>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

דגל הגאווה מעל בניין הממשלה בלונדון (צילום: CARL COURT, GettyImages IL)
גאווה בבריטניה. דגל הגאווה מונף מעל בניין הממשלה | צילום: CARL COURT, GettyImages IL
לראשונה בהיסטוריה של הממלכה המאוחדת, הונף בסוף השבוע דגל הגאווה על הוויטהול – בניין הקבינט בלונדון. בהוראתו של סגן ראש הממשלה, ניק קלג, הוצב הדגל על ראש התורן לכבוד מצעד הגאווה הבינלאומי שהתקיים אתמול (שבת) בעיר.

"הגעתי למסקנה כי הגיע הזמן שהוויטהול יצעד עם הזמן ויפגין סולידריות עם קהילת הלהט"ב", אמר קלג. "תמיד חייבת להיות פעם ראשונה לכל דבר. הנפת הדגל החשוב הזה בלב לבו של הוויטהול מהווה סמל קטן לכך שהממשלה והממלכה הזאת נמצאת מאחורי העיקרון של שוויון זכויות.

"אני ממש מאושר שבעזרת שכנוע ונחישות יכולנו להביא להנפת הדגל בצבעי הקשת לכבוד אירוע הגאווה של לונדון. אני מקווה שזה יחל מסורת רבת שנים".

המצעד הבינלאומי: כישלון של המארגנים או הכשלה של העירייה?

בתוך כך, מקורות בעיריית לונדון אישרו בפני האתר pinknews.co.uk כי השינוי של הרגע האחרון במועד תחילתו של מצעד הגאווה הבינלאומי, לשעה 11:30 בבוקר במקום 13:30, נועד לגרום לכך שיגיעו פחות אנשים. המטרה: להקל על עבודת המשטרה.

יום חג במשכן הכנסת (צילום: חדשות2)
בקרוב אצלנו? כנסת ישראל | צילום: חדשות2
בארגון WorldPride, המארגן את מצעד הגאווה הבינלאומי, האשימו באחריות לסקנדל את ראש העירייה, בוריס ג'ונסון. בסביבתו של ג'ונסון, לעומת זאת, מאשימים את ארגון London Pride, המארגן המקומי של המצעד, בארגון לקוי של האירוע.

"ראש העיר הוא תומך נלהב של הקהילה הגאה, ולראיה: עיריית לונדון היא נותנת החסות הגדולה ביותר של האירוע, והעניקה לו תקציב של 100 אלף ליש"ט", אמרו בלשכתו של ג'ונסון. "מאכזב מאוד שב-London Pride לא שילמו לכמה מספקי השירות המרכזיים של האירוע, כמו חברות המשאיות וחברת המסוקים שאמורה הייתה להטיס באנרים באוויר".

מצעד הגאווה הבינלאומי: הצלחה ברומא, ביטול בירושלים

ארגון WorldPride הוקם בשנת 1997 על ידי ארגון InterPride, במטרה לקיים מצעד גאווה בינלאומי שיביא את הגאווה למקומות בהם קהילת הלהט"ב זקוקה לתמיכה או למקומות בהם ניתן יהיה לחבר את מצעד הגאווה לאירועים מיינסטרימיים שבקונצנזוס.

בשנת 2000 התקיים המצעד הראשון ברומא, ונתקל בהתנגדות חריפה מצד הוותיקן והאפיפיור יוחנן פאולוס השני. למרות הניסיונות לכפייה דתית, כרבע מיליון בני אדם השתתפו באירוע, שכלל הופעות של גלוריה גיינור, אנשי הכפר, מלכת הדראג רו-פול וג'רי האליוול.

בשנת 2005 אמור היה המצעד הבינלאומי להתקיים בירושלים, אך בבית הפתוח לגאווה ולסובלנות, המארגנים המקומיים של המצעד, החליטו לדחותו בשנה כיוון שהמשטרה מסרה שהיא זקוקה לכח אדם רב, בשל תוכנית ההתנתקות. בשנת 2006 בוטל המצעד בשל מלחמת לבנון השנייה, כפי שניתן לראות בסרט "ירושלים גאה להציג" של ניצן גלעדי.

את המצעד השנה הוחלט לקיים בלונדון זמן קצר לפני המשחקים האולימפיים. בעוד שנתיים יתקיים המצעד הבינלאומי בטורונטו, בסמוך לאירועי יום העצמאות של קנדה.

>> צפו: נבחרת השחייה של אוסטרליה בסדרת צילומים