ניקי קונהאוזן בת ה17 נרצחה, לפי החשדות, בידי גבר צעיר בשם דויד בוגדנוב. מותה הותיר זעזוע רב במדינת וושינגטון, ארה"ב, מאז אותו יום נורא. לפני שנה, ביוני 2019, הוכרזה קונהאוזן נעדרת בידי סביבתה הקרובה, שהשקיעו ימים כלילות בחיפוש אחריה. החיפוש נגמר לבסוף במראה טרגי בדצמבר של אותה שנה, כשראשה נמצא כרות ביער ליד הר לארץ’, במדינת אורגון השכנה.

בוגדנוב, שאליו המשטרה הגיעה לאחר איכון של הטלפון הנייד שלו, הואשם כעת ברצח מדרגה שניה. לפי החשד, הוא חנק את הנערה למוות באמצעות תוספות השיער שלה, לאחר שהשניים הכירו בסנאפצ’ט.

הנאשם, כמו רובם המוחלט של הנאשמים לפניו, ביקש להשתמש בטקטיקת ההגנה של "פאניקה טרנסית". השיטה, שזיכתה לא מעט רוצחים צעירים, עובדת כך שהגברים התוקפים טוענים כי הוכו בהלם וזעזוע עמוק, כשגילו להפתעתם כי הבחורה איתה יצאו היא טרנסג’נדרית. מצב זה של זעזוע בא להוריד מאחריותם למעשה. זוהי טקטיקת הגנה משפטית שעבדה במקרים רבים בארה"ב, בייחוד במשפטים של חבר מושבעים, והותירה רבים מאותם גברים אשמים רק בהריגה במקום ברצח, אם בכלל נמצאו אשמים בדבר. זוהי, הלכה למעשה, האשמת הקורבן.

אולם אמה של קונהאוזן, ליסה וודס, מוודאת עוד לפני שהחל משפטו של בוגדנוב, כי דבר כזה לא יעבור. היא קידמה יחד עם נבחרי ציבור ברשויות המחוקקות, תיקון לחוק, ובו תיאסר "אחריות מופחתת" כקו הגנה קביל, כשהיא מקושרת לזהות המגדרית של הקורבן.

>> 9 ספורטאים שיצאו מהארון ב-2020 (עד כה)

>> הגאון שהוציא את המיניות מההומוסקסואליות

החוק הועבר בחודש שעבר, בדיוק בזמן לפני משפטו של בוגדנוב. מדינת וושינגטון היא העשירית בארה"ב לאסור על טיעונים משפטיים ממין זה, המופנים בעיקר כלפי מיעוטים מיניים ומגדריים, אך גם כלפי נשים, ולקדם תיקון במערכת המשפט.