ארגון הבריאות העולמי יצא לאחרונה בבקשה חריגה, בה הוא מבקש שלא לתקוף קופים או בעלי חיים אחרים, זאת כשברקע עלייה במספר הנדבקים באבעבועות הקוף. על פי הוושינגטון פוסט, הבקשה הגיעה לאחר שבברזיל דווח כי מספר מיני קופים הותקפו פיזית, ובמקרים מסוימים נהרגו. על פי הדיווח, לפחות עשרה קופים הורעלו בשבוע הארחרון על ידי בני אדם.

"אנשים צריכים להבין בצורה ברורה שההדבקה מתרחשת בין בני אדם בלבד", אמרה דוברת ארגון הבריאות העולמי מרגרט האריס. "והם בהחלט לא צריכים לתקוף שום בעל חיים. הדאגה צריכה להיות היכן זה מועבר באוכלוסייה ומה אפשר לעשות כדי להגן על עצמך ולא להעביר את הנגיף מאחד לשני". כמו כן, האריס הדגישה כי המחלה דווקא נפוצה הרבה יותר אצל מכרסמים מאשר אצל קופים.

על פי העיתון הברזיאלי G1, המשטרה הצבאית הסביבתית תגביר את הסיורים באזורים המיוערים של ריו פרטו, זאת במטרה למנוע את ההתקפות שנעשות על קופים. "אין שום עדות לנגיף אבעבועות הקוף אצל קופים בברזיל. אין צורך להיכנס לפאניקה ואין צורך לפחד מהם", ציין מאורציו לסרדה, וירולוג בפקולטה לרפואה בריו פרטו. 

על פי נתונים מהמרכז למניעת מחלות (CDC) עד לתאריך ה-9.8 אותרו כ-31,800 מקרים של אבעבועות הקוף ב-89 מדינות ברחבי העולם. מחקר חדש על הנגיף מצא כי נגעים באיברי המין ופי הטבעת הם התסמינים השכיחים ביותר של ההתפרצות הנוכחית, בניגוד לתסמינים בעבר, בהם היו שכיחים יותר נגעים בפנים, בכפות הידיים והרגליים.

על פי מחקר שפורסם ב-British Medical Journal ובו השתתפו 197 חולים, אצל 56.3% היו נגעים באברי המין, ואצל 41.6% בפי הטבעת. כמו כן, לדברי החוקרים ישנם תסמינים סיסטמיים המשפיעים על כל הגוף, הכוללים חום, בלוטות לימפה נפוחות וכאבים – שמופיעים בדרך כלל לפני התפרצות הנגעים. "חשוב שאנשים שנמצאים בסיכון לזיהום יהיו מודעים לתסמינים הפוטנציאליים, יבדקו וייכנסו לבידוד כדי למנוע הדבקה", אמר ד"ר כריסטופר דאנקן מאוניברסיטת ניוקאסל. עם זאת, למרות הקריאות להתחסן יש כרגע מחסור עולמי בחיסונים, גם בישראל.