לאחר ששירתה כחייל בשדות הקרב של אפגניסטן, יצאה האנה ווינטרבורן מהארון וחשפה את עצמה כקצינה טרנסג'נדרית והחיילת הטרנסג'נדרית בעלת מספר העיטורים הרב ביותר בצבא הבריטי.

הקצינה בת ה-27 זוהתה בלידתה כזכר ובילתה את שנותיה הראשונות בצבא כגבר, לפני שהחליטה לעבור ניתוח לשינוי מין בזמן שירותה באפגניסטן.

האנה ווינטרבורן קצינה טרנסג'נדרית (צילום: מייג'נדרניישן)
האנה ווינטרבורן קצינה טרנסג'נדרית | צילום: מייג'נדרניישן

לדבריה, המגורים במדבר באוהל משותף עם שבעה גברים ה"חיים אחד בתוך השני", גרמו לה להבין כמה מעט זמן היא בילתה בתור עצמה.

"באפגניסטן חייתי כמו דמות שמציגה עבור כל מי שמסביבה", היא אמרה. "לא הייתה שום נקודה בה יכולתי להפסיק לשחק. בניגוד לעבר, בו היה לי זמן משלי שיכולתי להיות כנה עם עצמי, באפגניסטן לא יכולתי לעשות את זה וזה מה שדחף אותי בסופו של דבר לצאת מהארון ולעשות את השינוי בעצמי ואת דרך החיים שלי".

ווינטרבורן בחרה שלא לחשוף את השם עמו נולדה, מפני שהוא מהווה עבורה 'תווית' מעברה, עמה היא מתמודדת מגיל צעיר. "כבר בגיל מאוד צעיר הרגשתי שמשהו שונה בי, אבל לא יכולתי להצביע ולומר שאני מרגישה שאני ילדה. החברה אומרת לך שנערים צריכים לשחק עם משאיות וללבוש כחול, ואני אף פעם לא נפלתי לתוך הקטגוריה הזו. כשהתבגרתי הרגשות האלה הפכו למוצקים יותר ובסביבות גיל ההתבגרות התחלתי להבין קצת יותר על מין וזה היה הרגע שחשבתי 'החיים האלה לא נכונים עבורי, אני למעשה אישה'".

האנה ווינטרבורן קצינה טרנסג'נדרית (צילום: מייג'נדרניישן)
האנה ווינטרבורן קצינה טרנסג'נדרית | צילום: מייג'נדרניישן

למרות הגילוי, ווינטרבורן עדיין השתוקקה לקריירה צבאית. בגיל 15 היא הצטרפה למכללה הצבאית  ובהמשך נשלחה על ידי הצבא ללימודי הנדסת אלקטרוניקה באוניברסיטת ניוקאסל. לאחר הלימודים הוצבה בגרמניה שם התייעצה עם רופאים כדי להתחיל בתהליך השינוי שלה.

היא חששה מתגובתם של אחרים, ובשלב מסוים הרגישה שהיא לא יכולה להמשיך בחייה, אבל לאחר שסיימה את השירות באפגניסטן, החליטה שחייה חייבים להשתנות. כשהוצבה מחדש בצפון יורקשייר, היא החלה לחיות בגלוי כאישה, והחלה בטיפול הורמונלי.

"אתה לא יודע איך העולם הולך להגיב. הפחד יושב על כתפיך וקובר אותך וקשה לפלס את דרכך החוצה. הטיפול ההורמונלי והניתוחים אפשרו לי לשנות את הגוף שלי למידה שבה אני יכולה להרגיש מאושרת מספיק כדי ללכת ברחוב כאישה. אנשים רואים מולם אישה והם מתקשרים עמי כאישה. וזה נותן לי ביטחון עצמי".

האנה ווינטרבורן קצינה טרנסג'נדרית (צילום: מייג'נדרניישן)
האנה ווינטרבורן קצינה טרנסג'נדרית | צילום: מייג'נדרניישן

היא חששה שהחלטתה עלולה לסיים את הקריירה הצבאית שלה, אבל אז גילתה על קיומה של מדיניות תעסוקה לגברים ונשים טרנסג'נדרים משנת 1999. "למרות שהצבא נתפס כארגון גברי ומיושן, יש בו בעצם חשיבה מאוד מתקדמת", היא אומרת.