קרל בין, ארכיבישוף גאה, זמר גוספל ופעיל להט"ב בולט, הלך לעולמו ב-7 בספטמבר בגיל 77 אחרי מאבק ממושך במחלה קשה. לפני מספר חודשים, כשברקע חגיגות העשור לאלבום המצליח של ליידי גאגא "Born This Way", שיתפה הזמרת כי כתבה את ההמנון הגאה, בעל אותו השם, בהשראתו של פורץ הדרך הגאה.

"האלבום והשיר שאבו השראה מקרל בין, גבר הומו שחור דתי ואקטיביסט שהטיף, שיר וכתב על כך שהוא 'נולד כך'", צייצה גאגא בחגיגות העשור לאלבום. "העבודה המוקדמת שלו הייתה בשנת 1975, 11 שנים לפני שנולדתי". לבין עצמו מסרה הזמרת: "תודה לך על עשורים של אהבה ללא תנאים, אומץ וסיבות לשיר. כדי שאנחנו נוכל להרגיש אושר, כי מגיע לנו אושר". 

בין התפרסם בשנות השבעים כזמר, אך ויתר על הקריירה אחרי שנדרש לכתוב ולשיר שירי אהבה לנשים, זאת למרות שהיה מחוץ לארון. לאחר מכן, הוא הקדיש את חייו כדי להקים כנסיות ברחבי ארצות הברית, שהיו הראשונות לקבל בברכה להט"ב. בין הוביל את תנועת "כנסיית אחוות האחדות" והפך לאחד המייסדים של הזרם הנוצרי הליברלי. "ארכיבישוף בין פעל ללא לאות עבור חופש למחוסרי השכלה ולהט"ב מאמינים", נכתב בהודעה על מותו. "כך, עזר לרבים ברחבי העולם למצוא בחזרה את הרוחניות והאמונה שלהם". 

בשנות השמונים הקים בין בלוס אנג'לס ארגון אשר סייע לחולי איידס מעוטי יכולת בזמן התפרצות המגפה, והיה גם הראשון שהתמקד בטיפול וסיוע לחברי וחברות הקהילה השחורה והלטינית, פעילות אשר זיכתה אותו בפרס מטעם NAACP (ארגון זכויות אדם אזרחי למען אפרו-אמריקאיים) בסוף שנות השמונים. 

בין נולד ב-1944 וגדל אצל הסנדקים שלו, דוד שלו ובת זוגו, אחרי שאמו מתה במהלך הליך רפואי. ב-2016 סיפר בראיון למגזין VICE כי דוד שלו התעלל בו מינית בשנות נעוריו. אחרי שמשפחתו גילתה על נטיותיו המיניות, ניסה בין לשים קץ לחייו ואושפז בבית חולים לבריאות הנפש, שם למד להשלים עם המיניות שלו. 

"הפסיכיאטרית סיפרה לי שיש הרבה אנשים כמוני. היא אמרה 'אני לא יכולה לעשות מה שההורים שלך רוצים, להפוך אותו להטרוסקסואל, אבל אני יכולה לעזור לך לקבל את מי שאתה ולעזור לך להסתער על החלומות שלך", סיפר אז.

לאחר מכן בין עבר לניו יורק ואז ללוס אנג'לס, שם התחבר למנהלים בכירים בחברת התקליטים "מוטאון רקורדס", והקליט את ההמנון הגאה "I Was Born This Way", שלימים הפך השראה ליצירה של ליידי גאגא. "אני תמיד אומר כי המילים היו אלה שמצאו אותי, זה היה מאוד טבעי", אמר ב-2019 ל-NPR וסיפר כמה התרגש ששירו נתן השראה לזמרת. "הרגשתי שזו מחווה גדולה וההמשך להצלת חיים. השיר הזה היה ברכה בחיי, ועכשיו הוא ברכה לדור נוסף".