הרוב השמרני בבית המשפט העליון בארצות הברית פילג את המדינה ופגע בזכויות נשים, לאחר שביטל את הפסיקה התקדימית "רו נגד וייד", שאפשרה לנשים בכל רחבי המדינה לעבור הפלה. ביטול הפסיקה אפשר למדינות לקבוע את מדיניות ההפלה שלהן עצמאית, ונכון לתחילת 2023, הפלות נחשבות מוגבלות או אסורות בלא פחות מ-17 מדינות בארה"ב, כשמדינות נוספות נמצאות במאבק משפטי בנוגע להתרת זכויות הפלה. 

כשחושבים על ההשפעות ההרסניות שיש לביטול הפסיקה, הדברים הראשונים שעולים לראש הם ההשלכות על קורבנות אונס ותקיפות מיניות, הפיכת הפלה להליך רפואי מחתרתי במדינות בהן הוא נאסר ורמיסת זכויות רפואיות ושליטה בגוף של עצמך. אבל ישנה קבוצה נוספת עליה הדבר משפיע ונותרה לחלוטין מחוץ לשיח. 

"אף אחד לא שאל את עובדות תעשיית הפורנו והמין איך הדבר הזה משפיע על החיים שלהן", אמרה למגזין PinkNews מאדאם ג'ו, אחראית התוכן של Sin Party ("מסיבת החטאים"), פלטפורמת פורנו במודל עסקי הדומה ל-OnlyFans. "אנחנו סקס-פוזיטיב. יש פלטפורמות כמו אונליפאנס שאומרות 'אין לנו פורנו', אבל זה מה שאנחנו - פלטפורמה לפורנוגרפיה". 

הפגנה נגד פסיקת בית המשפט העליון בארה"ב (צילום: Mario Tama, GettyImages)
הפגנה נגד פסיקת בית המשפט העליון בארה"ב | צילום: Mario Tama, GettyImages

ג'ו הסבירה כי לביטול הפסיקה הייתה השפעה רחבה על התעשייה ויצרניות התוכן - בחודשים שאחרי ביטול הפסיקה, הפלטפורמה ראתה עלייה של 640% בתוכן פורנוגרפי נשי-לסבי, ועלייה של 268% בתוכן פורנוגרפי יחידני. "אתם גורמים לנשים לרצות לעשות סקס עם נשים אחרות כי זה בטוח יותר", אמרה מאדאם ג'ו. 

לעומת העלייה בקטגוריות האלו, הסבירה ג'ו, קטגוריית "פורנו הריון" הסתכמה מאז באפס עגול, זאת משום שיוצרות התוכן לא רצו להשאיר טביעת רגל דיגיטלית לכך שהן היו או כרגע בהריון, או אפילו לפרסם שקיימו יחסי מין וגינאליים לא מוגנים. "היוצרות יודעות שעדיין יש צורך בתוכן והציבור רוצה לקנות אותו, אבל עכשיו צריך להוריד את הסיכון - בין אם זה הסיכון בהריון, או אפילו הסיכון לפרסם יחסי מין לא מוגנים, למקרה שיהיה ניתן לקשר בין הדברים בעוד כמה חודשים", הסבירה ג'ו את הפערים. 

יצרניות התוכן בפלטפורמה המדוברת החלו להביע בפני ג'ו חששות מיד לאחר ביטול הפסיקה במאי 2022. "לא מדובר רק על השלכות ישירות על הריון, אלא גם על הרעיון של שליטה בגוף שלך, והיכולת להפוך את גופן של נשים לעניין חוקי", הסבירה ג'ו. "אם אפשר להחליט על נשים אם הן יכולות להביא או לא להביא ילדים, אפשר להחליט גם עם מי הן יקיימו או לא יקיימו יחסי מין, ובאילו דרכים יהיה אפשר לפרסם את זה. זה מדרון חלקלק. היו לי כמה שיחות אישיות עם היוצרות שלנו ואחת מהן סיפרה לי שהיא בזבזה שעות ארוכות בחיפוש גלולות לבוקר שאחרי, אבל היא לא הייתה יכולה למצוא אותן יותר".

לאחר שבית המשפט העליון ביטל את הפסיקה, הביע אחד השופטים רצון לבטל פסיקות נוספות, ביניהן הפסיקה שקבעה שוויון בנישואין ברחבי ארצות הברית. המחוקקים הגיבו לכך ואישרו לאחרונה את חוק "כבוד הנישואין", אשר מגן על נישואין בין-גזעיים ונישואין חד-מיניים, חוק עליו חתם הנשיא ג'ו ביידן. הנשיא אף נשבע להילחם עבור זכויות הפלה, ובקיץ האחרון חתם על תקנות המכוונות סוכנויות פדרליות להגן על נשים המטיילות מחוץ לארצות הברית, או בין מדינות, עבור הליכים אלה.