הספורטאים והספורטאיות שמתחרים במשחקים האולימפיים ביפן מייצגים קודם כל את המדינה שלהם ועושים כל מה שהם יכולים כדי להביא למולדת כבוד, בשם הקבוצה ובשם המשלחת. אלו מביניהם שמחוץ לארון עושים גם לא מעט כבוד ושירות לקהילה הגאה, במיוחד כשהם מצליחים אחד אחרי השניה לקטוף עוד ועוד מדליות.

בתום השבוע הראשון של אולימפיאדת טוקיו הצליחו המשתתפים הלהט"בים לקטוף 10 מדליות אולימפיות. האחרונה מביניהן היא החותרת הפולנייה קטרינה צילמן, שיצאה מהארון כלסבית במסיבת העיתונאים שנערכה מיד אחרי הזכייה של הנבחרת במדליית כסף. "דיברתי על זה בעבר בראיונות, אבל מסיבה כלשהי זה אף פעם לא פורסם", אמרה. "אני יודעת שבדרך כלשהי זה עוזר לאחרים". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Katarzyna Zillmann (@kzillmann)

לצד המשתתפים האמיצים שהעזו לעשות את הצעד הגדול, יש גם לא מעט ספורטאים וספורטאיות להט"ב שעדיין חיים את חייהם בארון. חלקם עדיין לא מוכנים לצאת ממנו וחלקם אף עלולים לסכן את הקריירה שלהם או את חייהם אילו יעשו זאת, תלוי מאיזו מדינה הם מגיעים. 

מספר גולשים בטיקטוק וטוויטר השתמשו באפליקציית גריינדר כדי לאתר ספורטאים השוהים בכפר האולימפי, כך על פי הדיווח של אינסיידר. באחד הסרטונים שהופיעו בטוויטר, שזכה ליותר מ-10,000 לייקים לפני שהוסר, נראה המשתמש ממקם את עצמו בכפר האולימפי ביפן ומדלג בין המשתמשים שנמצאים באזור, כשביניהם מספר ספורטאים ותושבים מקומיים שחיים בתוך הארון.

באינסיידר דיווחו כי לפחות ארבעה סרטונים דומים נמצאו בטיקטוק ובטוויטר יותר מעשרה. בחלקם, אף צולמו תקריבים של הספורטאים, שהקלו מאוד על הזיהוי שלהם. אחד הסרטונים שעלו לטיקטוק הגיע ליותר מ-150,000 צפיות והוא אף פורסם לגולשים בעמוד הסרטונים המומלצים לגולש. 

טום דיילי, לורל האברד ומרקוס ת'ורמייר (צילום: צילום האברד: Scott Barbour/Getty Images | צילום דיילי ות'ורמייר: instagram)
טום דיילי, לורל האברד ומרקוס ת'ורמייר | צילום: צילום האברד: Scott Barbour/Getty Images | צילום דיילי ות'ורמייר: instagram

"השתמשתי בגריינדר כדי למצוא לעצמי חבר אולימפי" כתב משתמש הטיקטוק לצד הסרטון, שהציג ספורטאי אולימפי אחד מוכר, שמגיע ממדינה אנטי-להט"בית מובהקת. חלק מהמגיבים העירו למשתמש והזכירו לו את זה, אבל הוא סירב להסיר את הסרטון והגיב בציניות. 

אחרי הפרסום, טוויטר חסמה את החשבונות עד להסרת הסרטונים, וגריינדר הודיעה כי הצילומים מפרים את תנאי השימוש בה. "אנחנו אוסרים על הצגה או פרסום של תכנים או מידע", מסרו בחברה. "מתוך כבוד לפרטיות הגולשים שלנו, אנו דורשים מהמשתמשים להסיר הפוסטים מהרשתות החברתיות הכוללות צילומים מתוך גריינדר". 

העולם אמנם התקדם הרבה כשזה מגיע לזכויות להט"ב, אבל הרבה מדינות שמשתתפות באולימפיאדה עדיין מובילות מדיניות מפלה כלפי להט"בים. הוצאה מהארון בכפייה במדינות כמו רוסיה ופולין עלולה להזיק קשות לספורטאים, ובמדינות כמו איראן, ערב הסעודית ותימן אף עלולה להיות סכנה ממשית לחייהם.