מכה לקהילה מבית המשפט העליון

שלשום (ב') ניתן בבית המשפט העליון פסק דין שדוחה את האפשרות להכיר ברטרואקטיביות של צווי הורות פסיקתיים עד למועד הלידה. המשמעות של פסק הדין היא המשך המצב הקיים, שבו אחד ההורים בזוגיות גאה לא נחשב מבחינת המדינה להורה מיום הלידה, אלא רק בסיום הליך משפטי ממושך. במקרה של זוג נשים ההורות תחול רטרואקטיבית בתנאי שהספיקו להגיש את הבקשה לצו הורות תוך שלושה חודשים ממועד הלידה. במקרה של זוג גברים שהביאו לעולם ילדים בפונדקאות בחו"ל - גם האפשרות הזאת אינה קיימת.

מהאגודה למען הלהט"ב נמסר: "מעבר למשמעות הנקודתית של פסק הדין הזה, השיח המשפטי הנוכח בו עשוי להשפיע לרעה על עתירות אחרות שתלויות ועומדות בביהמ"ש העליון. האכזבה שלנו מההכרעה השיפוטית מבהירה שהקהילה הגאה לא יכולה להמשיך להיות תלויה לחלוטין בחסדי בתי המשפט שלפעמים פוסקים לטובתנו, ולפעמים לרעתנו. הפתרון ארוך הטווח לאפליה נגדנו הוא חקיקה קשיחה שתסדיר את זכויותינו ולא תשאיר אותן פתוחות להתפלפלויות ופרשנויות. לשם כך חייבת לקום כאן ממשלה שיש לה מוטיבציה ונכונות להסדיר את הזכויות הבסיסיות שלנו בחקיקה, ועל כן - אין לנו זכות לא להצביע.

"למרות האכזבה, ועל אף התסכול מהפרקטיקה המפלה של צווי הורות, חשוב להזכיר לבני ובנות זוג להט"בים את החשיבות בהסדרת הורות משפטית במועד קרוב ככל הניתן ללידה. נכון שפנייה להליכי צו הורות אינה פשוטה עבורנו משום שהיא כרוכה בעתירה משפטית, שנמשכת חודשים ובחיטוט פולשני ושרירותי בחיינו, אך כרגע זאת הברירה העדיפה על היעדר מעמד משפטי עבור אחד ההורים".

לקריאת פסק הדין המלא לחצו כאן

זוג אבות גאים (צילום: Shutterstock)
"הקהילה הגאה לא יכולה להמשיך להיות תלויה לחלוטין בחסדי בתי המשפט" | אילוסטרציה | צילום: Shutterstock

MA ZE אסתטיקה 

אנדרוגניות מפונפנות, רומנים מסעירים, בחורות גדולות ולוהטות, שעירות וחלקות, פרחות במרצדס, שיירות מפזזות על פלטפורמות! בירת העמק, אמרו לנו שאת לא אסתטית, אז אמרנו יאחתי את הורסת, מי אסתטית בימינו? ערב טוב לכל כל היפות המכוערות והבינוניות פלוס, תמצאו מה ללבוש ומהר כי עפולה נוטפת סקס ורוצה לרפא לכם את הנפש. די ג'יי עמי יחזקאל הולך לעשות בנו כרצונו, ‎הרכב הבית בהופעה מחשמלת, בניצוחן של המלכות האגדיות מאמא דה לה סמאללה, פנזין, ואלי קוטור.

התארגנות גאה בעפולה מרימה את המסיבה השנייה של ליין ה-"MA ZE", ליין מסיבות קווירי בעמק: "להגיע זה לבחור לשנות את איפה מותר הולם והגיוני להזיז ישבנים, להתאפר, להתאהב, להתחבר. בואו אל המשפחה שלנו".

המסיבה הבאה תתקיים הערב (רביעי 5.2) החל משעה 22:00 | הקולאז' | מנחם בגין 79, עפולה   

View this post on Instagram

A post shared by MA ZE AFULA (@maze_afula) on

להיות הומו זה קשה? נסו להיות הומו זקן

מבוגרים להט"בים רבים חווים יחס שלילי מצד החברה והם מתקשים להשתלב במסגרות השירותים הרגילות לזקנים. לאוכלוסייה זו בעיות שונות (בנוסף לבעיות שחשים זקני ישראל), והם סובלים מהעצמה של הקשיים אותם חווים הזקנים במדינת ישראל, בעיות כגון בידוד חברתי, תחושת דחייה, עוני, תחלואה, פחד ממוסדות, חשש מפנייה לקבלת שירותים, ואף מדחייה ע"י קהילת הלהט"ב עצמה.

מתוצאות מחקר עולה כי להט"בים מבוגרים סובלים מרשתות תמיכה משפחתיות דלילות. 58% גרים לבד (קרוב לפי שניים מאשר בני גילם בכלל האוכלוסייה), ול-63% יש ילדים (בהשוואה ל-96% מבני גילם באוכלוסייה). הם נעזרים בחברים אשר מהווים עבורם מעין תחליף למשפחה. 57% דיווחו על תחושת בדידות לעיתים קרובות או מדי פעם (פי שניים מאשר בכלל האוכלוסייה בני גילם). בקרב בני 70 ומעלה הבעיה חמורה יותר.

גייז מבוגרים (צילום: ShutterStock)
אהבה היא אהבה ואין לה גיל | צילום: ShutterStock

חשוב לזכור כי כיום קיימת פתיחות רבה יותר לקהילה הלהט"בית, אבל אוכלוסייה זו חייה שנים בפחד ובתחושות בושה ולמרות שהחברה כיום מקבלת יותר את הנטיות המיניות, הרי שלאוכלוסייה זו קשיים רבים המבוססים על ההתייחסות החברתית לנושא בעשורים הקודמים. 11% נמנעו מלפנות לקבלת שירותים, וכשליש דיווחו שהם חשים אי-נוחות או חשש למסור פרטים אישיים, חוששים מדעות קדומות או אפליה וחוששים לחשוף את הנטייה המינית

במסגרת הכינוס ה-23, של האגודה הישראלית לגרונטולוגיה ירצו בנושא ד"ר איילת ברג-ורמן וד"ר יצחק שנור ממכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל בנושא. בהרצאה יעלו את הסוגייה על סדר היום, ייחשפו ממצאי מחקר חדש שנערך לאחרונה בנושא, יוצגו הבעיות וידונו בדרכים לפתרון.

הכינוס יתקיים בתאריכים 18-17 בפברואר, ומוביל אותו יו"ר האגודה הישראלית לגרונטולוגיה, פרופ' יצחק בריק.

"15 שנה" נוחת בבתי הקולנוע

לאחר סבב פסטיבלים מוצלח בארה"ב ואירופה, בהם זכה לשבחי הביקורת ופרסים בינלאומיים יוקרתיים, סרט הביכורים של יובל הדדי, "15 שנה", יעלה בסוף החודש בבתי הקולנוע בישראל. הסרט פתח את הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה תל אביב 2019 וגרף את פרס השחקן הטוב ביותר, אותו חלקו שני השחקנים הראשיים עודד לאופולד ואודי פרסי.

יואב (עודד לאופולד) הוא גבר כריזמטי, נראה מצוין, עצמאי וחכם, אדריכל מצליח שלכאורה שולט בכל מערכות היחסים האינטימיות שלו בחיים ויודע להשתמש בהן לטובתו – הוא נמצא בזוגיות ארוכה בת 15 שנה, עם בן זוגו דן (אודי פרסי), עו"ד צעיר שמעריץ אותו ויש לו חברה 'הכי טובה' – עלמה (רות אסרסאי), אמנית מוכשרת, רגישה ויפיפייה שמשמשת לו אם ואחות ותמיד שם לצידו. כשעלמה נכנסת להריון במפתיע, שדים רדומים מתעוררים מתחת לפני השטח. עולמו של יואב נסדק ומתערער וחייו המהודקים מתחילים להיפרם במהירות.

הסרט עוסק בקונפליקטים של "המשפחה החדשה", דרך סיפורי האהבה של בני הדור הנוכחי, המחשב מסלול מחדש ומאתגר מושגים מסורתיים כמו זוגיות, ילדים, משבר אמצע החיים, מימוש עצמי, חברות ואהבה.