השחקן המצרי המפורסם, הישאם סלים, מדבר על בנו נור בן ה-26, וחושף בפני את התקשורת המצרית את היותו טרנסג’נדר בצעד נדיר של פתיחות בנוגע ללהט"בים, במדינה בה השיח הציבורי משתיק ומגנה כל התבטאות בנוגע ללהט"ב. השחקן פותח בלדבר על בנו בתקופה הקודמת ליציאתו מהארון, ומעלה את זיכרון השיחה עם נורה, שמו הקודם של בנו, כשהיה בן 18. "יום אחד היא באה ואמרה לי, אני חיה בגוף שאינו שלי".

בהמשך סלים מסביר מה היה הדבר שהנחה אותו להמשיך מאותה נקודה, "לא הייתי מופתע או מבולבל באותו רגע, כי מהיום שנולד הוא תמיד ראה את עצמו כבן. בתור אבא שלו אני צריך להיות מסוגל לעזור לו לחיות את החיים שהוא רוצה".

סלים ממשיך לתאר כיצד החברה המצרית מקשה על הקהילה הטרנסג’נדרית. "הבעיה במצרים היא שיש או גבר או אישה, אין לנו שום דבר באמצע", הוא מפציר בקהל המצרי, "תמכו בבנים והבנות הטרנסג’נדר שלכם, ועזרו להם לחיות את חייהם. בתי נורה היא היום בני נור. ככה אלוהים רצה".

מאלק אלכאשיף, פעילה לזכויות אנשים על הרצף הטרנסי, תיארה את התבטאותו של סלים כ"צעד נהדר" לזכויות טרנסג’נדרים: "זהו צעד קדימה לעבר קבלה חברתית וביסוס מצע תומך".

>> לפני שהפך לגיבור תרבות הוא התפרנס כנער ליווי

>> אסי עזר מגיב לדרישה להסיר את הפרסומת שלו עם בעלו

התגובות ברשתות החברתיות היו מעורבות במצרים. הרבה אנשים בלבלו, אולי במכוון ואולי מבורות, בין נטייה מינית לזהות מגדרית, ובין המגדר הנכון של נור והמגדר שנרשם לו בלידתו. מצד שני, מבול של תמיכה הגיע לסלים על האומץ לדבר על בנו ולקדם את האג’נדה הטרנסית מעמדת השפעתו כשחקן מצרי בעל היסטוריה מכובדת והצלחה מבוססת.

בעקבות הראיון סלים ובנו נור הופיעו לראיון נוסף, בשיחת וידאו, בתכנית האירוח ג’פאר טוק. הראיון ארך שעה, ובו השניים דיברו על השלבים שעברו, ביחד ולחוד, במהלך חייו של נור, וענו על שאלות מן הקהל.

ראשה יונס, חוקרת זכויות להט"ב מסבירה כי קהילת הלהט"ב במצרים סובלת בשנים האחרונות מתקיפות, עינויים ומעצרים שרירותיים. המסרים מהממשל המצרי כפולים, כאשר מחד הם טוענים שאינם מפלים לרעה, ומאידך מאפשרים אפליה ממוסדת והתנכלות משטרתית כנגד הקהילה הגאה.