תחזיקו חזק את הלסת: אחרי שלכל אורכה של 2020 כל פסטיבל או אירוע בוטל והוחלף במקרה הטוב האירוע דיגיטלי, סידני שבאוסטרליה זכתה לחגוג אתמול (שבת) עם לא פחות מ-36 אלף אנשים בפסטיבל הגאווה "מרדי גרא", שנערך בפעם ה-43. זהו אחד מפסטיבלי הגאווה הבודדים בעולם שצויינו מאז פרצה מגפת הקורונה. 

הפעם, אחרי שנה מאתגרת וקשה, ציינו האוסטרלים את הפסטיבל בנושא "צמיחה" ונתנו לנו הצצה קטנה לאיך יראו החיים שלנו בעתיד הלא רחוק, זאת כשברקע שמועות על קיומו האפשרי של מצעד הגאווה בתל אביב ביוני הקרוב (למרות שבשלב זה אין אישור רשמי מגורמים בעירייה). 

החגיגה הגאה התקיימה לראשונה במתכונת קורונה מיוחדת ואת המצעד המסורתי ברחוב אוקספורד החליף האירוע באצטדיון. במהלך החגיגות צעדו על המגרש 5,000 צועדים, שחולקו ל-120 קפסולות צבעוניות, ואת האירוע חתמה הזמרת ריטה אורה בהופעה. מי שלא זכה להגיע לאירוע פיזית, היה יכול ליהנות ממנו בשידור חי בטלוויזיה. 

"ידענו כי מרדי גרא יראה שונה מאוד ולכן אני רוצה להודות לקהילה שהתכנסה היום וחגגה בשלווה ובבטחה", אמר עוזר מפכ"ל משטרת ניו סאות' ויילס לרשת BBC. "אנו נמצאים בנקודה ייחודית באוסטרליה, בעקבות העובדה שאנו יכולים לארח אירועים בסדר גודל כזה במהלך מגפת הקורונה העולמית". 

אצטדיון הקריקט בסידני, אוסטרליה (צילום: Bill Blair JM, GettyImages)
אצטדיון הקריקט בסידני מארח את פסטיבל "מרדי גרא" | צילום: Bill Blair JM, GettyImages

למרות המציאות המורכבת בשטח והעובדה שהאוסטרלים הצליחו להרים את האירוע, חגיגות אפטר פארטי המוניות עדיין אסורות. למרות זאת, כן התקיימו מסיבות מצומצמות יותר בקפסולות, כפי שתיעד הגולש ג'יימס צ'אנלי בעמוד האינסטגרם שלו. 

"למרות שחשבנו שבשנה החדשה נוכל לקיים אירועים כאלה במתכונת בטוחה, המציאות היא כי מסיבות כאלה עלולות להוות סיכון רב מדי לבריאות וביטחון האזרחים", אמרו מארגני הפסטיבל הגאה. "ניסינו לחשוב על מגוון וריאציות של אירועים כדי למצוא דרך למסיבות הללו לעבוד, אבל עם ההנחיות הנוכחיות, הרגשנו שכדאי להחזיר אותן רק שנדע בוודאות שיהיה בטוח לקיים אותן". 

ריטה אורה בפסטיבל "מרדי גרא" (צילום: Brendon Thorne, GettyImages IL)
ריטה אורה בהופעה, פסטיבל "מרדי גרא", 2021 | צילום: Brendon Thorne, GettyImages IL