מגפת הקורונה ממשיכה להשפיע בצורה הרסנית על העולם, לגבות קורבנות רבים ולשבש את המרקם החברתי בכל רחבי העולם. עם זאת, יש כמה מקומות שדווקא הצליחו לדלג על המשבר בקלילות יחסית, כמו טאיוואן, שאזרחיה אימצו את המסכות והריחוק החברתי, ובכך הם שומרים על מספר נדבקים נמוך, מה שהופך התקהלויות גדולות לבטוחות הרבה יותר. ולכן, הודיעו השבוע ברפובליקה הסינית כי מצעד הגאווה השנתי הולך להתקיים כמתוכנן בשבת האחרונה של חודש אוקטובר, מה שיהפוך אותו ככל הנראה לאירוע הגאווה הכי גדול שהתקיים בשנת 2020. 

בשנה שעברה אירח המצעד קרוב ל-200 אלף אנשים, אך עם זאת, השנה צפויה ירידה משמעותית במספר המשתתפים וזאת כמובן בגלל החשש והחרדה מהתקהלויות המוניות. נושא המצעד השנה יהיה "יופי, בדרך שלך", ומארגן האירוע פלטשר הונג הסביר כי "מדובר בהבנת זהותו של כל אדם ופירוק אידיאל היופי המורכב מסטנדרטים לא מציאותיים". 

מצעד הגאווה בטאיוואן, יוני 2020 (צילום: SAM YEH/AFP, GettyImages)
הביעו סולידריות עם 500 אירועי הגאווה שבוטלו השנה. מצעד הגאווה בטאיוואן, יוני 2020 | צילום: SAM YEH/AFP, GettyImages

לטייוואן, המונה כמעט 24 מיליון אזרחים, היו רק 515 מקרי הידבקויות בקורונה ושבעה מקרי מוות הקשורים למגפה. על פי הנתונים העדכניים 484 אנשים כבר החלימו לחלוטין, ונדמה כי תוכנית המגירה שהמדינה שמרה להתמודדות עם מגפה הייתה זו שהובילה להצלחה הכבירה. רשת CBNC מדווחת כי התוכנית המתוחכמת כללה דרכי איתור ויצירת קשר עם הנדבקים ואספקת מסכות וציוד מיגון אישי לצוותים הרפואיים. 

טיוואן היא אי בעל עצמאות אוטונומית שהודרה מארגון הבריאות העולמי, זאת בשל טיעונה של סין כי מדובר במחוז וכי אין לטיוואן זכות לייצוג דיפלומטי בבמה העולמית. בשל כך, פקידי הבריאות הטיוואנים נותרו האחרונים לקבל מידע ממקור ראשון על התפרצות המגפה. ובכל זאת, בזכות ההכנה המקדימה ומנהיגות עוצמתית הצליחה למתן את ההשפעה. 

זו אינה חגיגת הגאווה הראשונה שהמדינה ערכה השנה. בחודש יוני נערך מצעד קטן בהשתתפות 1,200 אנשים, שהביעו סולידריות עם 500 אירועי הגאווה שבוטלו השנה בכל רחבי העולם. טאיוואן נחשבת לאחת המדינות המתקדמות ביותר באסיה בכל הקשור לזכויות להט"בק, והיא הייתה הראשונה באסיה שעיגנה בחוק נישואים גאים, זאת למרות שאין בה הגנות חוקתיות מפני אפליה בדיור ותרומות דם של גברים הומואים וביסקסואלים. "טאיוואן היא המקום הבטוח ביותר להיות בו כרגע ואני מרגישה גאה שאני חלק מהמדינה הזאת", אמרה מלכת הדראג קוקי, שחיה בטאיוואן בשבע השנים האחרונות, ל-FOCUS TAIWAN. 

מצעד הגאווה, תל אביב (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

ומה בנוגע למצעד הגאווה בתל אביב? איתי פנקס ארד, חבר מועצת עיריית תל אביב ומחזיק תיק הלהט"ב מספר שנכון לעכשיו הוא מתוכנן להתקיים כרגיל. "המצעד מתוכנן ל-11 ביוני 2021, מכיוון שאת המאבק הלהט"בי לשוויון אי אפשר ואסור לעצור", אמר ל-mako, "המציאות נזילה והרבה דברים גדולים יכולים לקרות עד אז, אבל חשוב לשמור על אופטימיות. המצעד צועד משנת 1998 והוא מקור לגאווה גדולה קודם כל בשבילנו, להט"בים ולהט"ביות, תל אביבים ובכלל ישראלים, ואינו תלוי בקיומה של תיירות נכנסת, אלא בקיומם של תנאים בריאותיים שיגנו על כולנו. לכן, גם אם התיירות לא תשתקם עד הקיץ במלואה, זה לא אומר שלנו לא יהיה מצעד - ובלי כל קשר - אין לי ספק שגם התיירים עוד יחזרו".