במחקר החדש של אוניברסיטת אוהיו החוקרים בדקו את התנהגויותיהם של 269 סטודנטים גאים לתואר ראשון, שכולם השתמשו לפחות באפליקציית הכרויות אחת. כל אחד מהם ענה על שאלות כמו "האם אני לא מצליח להפחית את משך הזמן שאני מבלה באפליקציות הכרויות?", שנועדו למדוד את רמת הבדידות שלהם. התוצאות חשפו מגמה מעורערת למדי. "זה לא רק שסטודנטים משתמשים הרבה בטלפון שלהם", טענה החוקרת הראשית קתרין קודוטו בהצהרה בנוגע לתוצאות, "היו לנו משתתפים שאמרו שהם לא מגיעים לבית הספר או לעבודה, או מסתבכים בשיעורים או בעבודה, כי הם המשיכו לבדוק את אפליקציות ההיכרויות בטלפונים שלהם".

"ראיתי אנשים שמשתמשים באפליקציות היכרויות באופן כפייתי", מעידה קודוטו, "הם מוציאים את הטלפונים שלהם כשהם בארוחת ערב עם חברים או כשהם בקבוצות. הם באמת לא יכולים להפסיק להשתמש בהן".

גבר בטלפון ליד החברה (צילום: Nicoleta Ionescu, ShutterStock)
"הם מוציאים את הטלפונים שלהם כשהם בארוחת ערב עם חברים או כשהם בקבוצות" | צילום: Nicoleta Ionescu, ShutterStock

המחקר מצא גם כי בעוד שבדידות אינה בהכרח מובילה להתמכרות לאפליקציות, היא עלולה להוביל לשימוש רב, אשר לו יש השלכות שליליות, מה שמחריף את הבדידות.

סטודנטים שעשו שימוש יתר באפליקציות דיווחו גם על איחור או על דילוג על יום עבודה או שיעורים, בנוסף לחרדה חברתית כשהם סביב אנשים אמיתיים, ולא רק רוחות רפאים דיגיטליות. משתמשים רבים הביעו חשש גם מאינטראקציות אישיות, מה שהוביל אותם להכפיל את השימוש באפליקציות במקום להשתחרר מהן.

>> זר לא יבין זאת: 25 ממים שרק להט"בים יבינו

>> לזה נעם לא ציפה כשפגש את ההורים של בן זוגו

>> 9 דרכים לא להיות בהיסטריה על הגוף שלך הקיץ

אז בפעם הבאה שתקבל את הדחף הזה להרים את הטלפון שלך היום בפעם ה-50 כדי לראות אם הבחור החמוד ההוא ענה להודעות שלך - אל! במקום זאת פנה אל בר מקומי, שם אולי אפילו תראה אותו באופן אישי מקליד באפליקציית ההיכרויות שלו.