ריד אלכסנדר אובחן בגיל 17 עם תסמונת אלפורט, פגם גנטי בכליה שעלול להוביל למחלת כליות ואי ספיקה, אבל הוא לא נתן לאבחון הזה לעצור את חייו. הוא המשיך ללמוד קשה וכשגדל עבר לגור בדנוור והתחיל לעבוד כמאמן כושר. 

את בן הזוג שלו, רפאל דיאז, הוא הכיר בטינדר באוגוסט בשנה שעברה ומאז השניים כבר הספיקו להתחתן. "יש לנו הרבה דברים במשותף ואנחנו מצחיקים אחד את השני כל הזמן", סיפר ריד לחדשות NBC. "אנחנו תמיד מבלים הרבה זמן במטבח ביחד או צופים בסרטים". 

כבר בשלב מוקדם של הקשר, שיתף ריד את רפאל במצבו הרפואי. בתגובה, רפאל ביקש להיבדק בתור תורם פוטנציאלי, אבל אלכסנדר התעקש שזה מוקדם מדי. "אבל הוא היה ממשיך לדבר על זה", נזכר ריד. "זה הרגיש כמו דבר רציני מאוד, אתה הרי נותן לי את אחד האיברים שלך". 

אבל מצב הכליות של ריד התדרדר בפברואר האחרון והוא החל בטיפולי דיאליזה. חודשיים לאחר מכן, באפריל, ריד ורפאל התחתנו בטקס אינטימי, כשבמקביל בריאותו של ריד ממשיכה להתדרדר. למרות התנגדותו של ריד, רפאל החליט לבדוק אם קיימת אפשרות שהוא יוכל לתרום כליה לבן זוגו. "הוא ממש לא רצה שאעשה את זה, אבל נבדקתי בכל מקרה", נזכר רפאל. "הרופאים אמרו שאנחנו מתאימים באופן מושלם". 

כמעט שנה אחרי הדייט הראשון שלהם וחודשים ספורים אחרי החתונה, אחת הכליות של רפאל הושתלה בגופו של ריד. "לדעת שמישהו עושה את הדבר המדהים הזה בשבילך וזה מישהו שאתה אוהב - זאת באמת הרגשה מדהימה", כתב ריד בטור שפורסם ב-CNN. "לרפאל ולי יש עכשיו הזדמנות לבנות את החיים שלנו ביחד. אהבתי אותו כל כך לפני, ועכשיו אני אוהב אותו עוד יותר". רפאל הוסיף כי היה עושה את זה שוב: "זה לא רק בגלל שאני אוהב אותו כל כך, זה גם בגלל שאני אהיה מסוגל לחלוק את החיים איתו וליהנות מהתחושה הזאת, כי זה עשה אותו מאושר". 

בעוד שחבריהם של השניים הקימו פרויקט מימון לכיסוי ההוצאות הרפואיות הגבוהות, בני הזוג, שמחוברים עכשיו לא רק בנפש, הדגישו כי הם מתמקדים בלחיות את הרגע ומשתמשים בסיפור שלהם כדי להעלות את המודעות לחשיבות של תרומת איברים. "אף פעם לא יודעים מה יכול לקרות. אתה אף פעם לא יודע מי צריך אותך או איפה אתה יכול לעזור", אמר רפאל. "אתה יכול לעזור למשפחות ולאנשים, אתה יכול לעזור לשנות את חייו של מישהו ולהעניק לו את ההזדמנות שלא הייתה לו קודם. אם אתה יכול לעשות את זה - תעשה את זה".