים ולא נורמליים. רבנים חשוכים לא יקבלו פרס על הפצת שנאה ולהט"בופוביה. כשטרנסית תתלונן שתוקפים אותה, המשטרה תתייחס אליה בכבוד המגיע לה ותטפל בתלונתה. כשאנחנו נהיה בממשלה יהיה פה שוויון זכויות להומואים, לסביות, לטרנסים ולביסקסואלים. שוויון מלא ולא פחות. סוף סוף, מדינה נורמלית".

ח”כ רויטל סויד: "ישראל בהידרדרות, אנחנו נעצור אותה. אנחנו היחידים שנעשה זאת. אי אפשר להיות בעד שוויון ולהילחם נגד בית המשפט. בית המשפט העליון הוא ידיד הקהילה הגאה והודות לפסיקותיו משתנה המציאות לטובה, וזכויות שמגיעות לכל אדם באשר הוא אדם, נשמרות. רק העבודה-גשר-מרצ, מפלגות שרצות עתה יחדיו, ולהן היסטוריה של תמיכה בקהילה ומלחמה יחד עם הקהילה, תדאג ששוויון יהפוך מססמה ריקה מתוכן למציאות".

מתוך הסרט "ואז רקדנו" (צילום: יוטיוב )
מתוך הסרט "ואז רקדנו" | צילום: יוטיוב

ואז רקדנו

סרטו החדש של הבמאי הגיאורגי לבאן אקין, שהוקרן בפסטיבל קאן והפך באחת לחביב הפסטיבלים, מגיע לישראל. מדובר בדרמה אנרגטית ויפהפייה שלא מותירה לצופה ברירה אלא להיסחף אל תוך עולם שכולו תשוקה, מוזיקה סוערת וריקודים עוצרי נשימה. בזכות תצוגת משחק יוצאת דופן של שני השחקנים הראשיים, הסרט מצליח לטוות סיפור נוגע ללב על אהבה, חברות והתבגרות.

הסרט מגולל את סיפורו של מראב בן ה-17 (לבן גלבאחיאני), שנהנה להתאמן בריקוד גיאורגי מסורתי מאז שהיה ילד. את רוב זמנו הוא מבלה באימונים קשים כחלק מהאנסמבל הלאומי, כשמולו מטרה אחת ברורה – לעבור את האודישן ולהתקבל לבלט הלאומי. כשלאנסמבל מגיע אירקלי (באצ'י וואלישווילי), רקדן חדש, כריזמטי ופרוע, מראב נאלץ להתמודד עם רגשות שהוא בעצמו עוד לא ממש מבין. בסביבתו המסורתית ותחת לחץ האימונים, מראב נאלץ למצוא את הדרך לחופש.

בנובמבר האחרון מאות מפגינים הומופובים הסתערו על בית קולנוע בטביליסי, גיאורגיה, בזמן הקרנת הבכורה של הסרט. מחוץ לקולנוע העלו דגל גאווה באש, בעוד מספר כמרים התפללו בין המפגינים. המפגינים ניסו לפרוץ לבית הקולנוע, ושני שוטרים נפצעו בעימות.

הסרט יעלה לאקרנים ב-12.3

ועד הפועל הציוני למען הקהילה הגאה

הוועד הפועל הציוני בהסתדרות הציונית העולמית (המוסד העליון של ההסתדרות הציונית העולמית) קיבל לראשונה החלטה היסטורית על הקמת יחידה מיוחדת לקידום פעילות הארגון בקהילה הלהט"בית. בהחלטה נכתב כי הואיל ובלב הארגון עומדים ערכי שוויון צדק ודמוקרטיה, וכן ערכי מגילת העצמאות הקוראת לקיום שוויון חברתי לכל אזרחיה ללא הבדל דת גזע או מין, החליט הוועד הפועל על הקמת יחידה מיוחדת לקידום פעילות להט"בית בהסתדרות הציונית העולמית.

הסיכה הגאה (צילום: דור זביקלסקי - ההסתדרות הציונית העולמית,  יח"צ)
הסיכה הגאה של הוועד הפועל הציוני | צילום: דור זביקלסקי - ההסתדרות הציונית העולמית, יח"צ

את הצעות ההחלטה יזם דרור מורג, ראש המחלקה למפעלים ציוניים ונציג מרצ העולמית בארגון, שמפעיל בין השאר תכניות מנהיגות לצעירים בקהילה האתיופית: "זוהי שעה היסטורית לארגון שמכיר בצורך לחזק את הקהילה הלהט"בית בישראל. זו אוכלוסיה הסובלת מאי-שוויון ואפליה ודורשת הכרה. אנחנו נעשה ככל שביכולתנו לחזק ולקדם את העשייה הציונית בנושאים הללו, מתוך השאיפה שלנו ליצור את חברת המופת עליה חלם הרצל. חברה בה שוויון זכויות מלא לכל אזרחיה, הזדמנויות שוות וצדק לכל".  

ועד הפועל הציוני הוא האספה הכללית של ההסתדרות הציונית העולמית. הוא מורכב מ-171 חברים, יהודים מכל העולם ומכל הזרמים והארגונים, והנו גוף שמייצג את כל העולם הציוני בעולם.

הנאהבים והנעימים (צילום: אור דנון,  יח"צ)
ידידיה ויטל (מימין) וניב ניסים | צילום: אור דנון, יח"צ

הנאהבים והנעימים

גאווה בתיאטרון בית ליסין: החודש יעלה התיאטרון במשכנו המחודש ברחוב דיזינגוף את ההצגה "הנאהבים והנעימים" מאת מוטי לרנר וישראל זמיר על פי הסיפור "השניים" של חתן פרס נובל, יצחק בשביס-זינגר. עלילת המחזה מתרכזת בסיפור אהבתם המופלא של זיסל ועזריאל, שני תלמידי ישיבה צעירים מעיירה קטנה בפולין.

כשזיסל מתחתן, אביו, רב הישיבה, דורש ממנו להיפרד מהלימוד הצמוד בצוותא עם עזריאל ולדבוק אך ורק באשתו הטריה. עזריאל נמלט מאימת החתונה המיועדת גם לו ללובלין הרחוקה, אך עד מהרה מגלה שזיסל נטש את אשתו, לבש את בגדיה ונמלט אחריו. הם מנסים לחיות ביחד בסתר, אולם אינם מצליחים להתיר את הסתירה שבין אהבתם האסורה לבין אמונתם.

הבמאי והשחקן המוערך עידו רוזנברג, שביים את ההצגה, מגיש את הסיפור הקלאסי בגרסה מודרנית, צבעונית ומשעשעת, בשילוב קטעי מחול. בין המשתתפים תמצאו את יניב ביטון, יורם טולדנו/יובל ינאי, קרן צור, ידידיה ויטל, ניב ניסים ועוד.

החל מ-14/3 בתיאטרון בית ליסין