>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

תכנית אוגנדה (צילום: גליה גוטמן, ויז'ואל, גלובס)
אל תתנו לנופים להטעות אתכם, מדובר באחת המדינות ההומופוביות בעולם. אוגנדה | צילום: גליה גוטמן, ויז'ואל, גלובס
למרות הדיווח על מחיקת סעיף עונש המוות בהצעת החוק ההומופובית החדשה באוגנדה, ההצעה להוציא להורג את מי שיורשע ב"הומוסקסואליות בנסיבות מחמירות", בעינה עומדת – כך פרסם אמש (ג׳) שבועון הלהט"ב וושינגטון בלייד. גורמים בשגרירות ארצות הברית בבירה קמפלה מסרו לשבועון כי למרות דבריו לבי.בי.סי של חבר הוועדה לעניינים חוקיים ופרלמנטריים בפרלמנט בקמפלה, מֶדָארְד סֶגוֹנָה, סעיף עונש המוות לא נמחק מהצעת החוק שנועדה להוות "מתנת חג המולד לעם האוגנדי". 

>> לחתימה על העצומה הבינלאומית נגד החוק ההומופובי באוגנדה – לחצו כאן.

אם החוק ההומופובי יעבור, תצטרף אוגנדה אל הטרקלין המפוקפק של המדינות המטילות עונש מוות על הומואים: איחוד האמירויות הערביות, איראן, מאוריטניה, ניגריה, סודן, סעודיה, תימן והאוטונומיה סומלילנד שבסומליה.

כיום קובע החוק באוגנדה כי אדם אשר נתפס מקיים יחסי מין הומוסקסואליים ייכלא לתקופה של 20-15 שנה עם עבודות פרך. אדם אשר נתפס מנהל מערכת יחסים עם בן אותו מין ייכלא למשך כל ימי חייו, ללא אפשרות לחנינה.

במסגרת הצעת החוק ההומופובית, על כל אזרח שיורשע ב"הומוסקסואליות בנסיבות מחמירות" יוטל עונש מוות. אותן "נסיבות מחמירות" כוללות הורים לילדים המקיימים יחסי מין מחוץ לנישואים עם בני מינם, אנשים המתגלים כנשאי איידס (דבר שעל פי התפיסה הרווחת באוגנדה נובע אך ורק מיחסי מין הומוסקסואליים), פדופיליה, ניהול מערכת יחסים בין בני אותו מין והרשעות חוזרות ונשנת בקיום יחסי מין הומוסקסואליים מזדמנים.

מספר מדינות אירופיות הצטרפו לאחרונה לראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, אשר הודיע כי יוביל סנקציות בינלאומיות והפסקה של הסיוע הבינלאוצי לאוגנדה אם תעבור ההחלטה.