הגג הוורוד זקוק לעזרתכם

"הגג הוורוד" הוא הלנת חירום ומענה מיידי עבור צעירות וצעירים חסרי בית מהקהילה הלהט''בית בגילאי 18-26. הגג מופעל על ידי עמותת "אותות" בשיתוף עיריית תל אביב-יפו ומשרד הרווחה. הגג מציע מקום בטוח לשים את הראש, ארוחה חמה, מענה רגשי טיפולי וליווי צמוד 24/7 על ידי הצוות נפלא שכולל מדריכות מסורות, עובדות סוציאליות, בני שירות לאומי ומתנדבים.ות המגוייסים כולם למטרה אחת: לתת מענה חם ואוהב לצעירים.ות הכי פגיעים בקהילה הלהט"בית.

אחרי קרוב לשנתיים של פעילות, במהלכן נתנו מענה ל-300 צעירים וצעירות שונים, הגג נאלץ לעבור דירה. עד כה הגג היה ממוקם בשכונת התקווה, והמבנה החדש ממוקם בדרום תל אביב.

מ"הגג הוורוד" מוסרים: "בבית הנוכחי שלנו השקענו הרבה מאמץ, חשיבה וגם כסף כדי להפוך אותו לראוי ומכבד ובשביל לענות לצרכים המגוונים של הצעירים/ות. בבית החדש אנחנו רוצות להשקיע לא פחות. הגישה הטיפולית שלנו אומרת - כשאנחנו נותנות לצעירים את הטוב ביותר, אנחנו מעבירות להם את המסר שהם ראויים לכך. מותר להם לחלום, לקוות וליצור לעצמם את המציאות שהם רוצים. יחד נוכל לדאוג עבורם למקום נעים, מכבד, יפה ומאפשר. יש לנו הזדמנות נפלאה לסייע לצעירות/ים הכי פגיעים בקהילה הלהט"בית, אלו שזקוקים לתמיכה ולקורת גג. את זה נוכל להשיג רק באמצעות התמיכה שלכם/ן!".

כעת, בגג הוורוד זקוקים לעזרתכם. המבנה החדש ריק לחלוטין (מלבד הקירות החיצוניים), והתמיכה שלכם/ן יכולה לסייע בעלויות השיפוץ וההצטיידות הנדרשים (בניית מטבח, חדרי מגורים, שירותים ומקלחות וכיו"ב). מוזמנים לתרום בקמפיין גיוס המונים באמצעות פלטפורמת הגיוס giveback.

לתרומות לגג הוורוד לחצו כאן

הפיל שרצה להיות פילה (צילום: יחסי ציבור,  יח"צ)
כריכת הספר | צילום: יחסי ציבור, יח"צ

ספר ילדים על פילה טרנסג'נדרית

מיקי כהן, אבא של מאי בת 19, ואיתי בן 17, חיבר ספר ילדים בשם ״הפיל שרצה להיות פילה״. את הספר איירה קסאניה לוגובסקי והוא יצא בהוצאת צמרת. גיבורו של הספר הוא חדקני, פיל שחי בגן חיות. הוא מקובל מאוד בקרב חבריו הפילים והפילות לעדר, אך במהלך השנים הבין שהוא חי בהרגשה שהוא פילה ולא פיל. הספר עוסק בחששות של חברי הקהילה, תחושות הבדידות, האומץ, וההחלטה שקיבל בסוף להפוך לפילה.

כהן מספר: "הספר נכתב לפני כשנה, כשנטע ברזילי זכתה באירוויזיון, עלתה לבמה ומול מיליוני צופים בעולם, הניפה את הפרס ואמרה את המשפט שלא אשכח כל חיי: ׳תודה שבחרתם בשונה׳. החיבור שלי לסיפור נובע ממקום של  קבלת האחר. כשאני הייתי ילד, לא הייתי מקובל בקרב הילדים בגן, וגם בבית הספר, הייתי ביישן והקול שלי היה קול של בת. לא אהבתי לשחק עם הבנים כדורגל, ותמיד ישבתי בהפסקות לבד והייתי מאוד עצוב. הילדים בבית הספר מאוד צחקו עליי ולעגו לי, והרגשתי לבד בעולם. גם לא סיפרתי להוריי על ההצקות, כי התביישתי. רק אחותי אורית ידעה, והיא מאוד דאגה לשלומי ועזרה לי ככל יכולתה. הביטחון שלי היה נמוך מאוד ולכן גם היה לי קשה  ללמוד. תמיד הייתי צריך להילחם ולהתמודד עם מחשבות שאני שווה לכולם. והתאמצתי, שלא בהצלחה, להיות כזה. בכל קהילה שאליה הגעתי במשך חיי תמיד הרגשתי שאני צריך להוכיח את עצמי. גם שהתבגרתי  ועברתי תיכון, לצבא ולמקומות עבודה".

"המקצוע שבחרתי בחיים היה הדבר היחידי שעזר לי. למדתי להיות שף קונדיטור, והייתי מאוד מוצלח בעבודתי.  קיבלתי המון מחמאות והגעתי להישגים בארץ ובחו"ל. שמי הלך לפני, ואף אחד לא התעסק בי באופן אישי, אלא  ביכולות שהפגנתי. על אף שהתחושה הזאת הייתה הרבה יותר נעימה, עד היום יש בי את הילד הביישן, החלש  והמושפל מהגן ומבית הספר. זאת רק הוכחה לכך, שילד שחווה נידוי - אף פעם לא שוכח!".

"אמנם מעולם לא הרגשתי בת, ולא רציתי להיות בת, אבל הרגשתי שמישהו חייב להכניס לאנשים לראש את המסר שכולנו שווים. לאף אחד אין את הזכות להוציא את האחר מהקהילה ולנדות אותו, ולא משנה מהי השונות שבה הוא חי. אם ילד או ילדה יקרים יקראו את הספר הזה או שההורים שלהם יספרו להם את הסיפור, והמסר שלי יעבור - אהיה הכי מאושר".

לאחר שכהן השלים את ספרו והוציא אותו, הוא שמע על ״הפיל שרצה להיות הכי״, ספר הילדים של פאול קור, שעסק גם הוא בפיל שרצה להיות שונה, ביקש לצבוע את עצמו ולא להישאר אפור, ולבסוף שטף את הצבעים. "הגיבור ב׳הפיל שרצה להיות הכי׳ מוותר לקהילה ולא מתעקש להיות מה שהוא רוצה, הקהילה ניצחה אותו. בסיפור שאני כתבתי, הפיל חדקני החליט באומץ והגשים את חלומו להפוך לפילה, למרות התערבות הקהילה שהייתה נגד המהלך. חדקני, בעזרתו של זקן העדר, עמד על שלו וניצח את הקהילה. זהו מסר חשוב שאני רוצה להעביר לילדנו שלומדים על החיים".

התכנסות טנטרית גאה

בפסח הקרוב, בין ה 9-11 באפריל, ייערך אירוע ראשון מסוגו לקהילה הגאה בארץ, התכנסות טנטרית שמיועדת לקהילה, וכוללת תכנים העוסקים באינטימיות ותקשורת, מגע ומיניות, עונג וקירבה, מנקודת המבט הלהטב"ית. מרחבי חקירה אינטימית קיימים בארץ כבר תקופה ארוכה ולהטב"יות/ים מוזמנות/ים אליהם, אבל זו הפעם הראשונה שמרחב כזה נפתח ספציפית עבור הקהילה. אהבה בצבע מזמין את חברות וחברי הקהילה לצאת למסע חוויתי משותף דרך סדנאות שונות, לבוא להיפגש, להכיר מקרוב, ולעבור מסע משמעותי עם עצמכם/ן לשינוי דפוסים, עם התנסויות חדשות ולימוד של כלים חשובים ליצירת עוד אהבה, חיבורים ומשמעות בחיים.

ביום הראשון תתמקדו בלהכיר, לפגוש, לשאול שאלות מסקרנות, ולקבל כלים בהם אפשר להרגיש נוח יותר במרחב חברתי. משם תוכלו לבחור להמשיך את המפגשים דרך הגוף, עם פחות מילים בסדנת קונטקט או לבחור לשפר את התקשורת וללמוד איך מדברים על המקום הזה, שכל כך מביך וטעון ונפיץ, עם סדנת תקשורת מקרבת עם מיכאל פינקל. משם שוב תוכלו לבחור אם להיכנס לסדנאות מגע קשוב ואוהב המאפשרות מעבדה לחקירה של מגע לא מיני (בלבוש מלא) חיבוק, ליטוף, מגע מזין כמו האוויר שאנחנו נושמים, ואיך אפשר להיות קשובות/ים לגבולות שלנו, איך אפשר לתקשר אותם בבהירות, איך אפשר לעשות אך ורק מה שמתאים לי. או לבחור בסדנת אילתור בקול תנועה ומילים עם מורן רוזנטל המאפשרת מקום להתאמן ביחסים תוך מציאת האיזון בין העצמי, האחר, ומה שבינינו. וזה רק היום הראשון של "אהבה בצבע", אפשר גם לבוא רק ליום אחד, חמישי, ואפשר להמשיך במסע.

ביום שישי בבוקר תוכלו לבחור בין יוגה, מדיטציה ופלדנקרייז עם דגש על איך אנחנו יכולים/ות לחזק את הויטאליות, השמחה, החיוניות ואנרגיית החיים בתוכנו. בהמשך תוכלו לבחור מבין אחת הסדנאות העוצמתיות המכוונות לפנות מטענים/משקעים וכל מה שיושב ותקוע לנו בצנרת הרגשית. כי כדי לחוש עונג, צריך לפנות עבורו מקום מכל מה שמונע מאיתנו להרגיש. ביום שישי אחר הצהריים יתקיים מעגל שיח מרתק על אי מונוגמיה קווירית. רוני כהן ילמד אתכם את סודות המולטי אורגזמה הגברית, ואביב שלם (עסיס) ילמד איך להגביר את הג'וס, ולהקרין את האור הממגנט שלנו כלפי חוץ. בערב, תהיה לנו אש בוערת ונוכל לשבת מסביב למדורה ולפגוש אחד את השני במפגשי לב. או להיכנס לסדנא מודרכת יותר למפגשי מגע, ארוטיקה וחושניות (כל אחד ואחת בגבולות שלו/ה כמובן).

ביום שבת אפשר לנוע עם רותם בריקוד חופשי או עם רוני ביוגה טנטרית, ואז לצאת בתהליך של כתיבה מודרכת אל תוך הסיפור המיני שלי עם גולן קרומהולץ. ואם בא לכם.ן משהו נועז, אפשר למצוא פרטנר/ית ולהיכנס לאחת מהסדנאות העיסוי הנועזות אשר מפורטות בתכניה. לבסוף, תוכלו לקנח בסדנאות ג'וסיות במיוחד של ציור דיוקן יוני/לינגם עם דינה ארגוב, סדנת ספנקינג עם פיי או סדנת סטריפ טנטרה רותחת. בין לבין זו הזדמנות לפגוש אנשים/ות מופלאות/ים, לאכול אוכל צמחוני טוב, לשבת מתחת לעצים, מסביב לאש ולטייל בפרדסים שמסביב.

לפרטים נוספים והרשמה לחצו כאן

בוקר טוב קיפוד (צילום: יחסי ציבור,  יח"צ)
מתוך ההצגה "בוקר טוב קיפוד" | צילום: יחסי ציבור, יח"צ

אהבה גאה בפרינג'

“בוקר טוב קיפוד“ היא הצגת פרינג' בתיאטרון תמונע התל אביבי שהתחילה כפרויקט גמר בסמינר הקיבוצים. המחזה הנוגע ללב עוסק בקשר הרומנטי שנרקם ונפרם בין שני בחורים צעירים. ההצגה, אותה כתב וביים רועי יוסף, מוגדרת כ"דרמה דוקומנטרית פיוטית", מאחר שהיא מבוססת על סיפור האהבה האישי של יוסף. 

"בוקר טוב קיפוד" היא דואט של שני שחקנים, שחף ברגר ורוי סער. העלילה מתמקדת בשפה המיוחדת שנוצרת בין השניים, וההתפתחות האישית של כל אחד מהם בתוך המנגנון הזוגי.

ההצגות הבאות: שבת 28/03 בשעה 20:00 | חמישי 30/04/2020 בשעה 20:00