GoStork, חברת טכנולוגיה שבסיסה בניו יורק, משיקה היום (ג') פלטפורמה חינמית אונליין, המסייעת להורים לעתיד למצוא, להשוות וליצור קשר עם תורמות של ביציות, סוכנויות של פונדקאיות, קליניקות של הפריות מבחנה וילדים זמינים לאימוץ. האתר, שמטרתו לפשט את תהליך בחירת ספקים אלה, הוא היחיד מסוגו המציע מאגר נתונים מקיף ושקיפות מלאה במקום אחד – ללא תשלום. הרעיון של GoStork נולד כשהמייסד והמנכ"ל, ערן אמיר, החליט להרחיב את משפחתו. התברר לו שחיפוש מידע באינטרנט הוא משימה ממושכת, מורכבת ולעתים קרובות מתסכלת.

"נאלצתי לדפדף מאתר לאתר בניסיון לחקור את התהליך", מסביר אמיר, "ביקרתי באתרים המוקדשים לכל הספקים בנושאי פריון והוצפתי בגודש מידע מבלבל ולא ממוקד. במקרים רבים האתרים אף לא הציעו גילוי מלא, כך שמידע חיוני – כגון העלויות שבהן מדובר – היה חסר לעתים קרובות. גם אחרי שאספתי את כל המידע, היה לי קשה להשוות בין הצעות דומות, שניתנו על ידי סוכנויות ומרפאות שונות. ידעתי שחייבת להיות דרך טובה יותר, וזה נשמע לי פשוט הגיוני, בהינתן הרקע הטכנולוגי שלי, שאוכל לספק דרך כזו".

ערן אמיר  (צילום: זיו פישפדר,  יח"צ)
ערן אמיר. "בכוונתי לשים את צרכי ההורים בראש ובראשונה" | צילום: זיו פישפדר, יח"צ

באמצעות תוכנה ייחודית, סינכרן אמיר את מאגר המידע של GoStork עם מאגרי מידע של סוכנויות שונות לתרומות ביציות, סוכנויות של פונדקאיות, מרפאות של הפריות מעבדה, סוכנויות של תורמי זרע וסוכנויות אימוץ. ארגונים אלה מסוננים בקפדנות ונבחרים על ידי GoStork לפני הצטרפותם לשוק המקוון שלה, כדי לוודא שהורים עתידיים משודכים עם הספקים הטובים ביותר במדינה.

התוצאה היא שכל המידע הרלוונטי – לרבות העלויות הקשורות לספקים השונים – משולב במקום אחד. מכיוון שכל פרט בתהליך זמין במקום אחד, הורים עתידיים יכולים לחסוך זמן, למנוע בלבול ולהגיע בדיוק למה שהם מחפשים.

בשלב הראשון תתמקד הפלטפורמה של GoStork בשירותים של תרומת ביציות. באמצעות מענה על סט סטנדרטי של שאלות הבודקות העדפות לגבי התורמות, מוצגים בפני ההורים העתידיים פרופילים של תורמות העונות על הקריטריונים שלהם. לאחר בחירת המועמדות המועדפות, מאפשר להם כלי השוואה מהפכני לעשות השוואה זה לצד זה, נקודה אחרי נקודה של פרטים ספציפיים.

GoStork (צילום: יחסי ציבור,  יח"צ)
מתוך מאגר החיפוש של GoStork | צילום: יחסי ציבור, יח"צ

בפורמט של טבלה קלה למעקב, יוכלו ההורים לסקור בקלות נתונים כגון גיל, גובה, משקל, צבע עיניים, צבע שיער, גזע, מוצא אתני, בריאות, גנטיקה, פריון, היסטוריית תרומות, דת, תעסוקה, השכלה, מקום גיאוגרפי ואת כל העלויות הכרוכות בתהליך. מידע זה נשמר ומוגן על ידי סיסמה, כדי שהמשתמשים יוכלו לחזור אליו ולהוסיף או לערוך מידע בקלות בכל עת.

>> "בכל מקום הייתי 'עומר ההומו'"

>> 12 סיפורי אהבה גאים שעשו היסטוריה טלוויזיונית

>> "לא רצינו שהאבא יהיה מעורב יותר מדי בגידול הילד"

על פי התכנית, GoStork תשיק את יתר המוצרים בהדרגה. בעוד כמה חודשים, יתוספו לפלטפורמה בהדרגה סוכנויות של פונדקאיות, מרפאות של הפריות מעבדה, תורמי זרע וסוכנויות אימוץ.

"בכוונתי לשים את צרכי ההורים בראש ובראשונה", אומר אמיר, "לכן הם לא יצטרכו לשלם על השימוש ב-GoStork. מטרתנו היא ליצור שקיפות ולעזור להם לנווט בתוך התהליך בקלות ובשלוות נפש, לאפשר להם לקבל החלטות חכמות ולהתקדם בבטחה".

אמיר עבד כמנהל בפיתוח תוכנה וניהול מוצרים עבור חברות בישראל ובניו יורק – כולל שמונה שנים באמדוקס ושלוש שנים ב-Bank Of NY Mellon. פיתוח GoStork משלב בין כישוריו בטכנולוגיה וניהול לבין משימתו האישית. לאחר שעבר תהליך ארוך ויקר בבניית משפחתו הוא באמצעות פונדקאית, התחייב אמיר לעזור להורים עתידיים אחרים להימנע מהמורכבות ומהבלבול. מסירותו לנושא הובילה ליצירת GoStork, שרושמת בגאווה את בתו של אמיר בת השנה, כמייסדת שותפה.