>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

אין תמונה
קייטי וקימברלי ביום המאושר
הכומר ההומופוב פרד פלפס ועדר מאמיניו מהכנסייה הבפטיסטית ווסטבורו ידועים בזכות הפרובוקציות הארסיות שלהם, לרבות הסתה לרצח של הומואים, אותן הם מבצעים באין מפריע בזכות חופש הביטוי המוחלט בארצות הברית, המאפשר גם הסתה. כעת החליט זוג לסביות להחזיר לפלפס ותומכיו מנה אחת אפיים: קימברלי וקייטי נישאו במוצאי שבת ממש מול הכנסייה ההומופובית בבירת קנזס, טופיקה.

אל הכנסייה של הכומר פלפס מגיעים נוצרים פעילי ימין-קיצוני מכל רחבי אמריקה, כדי לקחת חלק בהפגנות הפרובוקטיביות של הכנסייה.

אחד המעשים הנלוזים ביותר הזכורים שעשו פלפס ותומכיו הם ההפגנות אל מול הלוויתו של מת'יו שפרד, מקורבנות ההומופוביה הידועים והבולטים בתולדות ארהצות הברית, כמו גם את משפטם של הרוצחים, כשהם נושאים שלטים עליהם כתוב: "מתיו שפרד נרקב בגיהינום" ו"אלוהים שונא מתרוממים".

נראה שהפעם החליטו בנות הזוג "להקל" על אותם הומופובים, שאפילו לא נאלצו לעזוב את תחומי חצר הכנסייה כדי לתלות שלטי שטנה ושנאה.

להתעמת פנים מול פנים עם השנאה של פרד פלפס ותומכיו

קימברלי קידוול וקייטי שורט, שתיהן תושבות בירת ארקנסו, ליטל רוק, התכנסו שלשום בערב יחד עם יקיריהן על מדשאות בית השוויון של טופיקה, הנמצא ממש ממול מעוז השנאה של פלפס. קידוול, לבושה בחליפה לבנה מחויטת ושורט, לבושה שמלת כלה מסורתית, החליפו נדרים בטקס חתונה סמלי. זאת למרות שמדינת קנזס כלל אינה מכירה בנישואים בין בני אותו מין, כמו גם מדינת ארקנסו, ממנה הן מגיעות.

"אני מניחה שברגע הראשון בו ראיתי את שלטי הנאצה של חברי הכנסייה, איבדתי תחושה לרגע", אמרה קידוול. "אבל ידעתי שהשלטים הללו יהיו שם, ולא כעסתי יותר מדי. היינו בכזאת התלהבות לקראת החתונה שלנו, שזה ממש לא הזיז לנו.

"אחרי הכל, בכוונה בחרנו להינשא בבית השוויון זהו מוסד שהקים ארון ג'קסון מארגון "נוטעים שלום" (שאינו הארגון הידוע "זרעים של שלום", אלא ארגון אחר, ד.ז). במיוחד כדי להתעמת פנים מול פנים עם השנאה של פרד פלפס ותומכיו ולהאיר את המקום באור של גאווה ואהבה".

אמנם נישואים בין בני אותו מין אינם מונהגים בקנזס או בארקנסו. אולם, החודש צפוי בית המשפט העליון של ארצות הברית לקבל החלטה שעשויה להיות היסטורית, ולהורות על הנהגת נישואים גאים בכל רחבי ארצות הברית. אם אכן יבצע זאת בית המשפט, קידוול ושורט אומרות כי הדבר רק יחזק את הסמליות שבמועד חתונתן. 

הכרעת ביהמ"ש העליון: כל התרחישים – מהגרוע ביותר לטוב ביותר

בית המשפט העליון הוא הערכאה האחרונה שתכריע בערעור שהגישו תומכי הצעה 8 – האיסור על נישואים בין בני אותו מין, נגד ביטולו. הצעה 8 התקבלה במשאל עם ברוב דחוק של 52.47% מהקולות, לעומת 47.53% מתנגדים. הצעה 8 בוטלה על ידי בית המשפט העליון של מדינת קליפורניה, שקבע כי להומואים ולסביות יש הזכות החוקתית להינשא.

פסיקתו של המשפט העליון של ארצות הברית עשויה להיות משמעותית לקהילת הלהט"ב האמריקנית בכללותה:

התרחיש הגרוע ביותר יהיה הקביעה כי אין להתערב בהכרעה של אזרחים במשאל עם, ובכך לאשרר את הצעה 8.

תרחיש חיובי יותר עשוי להיות אישרור של החלטת בית הדין לערעורים, מה שייתן תוקף מחודש לנישואים בין בני אותו מין בקליפורניה, אך נושא נישואים בין בני אותו מין יישאר פתוח להכרעה של כל מדינה בנפרד.

בתרחיש החיובי ביותר, עשוי בית המשפט לפסוק באופן גורף ושאינו ניתן לערעור בערכאה נוספת כי האיסור על נישואים בין בני אותו מין מנוגד לחוקת ארצות הברית – ולאסור על כל 51 המדינות בארצות הברית למנוע משני גברים או משתי נשים להתחתן.

ממשל אובמה התגייס למען הקהילה

בדיון המשמעותי קיבלה קהילת הלהט"ב שחקן חיזוק משמעותי: ממשל אובמה הופיע בדיון כ"ידיד בית המשפט" (Amicus Curiae), על מנת להציג את עמדת הממשל בעד נישואים בין בני אותו מין.

במקביל, סקר שנערך לפני כשלושה חודשים עבור רשת אי.בי.סי והוושינגטון פוסט מצביע על עלייה דרמטית בתמיכה האמריקנית בנישואים בין בני אותו מין (לקריאת ממצאי הסקר המלאים, באנגלית – לחצו כאן).

על פי הסקר, 81% מהצעירים מתחת לגיל 30 בארצות הברית תומכים בזכותם של זוגות בני אותו מין להינשא. אמנם רק 44% מהמבוגרים תומכים בנישואים גאים, אולם מדובר בעלייה חדה של עשרה אחוזים מהסקר המקביל לפני שנתיים. בשקלול הנתונים עולה כי 58% מהציבור האמריקני תומכים בנישואים בין בני אותו מין.

פילוח התוצאות לפי מפלגות אינו מפתיע, ועולה ממנו כי 72% מהדמוקרטים ו-62% מתומכי המפלגות והמועמדים העצמאיים תומכים בנישואים בין בני אותו מין, בעוד רק 34% מהרפובליקנים מגלים תמיכה דומה. אולם, גם בקרב הרפובליקנים מדובר בעלייה חדרה של 18% מאז 2004.